Tantra

Osobni zkušenosti

Ahoj všichni! Zajímám se o téma tantry, zejména její část zaměřenou na prohlubování intimity a práce se sexuální energií. Četl jsem, že tantra může pomoci nejen s lepším sebeuvědoměním, ale i s hlubším propojením.

Máte někdo osobní zkušenosti s tantrickými technikami nebo tantrickými kurzy? Rád bych se dozvěděl více o reálných zkušenostech, které tantra přinesla, jak pozitivní, tak třeba i výzvy, se kterými jste se setkali.

Prosím o respektující a otevřenou diskuzi
Ahoj, s "tantrickými přístupy" mám docela dost zkušeností, tak ti zkusím odpovědět. Píšeš tu o prohlubování intimity, práci se sexuální energii, hlubším propojení.. rozdělil bych to tří částí:

První je tantrická masáž - to je novodobá technika, s kterou přišel Andro Andreas Rothe v Německu někdy v roce 1977, kdy propojil několik masážních dalších technik dohromady. Bohužel použil trochu nešťastně slovo tantra, tudíž si spousta lidí myslí, že je to nějaká starodávná technika z Indie, což tak není. Někteří se proto od toho už odklání a spíše používají slovo smyslná nebo celostní masáž.

Tím však neznamená, že to nefunguje. Tantrická masáž využívá základní principy, které vedou k vyšším stavům vědomí jako je pohyb, dech, dotek, zvuk. Tudíž skrz to, pokud jsi na to připraven a otevřen, můžeš zažít vyšší stavy vědomí - ať už je to celotělový orgasmu, energetický orgasmu, mnohonásobný orgasmu. Může ti pomoci zpřístupnit možnosti těla, zcitlivět ho, můžeš se o sobě něco dalšího naučit a něco objevit. Avšak profesionální tantrická masáž je striktně rozdělena na dávající - přijímající, proto tam máš značně omezené možnosti, jak se vzájemně (aktivně) propojit.

Proto je tu část druhá - nejenom pasivně přijímat a konzumovat, ale i tomu jít naproti. Můžeš jít s partnerkou na kurz těchto masáží, a pak ty techniky a principy vzájemně používat při milování, protože to se též dá. Je tam spoustu principů, které se dají použít v partnerském milování. Kurzů je hodně, najdi si ten, který ti vyhovuje, jen se připrav, že tím, jak to není nějak ošetřený, tak můžeš narazit na spoustu psychošmejdů, ezokeců, škodlivých rad, obtěžování atd. Tak hlavně opatrně. Současně to není zrovna nejlevnější záležitost.

Další možností, jak se v tomhle v páru dovzdělat jsou různé knížky: třeba Multiorgasmický muž, Multriorgasmická žena, Alchymie sexuální energie, Vědomé milování, Kamasutra, Metoda boha sexu a spoustu dalších. Obecně vlastně všechno, co podporuje čtyři základní principy Pohyb, Dech, Dotek, Zvuk ti/vám pomůže, může to být spontánní tanec, jógové principy, dechové techniky, otvírání hlasu...Prostě najdi si v tom to, co aktuálně potřebuješ

No a pak máš třetí možnosti jít cestou Tantry. Zde ti ale radu nedám, protože nemám zrovna důvěryhodný zdroj, na který bych tě mohl odkázat. Viliam Poltikovič ve filmu Příběh tantry (2020) se to snažil trochu přiblížit, ale myslím, že se mu to v tom filmu moc nepovedlo.
Oki, děkuji za vyčerpávající a komplexní odpověď. Je to velke téma
Nz, jinak kurzů na téma tantra atd. jsem navštívil už hodně, jen jsem zatím v téhle oblasti nepotkal nikoho, za koho bych mohl dát ruku do ohně. Naopak některé kurzy mohou lidi spíše rozložit, tak nechci úplně veřejně doporučovat, ale klidně se ozvy do vzkazů.
Stejné téma "Tantra" je tu již několikrát založeno - např.:
amateri.com/cs/forum/31998/tantra
amateri.com/cs/forum/33139/parova-eroticka-tantra-masaz
a další a další ...
Proč? Nestačí to jedenkrát?
Ráda bych se k tomuto tématu připojila. Také mě to zajímá ☺️ přemýšlím i nad různými knihami, ale myslím, že to osoba vysvětlí lépe. Někde jsem viděla i kurzy, jsou tedy dost drahé, ale věřím, že se najde někdo, kdo poradí i zadarmo ☺️😈
To si nemyslim otazk je najit toho praveho/ou. Jedna bork nabizela ze by me to za 15000 naucila tady na amicich.
Mozna by se to clovek naucil doma kdyby mel partnerku.
Mne by spise zajimalo jaky vliv by to melo na me, jestli k tomu ma vliv zrak ci ne.