Skotští vědci odhalili, proč mají bratři různě velký penis

8.2.2021 09:45 Fonte: Famous
Skotští vědci odhalili, proč mají bratři různě velký penis

EDINBURGH – Velikost penisu je věčné téma jednadvacátého století. Lifestylové magazíny se často zabývají touto látkou a nabízejí různé hypotézy o vlivech na velikost mužského přirození a metody jejich více čí méně úspěšného zvětšení. Jedno je jisté, velikost je ovlivněna především geneticky, ale svou úlohu mají i vlivy prostředí. Řadu mužů ale mate to, proč mají pokrevní bratři úd různě velký. Odpověď nalezli skotští genetikové.

Je to tím, že geny pro velikost penisu – a také jiných orgánů – jsou uloženy na chromozómu X. A ten dostávají potomci od matky. Od otce mají synové chromozóm Y, který má otec jen jeden. Geny uložené na něm kódují produkci testosteronu a vznik mužského těla. Ale velikost penisu ovlivňují geny uložené na chromozómu X. Matka má dva, přičemž na každém můžou být geny odlišné. Takže synové můžou zdědit jednu ze dvou sad. Buď oba stejnou, nebo oba odlišnou.

„Ačkoli geny uložené na chromozómu Y řídí vývoj mužských genitálií a plodnost, vlastnosti včetně velikosti a tloušťky penisu jsou uloženy především na chromozómu X… To znamená, že zatímco jeden syn může zdědit masivní přirození, druhý může mít průměrný penis,“ tvrdí vědci z Edinburské univerzity.

Nicméně na vývoji pohlavního údu se podílejí také vlivy prostředí, především hladina pohlavních hormonů v placentě během nitroděložního vývoje. Tyto vlivy pak modifikují dědičné předpoklady.

Mais artigos