Esta postagem foi excluída pelo usuário.
Nie przywrócą, bo uderzyli już w czystą komerchę. Zapłać - zobaczysz. Co najzabawniejsze zarabiają na tych, którzy tu ładują swoje foty i filmy. Bardzo obrazowo można nazwać to sutenerstwem. Jesteśmy zarówno towarem, jak i konsumentem.
Na szczęście jest wiele innych portali, część lepszych gdzie jeszcze traktują cię poważnie. Mnie jest po prostu szkoda, bo mam sentyment do tego portalu... Wykasowałem już swoje foty. Kiedy skurczy im się źródełko może się otrząsną. Zresztą jakiś użytkownik na Forum zdradził sposób jak zobaczyć fotkę w pełnym wymiarze, ale na dłuższą metę jest to po prostu... upierdliwe. Pozdrawiam.
Na szczęście jest wiele innych portali, część lepszych gdzie jeszcze traktują cię poważnie. Mnie jest po prostu szkoda, bo mam sentyment do tego portalu... Wykasowałem już swoje foty. Kiedy skurczy im się źródełko może się otrząsną. Zresztą jakiś użytkownik na Forum zdradził sposób jak zobaczyć fotkę w pełnym wymiarze, ale na dłuższą metę jest to po prostu... upierdliwe. Pozdrawiam.
Znacie jakies tego typu portale jeszcze oprócz zbiornika?
Przeglądanie fotek to teraz tragedia. Popsuliście stronę niestety....
No i znów blokada.... ten flash viewer dobry dla filatelistów jest....
Rozumiem, że wielu użytkowników nie życzy sobie kopiowania i ok.
Ale też jest całkiem spora grupa tych, co nie randkują, a chcą jedynie się pokazać i dzielić się fotkami.
I klops...
Nie można zrobić opcji wyboru?
Chcę - udostępniam, nie chcę - flash viewer.
Rozumiem, że wielu użytkowników nie życzy sobie kopiowania i ok.
Ale też jest całkiem spora grupa tych, co nie randkują, a chcą jedynie się pokazać i dzielić się fotkami.
I klops...
Nie można zrobić opcji wyboru?
Chcę - udostępniam, nie chcę - flash viewer.
A już myślałem, ze tylko ja nie umiem/nie wiem jak otworzyć zdjęcia w pełnej rozdzielczości... beznadzieja.
Macie tez problem z czlonkostwem VIP??
Wyslalem 6 sms i konto nie dziala
A administrator nie odpowiada na wiadomosci zenada!!!!
Wyslalem 6 sms i konto nie dziala
A administrator nie odpowiada na wiadomosci zenada!!!!
U mnie ta blokada nie działa,ale wiem co to jest prowadzenie strony i walka z oszołomami którzy wykorzystują zdjęcia do dalszego rozpowszechniania,owszem prawo to jest martwe gdy zjęcia i filmy ma się na własny prywatny domowy uzytek.
Taka fajna stronka i ktoś wpadł na pomysł, żeby ją spieprzyć... Oryginalny rozmaiar zdjęcia pozwalał na dostrzeżenie szczegółów po zapisaniu fotki na kompie. Sam nie raz wracałem do zdjęć raz już obejrzanych i zawsze dostrzegałem coś nowego. Naprawcie to co schrzaniliście!
Mnie już nie jeden raz administratorzy wkurzali tym jak działała strona po np. otwarciu linku do zdjęcia itp. No ale te ostatnie zmiany są trochę denerwujące. Nie z powodu jak to nazwijmy blokady kopiowania zdjęć ale dlatego że trzeba się trochę namęczyć żeby te zdjęcie skopiować. Poza tym takie bzdurne zabezpieczenie omija się w firefox bez problemu przez zmianę adresu(javascript do greasemonkey) albo "przeglądając informacje o stronie" lub jak ktoś woli cache przeglądarki
"Żadne zdjęcia ani klipy wideo i inne materiały umieszczone na serwerze nie mogą być kopiowane bez pisemnej zgody właściciela.
Fotografie i wideo są pod ochroną praw autorskich."
To prawo nie jest tu pierwszy dzień,a moja rada-czytać uważnie,co się klika i może rzeczywiście zmieńcie serwis,to chyba nie jest miejsce dla Ciebie:((
Fotografie i wideo są pod ochroną praw autorskich."
To prawo nie jest tu pierwszy dzień,a moja rada-czytać uważnie,co się klika i może rzeczywiście zmieńcie serwis,to chyba nie jest miejsce dla Ciebie:((
Po pierwsze, to skąd wiesz czy mam czyjąś zgodę czy nie? Jak to sprawdzisz?
Po drugie mogłabyś mi powiedzieć w jaki sposób mam ten sztuczny przepis zrealizować????? Jest ponad 2100 galerii, tysiące użytkowników. Mam napisać do każdego prośbę o zgodę na kopiowanie???? I może czekać aż mi przyślą potwierdzenie pisemne tradycyjną pocztą a następnie skanować każde pismo i wysłać do Was, tak? No weź się zastanów. Poza tym, nie ma blokady na zapis pomniejszonych zdjęć, więc po co jest blokada na pełny rozmiar? To bez sensu. Skoro ktoś udostępnia zdjęcia, to znaczy, że je UDOSTĘPNIA. Czy to ma znaczenie, że oglądam fotki na komputerze off-line czy on-line? A co jak ktoś nie ma stałego podłączenia do netu?
Może lepiej zablokować możliwość wgrywania zdjęć na serwer, co? Jak nie będzie żadnych zdjeć, to nie będzie problemów z tym.
Porażka, porażka, i jeszcze raz porażka. Najlepszy do tej pory serwis w sieci i tak zepsuliście. Szkoda gadać, ręce opadają... i nie tylko ręce.
Po drugie mogłabyś mi powiedzieć w jaki sposób mam ten sztuczny przepis zrealizować????? Jest ponad 2100 galerii, tysiące użytkowników. Mam napisać do każdego prośbę o zgodę na kopiowanie???? I może czekać aż mi przyślą potwierdzenie pisemne tradycyjną pocztą a następnie skanować każde pismo i wysłać do Was, tak? No weź się zastanów. Poza tym, nie ma blokady na zapis pomniejszonych zdjęć, więc po co jest blokada na pełny rozmiar? To bez sensu. Skoro ktoś udostępnia zdjęcia, to znaczy, że je UDOSTĘPNIA. Czy to ma znaczenie, że oglądam fotki na komputerze off-line czy on-line? A co jak ktoś nie ma stałego podłączenia do netu?
Może lepiej zablokować możliwość wgrywania zdjęć na serwer, co? Jak nie będzie żadnych zdjeć, to nie będzie problemów z tym.
Porażka, porażka, i jeszcze raz porażka. Najlepszy do tej pory serwis w sieci i tak zepsuliście. Szkoda gadać, ręce opadają... i nie tylko ręce.
Owszem,użytkownicy udostępniają swoje materiały ale serwisowi amateri.cz,nie Jasiowi z Koziej Wólki czy innego Pcimia.To prawo obowiązuje na tym serwisie,od lat zresztą.Jak tak oblatani jesteście w temacie kopiowania nie swoich zdjęć,to zwróćcie uwagę na fakt,że na większości serwisów miniaturki można kopiować,nic więcej.A porażką tego serwisu jest pojawianie się coraz większego stada hien takich jak min.Wy.
zgadzam sie z ewą,

Dziękujemy za blokadę zapisu
Albo zaczynacie odwalać komercję i teraz trzeba będzie płacić za pełny rozmiar zdjęcia albo komuś się naprawdę nudziło w domu. Wygląda na to że czas się przerzucić na inne serwisy...