Klitoris má o 20 % více nervových buněk, než se dříve odhadovalo

29.10.2022 15:42 Fonte: Famous
Klitoris má o 20 % více nervových buněk, než se dříve odhadovalo

CHARLOTTESVILLE – Neurologové z Oregonu tvrdí, že klitoris je ještě citlivější, než se soudilo. Podle starých učebnic anatomie měl mít kolem osmi tisíc nervových vláken. Ale z nejnovějších tkáňových rozborů vyplývá, že jich je tam přes deset tisíc. Tedy o pětinu více, než se soudilo. Ženská analogie penisu, která má také extrémně citlivý žalud a většinu topořivých těles zanořených kolem vagíny, má jediný účel – poskytovat potěšení.

Mužský penis sice také poskytuje sexuální slast, ale slouží krom toho i k močení a ejakulaci pohlavních buněk do vagíny. Klitoris má jedinou funkci. Při dráždění přenášet vzruchy do centra slasti v mozku.

„Je zarážející pomyslet na to, že více než deset tisíc nervových vláken je soustředěno v něčem tak malém, jako je klitoris,“ uvedl k výsledkům své studie doktor Blair Peters z Oregon Health & Science University.

V předchozích studiích se rozbory tkáně klitorisu prováděly ze vzorků odebraných z hospodářských zvířat. A podle nich klitoris obsahuje asi osm tisíc nervových vláken. Ale neurologové z Oregonu se rozhodli zjistit, zda to platí také u lidí. A u nich odhalili 10 281 nervových vláken v dorzálním nervu.

„Je to obzvláště překvapivé, když porovnáte klitoris s jinými, většími strukturami lidského těla. I když je ruka mnoho, mnohonásobně větší než klitoris, střední nerv obsahuje jen asi osmnáct tisíc nervových vláken, což je na množství tkáně dvakrát méně než v mnohem menším klitorisu,“ vysvětluje hlavní autor studie doktor Peters.

29.10.2022 15:42

Mais artigos