Elektronické cigarety zvyšují riziko poruchy erekce dvakrát

1.12.2021 13:25 Источник: Famous
Elektronické cigarety zvyšují riziko poruchy erekce dvakrát

LANGONE – Kouření cigaret výrazně zvyšuje riziko poruchy erekce. Tabákové výrobky způsobují poškození srdce a cév, přitom porucha erekce je jedním z prvních příznaků poškození oběhové soustavy. Podle vědců z Newyorské univerzity však mužům nepomůže, kdy klasické cigarety vymění za ty elektronické. Pode jejich studie také užívání elektronických cigaret zvyšuje riziko poruchy ztopoření.

Tým z Newyorské univerzity prokázal, že kouření elektronických cigaret u mužů mezi dvaceti a pětašedesáti roky, kteří nemají v anamnéze potíže s oběhovou soustavou, zvyšuje riziko poruchy erekce. A to je dokonce dvakrát vyšší než u mužů, kteří nekouřili nikdy.

„Naše objevy podtrhují potřebu provést další výzkum, abychom pochopili kontext rizika užívání elektronických cigaret, které jsou relativně bezpečnější než klasické cigarety. Naše studie zohledňuje také to, jestli muž před kouřením elektronických cigaret kouřil cigarety klasické. I tak užívání elektronických cigaret pořád souvisí s dvakrát vyšším rizikem poruchy erekce než u mužů, kteří nekouřili nikdy,“ tvrdí doktor Omar El Shahawy z Newyorské univerzity v Longone.

Vysoce rizikovými faktory pro rozvoj poruchy erekce jsou také nadměrná konzumace alkoholu, nezdravá strava, nedostatek pohybu a stres.

Больше статей