Hrst ořechů denně výrazně posiluje libido u mužů a zlepšuje kvalitu orgasmu

26.7.2019 12:45 Fonte: Famous
Hrst ořechů denně výrazně posiluje libido u mužů a zlepšuje kvalitu orgasmu

TARRAGONA – Vlašské ořechy, mandle či lískové ořechy obsahují látky, které příznivě působí na mužské libido a produkci spermií. Tvrdí to španělští odborníci s tím, že muži dopřávající si hrst těchto ořechů denně – asi šedesát gramů – mají silnější libido a intenzivnější orgasmy. Stejný tým vědců přitom v předchozí studii prokázal, že ořechy působí pozitivně také na produkci spermií.

Podle autorů ořechy obsahují látky, které pomáhají přenášet nervové signály z penisu do mozku, zvyšují jeho citlivost a tím posilují také intenzitu orgasmu.

Vědci z Universitat Rovira i Virgili v Tarragoně prokázali u třiaosmdesáti mužů ve věku osmnáct až pětatřicet let, že užívání ořechů se výrazně projeví na libidu, kvalitě orgasmu a kvalitě spermatu už po třech měsících konzumace.

„Několik antioxidantů, kupříkladu ze skupiny polyfenolů, a vitaminů nacházejících se v ořechách má léčivé účinky na poruchy erekce a zároveň prospívá oběhové soustavě. Naše studie naznačuje, že strava obohacená o ořechy může zlepšit sexuální touhu,“ tvrdí doktor Albert Salas-Huetos z Universitat Rovira i Virgili.

Mais artigos