Turecká influencerka navštívila v Amsterdamu Muzeum sexu, dostala pět měsíců vězení

29.12.2021 16:19 Источник: Famous
Turecká influencerka navštívila v Amsterdamu Muzeum sexu, dostala pět měsíců vězení

AMSTERDAM – Nizozemské hlavní město navštívila turecká influencerka Merve Taskinová. Nenechala si ujít návštěvu Muzea sexu, kde pózovala u velkých soch penisů. Jenže měla potřebu tyto fotky sdílet se svými fanoušky na Instagramu. Udavačů se mezi nimi našlo tolik, že turecká policie Taskinovou zatkla už v letadle a ona z něj putovala rovnou do vazby. Soud jí vyměřil pět měsíců vězení s odkladem.

Turecká prokuratura tvrdí, že Taskinová porušila zákony o morálnosti a chovala se obscénně, za což hrozí několikaleté vězení. Třiadvacetiletá influencerka nakonec dostala jen pět měsíců s odkladem výkonu trestu. A to měla veliké štěstí. V lednu 2020, když Amsterdam navštívila, zveřejnila na sociální síti také erotické pomůcky, které si při pobytu v zemi tulipánů koupila.

„Státní zástupce pro ni žádal tři roky natvrdo, ale nakonec vyvázla jen s pěti měsíci a odkladem výkonu trestu,“ citují nizozemská média, která se o příběh Taskinové zajímají už proto, že v Turecku udělala velkou reklamu jejich Muzeu sexu.

Taskinová teď nesmí pět let udělat žádnou chybu. I kvůli přestupku by mohl soudce rozhodnout, že musí do vězení a trest si odpykat.

„Mé příspěvky spadají do mezí svobody vyjádření, ve světě pro to neexistuje precedens, a tato konkrétní situace neznamená, že naše vyšetřovací úřady jednají tak, že by to mohlo být světu příkladem, ale dokazují, jak opoždění jsme za světem ve smyslu svobody vyjádření,“ uvedla Taskinová v oficiálním vyjádření pro novináře po vynesení rozsudku.

Больше статей