Môj najväčší trapas.

9.5.2024 09:06 · 1 046 просмотров _LEA_

Mám rada bloggerov, preto to hodím sem a nie do poviedok.

Príbeh podľa skutočnej udalosti a keďže je veľmi dávny, môžem použiť aj mená. Bohužiaľ musím v krátkosti ozrejmiť niektoré skutočnosti, pretože tie robia základnú podstatu príbehu.

Mala som 23 rokov, žila so synom u mamky a môj priateľ na inzerát, len raz povedal. "Mám ťa rád, daj si ho tam."
Takže som náš vzťah nepovažovala za vážny. A hľadala som si novú prácu.

Pri odchode z jedného pohovoru som stretla bývalého kolegu a ten mi ponúkol netradičnú možnosť zárobku.
"Si kočka, mal by som pre teba niečo."
Automaticky som začala cúvať. Namietal. "Neboj nejde o nič erotické!" "Mám známeho, je to prachatý rakúšan a potrebuje gazdinú. Má luxusnú chatu kúsok odtiaľto a zároveň k tej gazdinej, by potreboval ženu, ktorá by vo Viedni pred jeho známymi zahrala divadlo ako jeho priateľka.Budú za to veľké prachy."

Nebudem vám tvrdiť, ako som mala bežný život. Samozrejme jeho presviečanie bolo dlhšie a moje obavy veľké. Je jasné, že som nakoniec pristála na stretnutie kde som sa dozvedela viac.

Franz bol veľmi pohľadný starší pán a držte si klobúky, presne o 40 rokov starší odo mňa. Porozumeli sme si okamžite. Veľmi slušne sa dohovoril v siedmich jazykoch, slovenčina bola jedným z nich. Podstatou bolo, aby som mu raz za týždeň upratala celú chatu a vo Viedni byt no a zároveň mu bola oporou pri jeho hosťoch. Často robil párty, samozrejme primeranú k jeho veku. Chata bola na brehu rybníka, úžasná chatárska oblasť. Bol rybár, poľovník, permanentným hosťom v našich poľovných revíroch a v našich končinách veľmi uznávaným patrónom ľudia si ho vážili. Ďalšou podstatou mojej práce, bolo predstierať jeho priateľku. Dôvod bol jednoduchý, chcel vytočiť, bývalú manželku Uršulu, mladšiu od neho o 20 rokov, ktorá mu zdrhla s rovesníkom z práce. Bol presvedčený, že jeho bývalú manželku od jedu roztrhne. A poznal ju dobre.

Dostala som deň na rozmyslenie.
Mamka povedala na rovinu "Neváhaj choď do toho!" A tak začal netradičný príbeh alla "Pretty woman" bez sexu.

Rozumeli sme si úžasne, Franz bol veľmi charizmatický človek. Neskutočný pedant a ja som žrala každé jeho slovo ako slovo Pánovo. Zároveň sa v ňom snúbila taká veselá talianska nátura, číry temperament.

Viedeň a naše prvé predstavenie, bolo pre jeho troch spolužiakov ešte z mešťanskej školy. Obaja sme sa na tom dobre bavili, už chýbali len kapesníky, aby sa trom pánom dali slinky utierať. Sama ani neviem, čo všetko im na trepal. Ja som sa len debilne usmievala a občas povedala nejaké to slovo. Nemecký som hovorila menej, ako som rozumela. Viedenský dialekt bol ale pre mňa nový jazyk.

Druhé stretnutie bola malá kaviareň, vo vnútri kaviarne bolo miesto tak pre 15 malých stolov, dosť blízko u seba. Naša spoločnosť mala spojené tri stoly. Ja som sedela na lavici za vrchom stola ako generál a na mňa pozeralo 8 párov cudzích očí. Čiže páre, čo boli priateľmi, keď žil s bývalou manželkou. Franz hovorí. "Ak si získaš Moniku, získaš si všetkých, ona je najlepšia priateľka exmanželky Uršuli." Monika s manželom Gerhardom sedeli po mojej pravici a totálne v šoku ako všetci prítomní. Bolo na nich skrátka vidieť, že si doslova myslia, ako Francovi kompletne preplo.

Dodnes nepochopím ako človek, ktorého slovo bolo ako zákon, so zmyslom pre férové jednanie. Mohol hrať také divadlo pred priateľmi a klamať ako, keby sa nechumelilo. Básnil o tom, ako viem urobiť úžasného kapra na kmíne. Čo, teda výnimočne bola pravda. Aká som tigrica v posteli a tak ďalej.

Keď už mali šokovaní priatelia jeho prezentácie dosť. Práve Monika sa na mňa otočila s otázkou. "Čo máš rada na Francovi, prečo si vlastne s ním?!"
Viete si predstaviť moju situáciu? Sedieť medzi ľuďmi, čo si predstavujú, ako už vyberám jeho účet. A v takomto tóne tá otázka aj znela. Moja nemčina bola otrasná, každú vetu som si musela v hlave najprv poskladať.
A, keď už bol čas ju povedať téma už dávno bola iná. Aj ja mám bohužiaľ veľmi hrubý hlas. Upriamená pozornosť na mňa bola nie len cieľom našej spoločnosti, ale i ostatných a barmana. Moja natrénovaná veta v hlave bola jednoduchá.

-Franz má dobré srdce.-

Prúser bol, že som nevedela, ako sa povie srdce po nemecky, len po anglicky......Áno presne tak.... 🤣

Ako to zo mňa vyletelo, nepočuli by ste v tom momente v celej miestnosti spadnúť ani špendlík. Šokovaný neboli len oni, ale aj ja, z ich reakcie. Nechápala som veď Franz tvrdil, že v Rakúsku anglicky vie skoro každý. No blondínka no...Keď som sa začala okolo seba obzerať, ešte aj barman za mojím chrbtom na mňa nemo pozeral s rukou v utierke a tú vrazenú v pohári.

Zrazu som cítila na ľavej ruke Francovu ruku s otázkou. "Čo je ty ma interes mluvi ?!" ( Čo si chcela povedať?)
"No ja neviem, ako sa povie srdce po nemecky len anglicky a spojila som to." Ten pleskol rukou o stôl a začal sa tak strašne hurónsky smiať na celý lokál. Všetci zabudli na svoj šok a začali sa ho dopytovať cez stôl naťahovali ruky, len, aby sa dozvedeli, čo sa vlastne stalo. Franz musel dať okuliare dole, pretože mu od smiechu slzy tiekli. Najhoršie na tom bolo, že ja sama som nevedela, čo som trepla. A takisto som bola posledná kto sa to dozvedel.

Jeho vysvetlenia teraz už celej kaviarni, muselo byť na niekoľkokrát, pretože záchvaty smiechu, sa nedali zastaviť.
V tú ranu sa na mňa z lavice vrhla Monika začala ma počas smiechu stískať a objímať a vraví. "Bist du main medls!" ( Ty si moje dievčatko) Slzy vyhŕkli aj mne, z celej situácie a z rozpakov, aj reakcie Moniky i ostatných. Nakoniec som to už nevydržala a pýtam sa Franca. "Čo som vlastne povedala zle?!" On chytil mojej líca do dlaní, vlepil mi pusu a vraví. " No ty si povedala podotýkam na celú kaviareň, že si so mnou, pretože mám dobre tvrdý. Totižto srdce nemecky je hertz a hard teda hartt a tak to vyznelo, je tvrdý." 🫣

Svoju bezprostrednou debilitou, som si časom získala aj zbytok rodiny, dokonca ma mala rada, aj jeho bývalá svokra, pretože Franz bol po prvýkrát vdovec.

Tri mesiace na to sme sa obaja dohodli, že si každý podáme inzerát na partnera a pri výbere, budeme dávať jeden na druhého pozor a my dvaja, zostaneme priateľmi. Nevyšlo nám to. Ja som ho už mala rada ako muža i, keď som mlčala. On zahlásil, že fotografie, ktoré mu na inzerát chodia sa mu nepáčia, pretože ženy sú staré konkrétne "pokrčené". 😆
A so slzami v očiach sa na mňa otočil a vraví "Ale ja mám rád teba." No a z môjho pracovného pomeru bol pomer bežný. Nie nededila som.☺️

Najlepší chlap môjho života. Kurva, ako ten nasadil vysokú laťku, prušák jeden.