Zdvořilostní kuřba

7.2.2024 06:49 · 3 375 просмотров Classy

Aneb bílá velryba někdejší blogosféry. Existuje ještě? A existovala vůbec?

Zdvořilostní kuřba byla kdysi zdejším fenoménem, kdy zejména modré nicky tvrdily, že slušně vychovaná amatérka se za pozvání na kávu odvděčí minimálně poctivým vykouřením, tedy s pěkně do konce, s polknutím a slastným zamlaskáním na konci. Pomyslnou třešničkou na dortu, tedy známkou vybraného vychování příslušné amatérky byly slzy lesknoucí se v koutku oka a také polknutí semene minimálně natřikrát, aby bylo z počínání dotyčné amatérky patrné, že toho bylo fakt hodně a ona si to vychutnávala, ne že to exne najednou, aby to už měla za sebou.

Na to konto probíhala téměř vědecká debata, jak se má správný amatér či amatérka připravovat na úvodní kávu. Tedy zda se mají pánové několik dní předtím zdržet pojídání kořeněných pokrmů a zda je vhodné držet půst při popíjení ananasového džusu, kolik hodin před kávou se mají pánové holit a omývat si příslušné partie vlažnou vodou. U amatérek se zase řešilo, jestli mají mít vyčištěné zuby a zda je mentolová zubní pasta to pravé ořechové, případně zda si má slušně vychovaná amatérka před seznamovací kávou kromě úst chystat i jiné partie, tedy zda je vhodné pokračování v případě, kdy zdvořilostní kuřba dopadne úspěšně a obě strany by měly chuť pokračovat.

Pochopte, vypadla jsem na nějakou dobu z oběhu a vůbec nevím, jaké trendy teď frčí na poli etikety, a přece jenom bych nerada způsobila nějaké faux pas hned v úvodu.

PS: Přátelé, nepleťte si prosím zdvořilostní kuřbu s úplatou za pozvání na kávu. Já vím, že časy jsou drsný a kafe podražilo, nicméně zdvořilostní kuřba je prostě zdvořilost- něco jako pomoct do kabátu nebo podržet dveře. Je to dárek na přivítanou převázaný červenou mašličkou, takže je třeba s tím podle toho nakládat (tedy ne, že si budete ty mašle vázat na ptáky, vím, že vás to hned napadlo, protože jste v jádru všichni dobytkové). Jedna zdvořilostní je ekvivalent tak za sto kafí, takže jestli to chcete nějak kompenzovat, tak to jedním usmoleným latéčkem nezachráníte, ani kdyby to bylo já nevím jaký bez sóji, bez laktózy, dýňový, pozlacený nebo já nevím jaký.

Tak jak to tedy je? Existuje ještě zdvořilostní kuřba, nebo je to bájný jednorožec prdící třpytky či jiná místní legenda?