Každý desátý teenager z New Yorku randí s osobou stejného pohlaví

26.10.2010 04:44 Источник: Famous
Každý desátý teenager z New Yorku randí s osobou stejného pohlaví

NEW YORK – Město New York patří k nejotevřenějším a nejliberálnějším prostředím světa. Nový sexuologický průzkum v populaci tamní mládeže přitom odhalil, že každý desátý Newyorčan mladší dvaceti let souloží s osobou stejného pohlaví. Odborníci se tak ptají, zda to odpovídá reálné míře homosexuality, když v tomto městě ji vnímá negativně jen menšina populace. Ovšem teenageři také rádi experimentují a jejich chování nemusí orientaci kopírovat.

Podobný průzkum byl proveden také v roce 2002 v Massachusetts a Vermontu, kde se k homosexualitě rovněž stavějí velmi otevřeně a bez předsudků. Tehdy mezi teenagery odhalili pět až šest procent homosexuálů. Průzkum u sedmnácti tisíc Newyorčanů ale odhalil, že je to už 9,3 procenta.

„Zcela jasně vidíme, že je tady vysoká míra vztahů stejného pohlaví mezi mladými, musíme ale podchytit všechna zdravotní rizika, která s tím souvisí,“ tvrdí doktorka Susan Blacková z odboru zdravotnictví při newyorském magistrátu. Výsledky studie otiskl také odborný časopis Pediatrics.

Problém u teenagerů je, že často podnikají rizikové sexuální chování a nechrání se kondomem. Navíc bisexuální chlapci, kteří souloží s chlapci i dívkami, ho používají nejméně často.

Больше статей