Vyloučení červeného masa ze stravy může vyléčit poruchu erekce

30.8.2021 11:24 Источник: Famous
Vyloučení červeného masa ze stravy může vyléčit poruchu erekce

ATÉNY – Řada mužů je přesvědčena, že pořádný flák masa je tím, co jim dodává mužnost a vitalitu. Opak je pravdou. Červené maso poškozuje zdraví oběhové soustavy a zvyšuje riziko rakoviny. A pokud si ho muž dopřává velmi často, má pak mnohem častěji potíže s erekcí. Naopak vysazení steaků, burgerů a uzenin z jídelníčku může vést k ozdravení cévního systému a vyléčení poruchy erekce.

Konzumace červeného masa nejenže zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku a onemocnění srdce a cév, ale snižuje také hladinu testosteronu v krvi. Naopak vysazení této potraviny z jídelníčku a zařazení potravin typických pro středomořskou kuchyni může vést k výraznému zlepšení zdravotního stavu muže, a dokonce k uzdravení poruchy erekce i bez použití léků.

Kardiologové z Aténské univerzity se snažili u 250 mužů léčit pomocí stravy vysoký krevní tlak a onemocnění srdce. Vedlejším účinkem jejich terapie bylo to, že se u těchto pacientů výrazně zlepšila schopnost dosažení a udržení tvrdé erekce. Mnozí pánové na počátku experimentu trpěli poruchou erekce, na jeho konci u nich došlo k odeznění této poruchy.

Léčba spočívala ve změně stravovacích návyků, vyřazení červeného masa a uzenin z jídelníčku a zařazení potravin typických pro řeckou kuchyni.

„Muži, kteří nejpřísněji dodržovali středomořský jídelníček, měli na konci experimentu zdravý krevní tlak, vyšší hladinu testosteronu v krvi a také tvrdší a delší erekci,“ tvrdí autoři z Aténské univerzity.

Středomořský jídelníček sestává z velkého množství zeleniny a syrového ovoce, luštěnin, ořechů, olejnatých semen a celozrnných obilovin, zdrojem tuku je olivový olej a zdrojem bílkovin buď luštěniny, ryby a mořské plody nebo drůbež. Obsahuje jen minimum jednoduchých cukrů, které pocházejí většinou z ovoce a medu.

„Ačkoli jsme nezkoumali mechanismy účinku, zdá se platné, že tento jídelníček může zvýšit fyzickou kondici a zlepšit erekci u mužů tím, že se zlepší zdraví a fitness oběhové soustavy a zvýší hladina testosteronu v krvi,“ tvrdí doktor Athanasios Angelis z Aténské univerzity.

Больше статей