Ve Švýcarsku vznikne první zcela nudistická restaurace

26.10.2020 19:04 Fonte: Famous
Ve Švýcarsku vznikne první zcela nudistická restaurace

BASILEJ – Švýcarští nudisté oslavují. Konečně si budou moci zajít do restauraci na večeři zcela nazí. V podniku Edelweiss Basel Nudisten Lounge totiž bude velká šatna, kde příchozí odloží veškeré své svršky. S peněženkou v ruce se přesunou ke stolu a dopřejí si v naprosté svobodě a volnosti těla chutnou večeři. Basilejský nudistický podnik bude první svého druhu v celé konfederaci.

Podle listu Schweiz am Wochenende sídlil na ulici Rebgasse 39 gaybar, který ale nedávno zanikl. Noví majitelé se rozhodli pro další nekonvenční podnik, který ale tentokrát nebude řešit sexuální orientaci. Bez ohledu na ni jsou vítáni všichni, kdo se chtějí stravovat zcela nazí. Samozřejmě oblečení nebude mít ani obsluhující personál.

„Ačkoli je to ve Švýcarsku novinka, tento koncept zkoušeli také v Paříži a Lodýně před několika roky, ale oba podniky zanikly, protože nechodilo dost holých zadků,“ píše s nadsázkou deník The Local.

Švýcarsko je podobně jako jiné německy mluvící země velmi liberální k nahotě, která na ulici není zakázaná, pokud se naháči nechovají necudně nebo nevzbuzují pohoršení. Každý srpen v Curychu pořádají Festival těla a svobody, během něhož v ulicích města chodí nazí lidé a zcela nazí také vystupují rozliční umělci.

Mais artigos