Pro úpravy v mobilu existuje celá řada aplikací co to umí zautomatizovat. Aby ale byl výsledek dobrý, záleží na kvalitě záběru. Jak technicky, tak kompozičně. A pak je tu také otázka ochrany osobních údajů. Každá appka shromažďuje nějaká osobní data. A tady to už začíná být detektivka. Za např. populární appkou CatCut stojí čínský TikTok. Za Edits zase Meta... K provozu appky je leckdy potřeba se registrovat, takže požadované soukromí je to tam. Jaká appka je nejdiskrétnější, to nevím. Zjistit se to dá, ale je to zdlouhavé. Osobně si tedy myslím, že nejdiskrétněji to lze udělat na počítači. A to nejlépe pomocí programu co je nainstalovaný. Žádné on-line a žádné AI vychytávky.
Pokud to bereš takhle-nic ne foť ,nenatáčej a vůbec nezveřejňuj. A nebo smiř se z tím velký bratr nás sleduje 24/7
Jistě, člověk by neměl být paranoidní. Já jen, že není od věci trochu přemýšlet nad tím jak apky fungují, jaká data mohou shromažďovat a co se s daty následně může dít dále. Pokud si chci udržet jistou míru anonymity, tak o tom prostě přemýšlým a přispůsobuji se tomu. Že bych si kvůli obovám o své soukromí nic lechtivého nevyfotil? Ne, proč? Vyfotím. A pokud bych to chtěl zveřejňovat, nespěchal bych. A udělal bych to tak jak jsem popsal výše. A pokud bych byl netrpělivý a nedočkavý jaká bude reakce publika, tak bych to alespoň komponoval tak, aby tam ten obličej či jiný znak podle kterého bych mohl být identifikován, nebyl. A pro jistoutu bych fotil s vypnutou GPS (hlavně pokud budu doma, na chatě, na zahradě...) a odstranil bych EXIF data. Ale pokud to má někdo na háku a nepociťuje potřebu to řešit - no problem. Je to každého věc.
Souhlas, kvalitni software na pocitaci (e.g. DaVinci Resolve) je zdaleka nejlepsi moznost.
Ano, to je skvělý software a má i free verzi (ve které některé funkce sice nejsou dostupné, ale efektu rozmazání se to snad netýká). Akorát to je už profi program, který je pro laika uživatelsky dost složitý. A free verze má myslím i omezení v exportu do SD rozlišení. Tedy, žádné full HD video.
Free verze ma omezeni jen nekterych filtru a efektu (ruzne AI vychytavky atd.), export ve 4K slape bez problemu.
Aha, já si to testoval asi před 4 roky, takže už si ta omezení z hlavy nepamatuji. Takže pro zdatnější uživatele bude tento software dobrou volbou. Pokud funguje treking masky. A fps ta free verze má 25 (30), nebo i 50 (60) fps?
Tracking tam je, a pravda, vyssi snimky jsem nezkousel, ale prinejmensim ta volba je tam videt.
Asi se na to po letech ze zvědavosti kouknu. Jinak mám v oblibě řetězec Adobe (Premiere Pro, Aftereffects, Photoshop). Nevýhoda pro občasného uživatele je, že je to placený software.
Adobe je jakoby fajn, ale ja, jako clovek, ktery ma striznu jen jako obcasneho konicka, bych si tu cenu za to neobhajil 😃
Jedno, dve videjka bych umel. Ale pokud toho mate vice, bylo by pro vas asi jednodussi se to naucit 🙂
jde to dobře v mobilu nám to jde zarýt obličeje na video nahrávkach
A co mate za telefon?
spiče to je o operačním systemu a to je Android
Android (ani iOS) toho sám o sobě moc neudělá. Android je jen operační systém. Ono to bude o vhodné appce. Tedy o aplikaci na úpravu videa co tuhle funkci má a tu si prostě stáhnout. Takže otázka zní "jakou aplikaci kdo používáte ". PS: já osobně žádnou :-)

Zakrýt obličej na videu
Kdy by uměl zakrýt obličej na videách, seriozně a diskrétně