Papež podepsal dekret zakazující katolické církvi posvěcovat sňatky homosexuálů

17.3.2021 05:30 Fonte: Famous
Papež podepsal dekret zakazující katolické církvi posvěcovat sňatky homosexuálů

VATIKÁN – Zatím žádný papež – aspoň v oficiální rovině – nebyl tolik nakloněn osobám s homosexuálním cítěním jako František. Nicméně to, že osoby toužící citově po stejném pohlaví neodsuzuje, jak sám řekl, neznamená, že jim přisuzuje právo na manželství před katolickým Bohem. Podepsal teď dekret, jímž to jasně dává najevo. Katolická církev v této listině přitom říká, že nemůže svazky dvou osob stejného pohlaví posvětit proto, že Bůh neposvěcuje hřích.

Katolická církev sice v posledních letech zmírnila svůj postoj vůči homosexuálům, nevylučuje je ze svého středu a nesnaží se je léčit, ale neschvaluje to, pokud žijí ve vztahu s další osobou stejného pohlaví a cítění. Homosexuál by tak měl být, pakliže chce být správný katolík, nezadaný a neprovozovat sexuální život.

„Požehnání svazkům homosexuálů by schvalovalo a podporovalo tento životní styl,“ píše se v dokumentu, který papež František podepsal.

Církev je často obviňována z pokrytectví, neboť podle interních zdrojů jsou dva ze tří studentů kněžského semináře homosexuální.

Dokument Kongregace pro doktrínu víry byl přeložen do sedmi jazyků a podepsán hlavou církve. V listu se sice zmiňuje, že kněží musejí s homosexuály jednat s úctou a citlivě, ale zakazuje jim posvěcování jejich vztahů, protože by tím podporovali a schvalovali životní styl, který je volbou a hříchem, které Bůh zatracuje.

Mais artigos