Velikostí penisu se trápí mnohem více mužů s průměrným pyjem než těch s malým

21.11.2016 11:15 Источник: Famous
Velikostí penisu se trápí mnohem více mužů s průměrným pyjem než těch s malým

LONDÝN – Velikost penisu řeší muži mnohem více než ženy. A to už proto, že to vyplývá z jejich evolučního soupeření mezi sebou a z podstaty pohlavního orgánu jako symbolu dominance a mužnosti. Paradoxně za malý považuje svůj úd mnohem více mužů se statisticky průměrným přirozením než těch se skutečně podprůměrným. A jen kolem jednoho procenta populace trápí tzv. mikropenis, který urologové většinou řeší operativně.

Průzkumy z posledního roku dokazují, že více než pětačtyřicet procent mužů by mělo rádo větší penis. Částečně za to může pornografie, která angažuje jen muže náležející k deseti procentům populace, jež mají pyj větší než sedmnáct centimetrů. Naprostá většina mužů se pohybuje mezi tímto číslem a číslem dvanáct. Pod dvanáct centimetrů v erekci se u Evropanů hovoří o podprůměrném pyji, a pokud dosahuje méně než šest centimetrů v erekci, pak o mikropenisu.

„Nadměrně se trápí velikostí penisu mnohem více mužů s průměrným pyjem než těch s malým,“ potvrzuje urolog doktor Nenad Djackovic z Mezinárodní urologické kliniky v Londýně během rozhovoru pro deník Express.

Mikropenis podle něj má jen kolem jednoho až tří procent populace. Stejný počet mužů má pyj extrémní velikosti dosahující v délce více než dvaceti centimetrů a v průměru více než pěti centimetrů.

„Mikropenis může být výsledek genetiky nebo hormonální nerovnováhy a také to může být důsledek toho, že se dotyčný narodí jako intersexuál. Je jedno, jaká je příčina, ale nejprve se určuje pomocí genetických testů, zda je dotyčný muž, nebo žena. Pokud má ženské geny, pak je to nadměrně vyvinutý klitoris a lze pak upravit i vagínu. Pokud se jedná o muže, pak je to opravdu mikropenis a máme dvě metody léčby. Můžeme pomocí uvolnění vaziv u kořene penisu prodloužit pyj o tři centimetry. Estetická metoda se nazývá ligamentolýza. Muž po zákroku nosí šest měsíců prodlužovače a nepřichází o citlivost. Druhou možností je faloplastika, tedy modelování pyje z kůže a protéz, ale pak už nemá v pyji stejnou citlivost jako dřív,“ vysvětluje doktor Djackovic.

Faloplastiku nikde na světě nehradí pojišťovna, protože se jedná o zákrok estetický, nikoli pro život nezbytný.

Больше статей