Nigerijští lékaři šíří lži o masturbaci. Muži si při ní prý můžou zlomit pyj

24.4.2017 09:35 Источник: Famous
Nigerijští lékaři šíří lži o masturbaci. Muži si při ní prý můžou zlomit pyj

LAGOS – Nigérie je zemí, kde se i lidé studující vědecké obory často dopouští překrucování faktů a tmářství kvůli náboženství. Dva tamní urologové tak v deníku New Telegraph píší o tom, z čeho všeho se může pánům zlomit penis. Fraktura pyje je skutečně lékaři popsána a mnoha nešťastníky osobně ověřena. Jenže zmínění lékaři z Nigérie zneužívají této komplikace k očerňování masturbace.

Není tomu dávno, kdy se toho dopouštěli i lékaři v Evropě. Věřili, že je to činnost nezdravá či dokonce škodlivá. Dnes už víme, že v běžné míře je to naopak aktivita velmi zdravá a prospívající tělu i duši. Nicméně lékaři profesor Bayo Onajole a doktorka Omowunmi Bakareová jsou jiného názoru. Masturbace prý vede nezřídka k fraktuře pyje.

K ní dochází při velmi tvrdé erekci a velmi rychlých a energických pohybech či technikách kopulace. Zlomit si ztopořený penis – ve skutečnosti natrhnout vazivové obaly topořivých těles – si skutečně lze. Ale při masturbaci je to něco naprosto vzácného. Technika onanie by musela být extrémní a vyvíjet nezvyklý tlak na ztopořený orgán.

„Síla, která je součástí masturbace, může ovlivnit penis tak, že to skončí zlomeninou. Agresivní soulož nebo násilný sex, kdy muž znásilňuje velmi silnou ženu, to vše může vést k fraktuře penisu,“ tvrdí doktorka Bakareová v rozhovoru pro New Telegraph.

Její kolega profesor Onajole z Univerzity v Lagosu k tématu dodává: „Když je penis tvrdý, je dočasně jako kost a může se zlomit. Cokoli, co způsobí náhlé ohnutí penisu v erekci, je rizikovým faktorem pro frakturu.“

Больше статей