Sex může vyvolat astmatické záchvaty stejným způsobem jako intenzivní cvičení

14.11.2022 16:18 Fonte: Famous
Sex může vyvolat astmatické záchvaty stejným způsobem jako intenzivní cvičení

LOS ANGELES – Podle kalifornských alergologů se mnozí lidé vyhýbají sexu, protože po něm zažívají nepříjemné symptomy astmatu či zarudnutí kůže podobně jako po intenzivním cvičení. Vědci tvrdí, že je třeba upozorňovat na možnou spojitost mezi sexem a astmatem. Může to zlepšit kvalitu života a mnohdy i zachránit manželství.

Lidé trpící astmatem zažívají nepříjemné symptomy po intenzivním cvičení, ale mnozí také po pohlavním styku. A kvůli tomu se mu můžou začít vyhýbat. Což může být zase problém ve vztahu.

„Mnoho lidí si neuvědomuje, že energetický výdej sexuální aktivity je přibližně ekvivalentní chůzi do dvou pater schodů. Mnozí lidé zažívají záchvaty astmatu nebo alergické reakce po sexu, ale odmítají je probírat s lékařem, protože se stydí,“ míní doktorka Ariel Leungová z lékařského centra Saint Agnes v Kalifornii.

„Lidem nemusí být příjemné diskutovat se svým alergologem o astmatu, které bylo způsobeno sexem. Řádné prozkoumání všech příčin vyvolání astmatu, včetně pohlavního styku, může alergologům pomoci pozitivně zlepšit životy pacientů, včetně jejich manželství,“ míní spoluautor studie alergolog doktor A. M. Aminian.

Pokud člověk trpí po sexu záchvatem astmatu, pak je v rámci prevence záchvatu možné třicet minut před souloží použít inhalátor s krátkodobě působícím beta-agonistou.

14.11.2022 16:18

Mais artigos