Každý desátý nadšenec do fitness prý zažil orgasmus při posilování

22.9.2021 05:12 Источник: Famous
Každý desátý nadšenec do fitness prý zažil orgasmus při posilování

BLOOMINGTON – Zní to jako propaganda fitness studií, ale tvrzení, že každý desátý pravidelný návštěvník fitness studia zažil někdy při cvičení orgasmus, je výsledkem studie sexuologů z Indiana University. Ti vyzpovídali dva tisíce fitness nadšenců, kteří pravidelně sportují a posilují. Ačkoli většina z dotázaných kroutila nevěřícně hlavou nad tím, že při cvičení lze dosáhnout orgasmu, deset procent přísahalo, že něco takového skutečně aspoň jednou v životě prožilo.

Tedy že při cvičení sexuálně vyvrcholilo. A tuto zkušenost má stejný počet žen i mužů. Většina z nich dosáhla orgasmu při posilování břišních svalů, muži pak ještě velmi často při vzpírání a šplhu, ženy zase při jízdě na kole.

Podle expertů se fitness orgasmus u mužů a žen liší. Zatímco u mužů jde především o tření ztopořeného genitálu při cvičení, u žen hraje hlavní roli zatínání svalů pánevního dna.

Zatímco ženám je v průměru třiadvacet, když prožijí fitness orgasmus, mužům je v průměru sedmnáct, kdy jsou sexuálně nejvzrušivější. Je to také věk, kdy muži nejvíce masturbují.

„Dostali jsme rozličné odpovědi včetně nedůvěry, že by lidé mohli při cvičení prožívat orgasmus. Podle nedůvěřivých lze orgasmu dosáhnout jen třením oblečení či předmětů o genitál, jenže někteří lidé dosáhnou orgasmu při cvičení i bez přímého tření genitálu,“ tvrdí autoři z Indiana University.

Lidé ale nechodí do posiloven kvůli tomu, aby dosahovali orgasmu. Může to být dost nekomfortní zážitek vzhledem k tomu, že lze takový prožitek a jeho následky jen stěží maskovat. Ale pravidelné cvičení je určitě velmi zdravé a rozhodně podporuje dobré sexuální funkce.

Больше статей