Spíte nazí?

😜

Já už od mládí spím v posteli bez oblečení a nedokážu si to představit jinak. Na webu všude potvrzují jen zdravotní benefity. Ale co jsem byl ve vztahu s několika partnerkami, všichni se vždy po aktu nebo před spaním oblékly do pyžámka nebo kalhotek, tílka a moje snaha přemluvit je zkusit spát naostro vyšla vniveč. A co vy, jak to máte a proč?
My jsme s manželkou protiklady...já spím cca. 10 let úplně nahý ať je zima nebo léto. A manželka vedle mě v pyžamu a je jí stale zima.
Tiež spím nahá, nech si troška pička oddýchne aspoň v noci :) je to veľmi príjemne, už si ani neviem predstaviť spať v oblečení
Já od mládí taky spím úplně nahá. Obecně nahotu doma mám hodně ráda a oblečení je pro mě omezující.
Mám to stejně, od mala spím prostě nahý, žena zase v pyžamu.
Mam to stejne a neumim si predstavit spat oblecenej. Ta volnost pri spanku, kdy nikde nic netaha apod je super. Partnerka zcela naha moc nechce, da to jednou za cas… ale aspon jsem ji presvedcil at sunda spodni pradlo :-)
Velice by mne zajímalo, jaké konkrétní jsou ty zmiňované zdravotní benefity?
To si rýchlo vygoogliš, našla som viacero vedekých štúdii, kde sa hlavne hovorí o:
1. Zlepšenie reprodukčného zdravia u mužov: Štúdie naznačujú, že muži, ktorí spia nahí, môžu mať lepšiu kvalitu spermií vďaka nižšej teplote v oblasti semenníkov
2. Zníženie rizika infekcií: Pre ženy môže spánok bez spodnej bielizne znížiť riziko vaginálnych infekcií, pretože umožňuje lepšiu ventiláciu a znižuje vlhkosť, ktorá podporuje rast baktérií a kvasiniek
3. Zlepšenie zdravia pokožky: Spánok bez oblečenia umožňuje pokožke dýchať a znižuje riziko podráždenia či kožných problémov spôsobených trením alebo potením. Tým sa podporuje regenerácia pokožky počas noci