Psychopatičtí manipulátoři

30.4.2022 03:32 · 1.580 visualizações pmk001

Tak jsem včera cestou z práce poslouchal rádio a zrovna tam řešli blog jednoho týpka. A asi je plno lidí, kterým hnul žlučí. Takže sorry, musím se z toho vypsat.

Kdysi dávno, není to ani pár set let, neměl člověk moc na výběr. Když se narodil jako mocichtivý psychopat, ještě jako dítě zjistil, že se k moci moc dobře nedostane. Maximálně jako dráb, ale těch pár vesničanů, to nestojí za řeč. Nebo se prostě vykašlat na moc světskou, danou jen urozeným, a ovládat davy lidí z moci církevní. A čím větší byl psychopat a čím ostřejší měl lokty, tím výš se v hierarchii církve dostal.

Máme tedy organizaci s nějakou organizační hierarchií, která má moc nad miliony vyděšených lidí. V hierarchii jeden mocichtivý manipulátor vedle druhého. Všichni touží po moci a bohatství. No co asi udělali? To, co každý správný lump. Zastrašovali a vydírali, prali se mezi sebou... Nezabiješ? Pcha, máme svolení od boha... Hřešil jsi? No, můžeme ti to peklo odpustit, ale jaksi to nebude zadarmo. A tak dále.

Necháme tak nějak stranou svatou inkvizici, kontrola myšlení a okrádání lidí je standard v každé takové organizaci (připomeňme, jak gestapo zacházelo s těmi, co nesdíleli názor vůdce a jak NKVD sebrala před sto lety úrodu ukrajinským rolníkům a nechala jich 7M pomřít hladem, aby se mohli napakovat na prodaným obilí a za protesty Ježov popravoval na místě a bez soudu). V jistých kruzích je totiž normální likvidovat ty, kdo jsou nebezpeční - a stačí k tomu mít neoficiální názor nebo něco, co hajzlík chce pro sebe.

Takže máme bohatou organizaci, zbohatlo na dobrovolných i nedobrovolných darech veřejnosti. Jak si majetek udržíme a rozmnožíme? Rizikem nebyla ani tak inflace, jako spíš to, že některý člen organizace z peněz eráru zabezpečí potomky. Tedy byl nařízen celibát. Takový celibát, to se vždycky hodí. Vlastně by bylo fajn zavedení poplatku z něčeho, co dělá každý čemu se těžko odolává, protože je to základní pud - a absence při tom není smrtelná. Bác, a celibát dostal další význam - "Když nehřeším já, nemusíte hřešit ani vy, ovečky moje." Byla definována jasná pravidla, co kdo smí - sezdaný pár smí zplodit dítě, pokud dojde jen ke kopulaci v poloze misionářské, ale nesmí to být v neděli, ve svátek nebo během půstu. Vše ostatní bylo náležitě trestáno a hlavně zpoplatněno jako "coitus preater natura" neboli soulož proti přírodě. A bohatlo s vesele dál...

Teď asi napíšu něco, za co bych byl kdysi upálen (do teď bych byl jenom mučen a skončil s vyříznutým jazykem za rouhání). Ale jediný "coitus preater natura" páchali katolíci tím, že nešukali. Měli tělo, to si žáddalo svoje a oni to vědomě potlačovali a jestli nevychcípali jako bezdětní, potlačují to dodnes. A dodnes se pokrytecky drží pověr a mýtů. Třeba tím, jak nesmí používat antikoncepci, protože vajíčko má dostat šanci býti oplodněno. Ale to, že pokud je slečna panna i ve 20 a je plodná již sedm let, tak to přece znamená, že sedm tuctů vajíček tu šanci nedostane. Dokonce ani ty, co se pak uvolní během předvelikonočního půstu nebo adventu. Holt v tom mají trochu nepořádek.

Ale vraťme se k tomu blogu. Jistý náš vysoce postavený katolický panáček obhajoval ruský vojáky, že jsou jen obětí pudů a nemůžou za to, že znásilňují Ukrajinky. Opět tím potvrdil jenom to, že zločinec vždycky kryje zločince. Zůstává záhadou, PROČ to velebníčkovi prochází. Přece schvalování zločinů je samo o sobě zločin...

A co ještě nechápu, jsou řadoví katolíci. Deklarují, že věří v boha, ale o tom přece jejich život není. Je o víře v církev, bezmezný strach z církve a nekritické přijetí církve. Bůh tam figuruje jenom okrajově, jako virtuální, všemocný dráb. Myslím, že by se měli nad sebou zamyslet, přehodnotit vztah k bohu (pokud v něj věří) a vykopnout falešné prostředníky. Taky by měli zahodit pýchu, že oni jsou ti správní a morálně čistý - vnějšímu pozorovateli se, podle jejich chování, totiž ztrácí rozdíl mezi chováním fašistů, nacistů, komunistů a katolíků. A pokud církev zhyne na nedostatek oveček a milodarů, tím líp.

Howg.