Muži musí přestat používat kovové kroužky na penis, prosí lékaři ze Spojeného království

14.10.2022 11:11 Источник: Famous
Muži musí přestat používat kovové kroužky na penis, prosí lékaři ze Spojeného království

BIRMINGHAM – Ocelové kroužky na podporu erekce jsou podle britských urologů velmi nebezpečnou sexuální pomůckou. Přibývá totiž mužů, kteří si tímto kroužkem zaškrtí pyj příliš, takže se nemůžou hodiny zbavit erekce a sevření povolit. Někdy hrozí trvalá impotence, po světě přibývá i případů amputace. Na rozdíl od gumových či kožených kroužků kovový nelze jednoduše odepnout či povolit.

A v tom tkví jejich největší problém. Muži se přitom stydí včas vyhledat pomoc, tedy nejčastěji hasiče, kteří dokážou kroužek rozstřihnout. Takže přicházejí za odborníky pozdě, když už dochází k poškození cév v penisu nebo dokonce k odumření tkání. Což je přitom provázeno ukrutnými bolestmi.

„Kroužky na zaškrcení penisu vyrobené pro tento účel by měly být vždy elastické. To umožňuje jejich snadné nasazení a také odstranění. Je třeba se vyhnout neelastickým materiálům, jako jsou kovy nebo tvrdé plasty. Nebezpečí u nich spočívá v tom, že naruší přirozený odtok krve ze ztopořeného penisu. Nouzové odstranění kovových kroužků je velmi náročné a není bez rizika významného poranění penisu,“ apeluje na muže urolog doktor Richard Viney z Nemocnice Queen Elizabeth v Birminghamu.

Jeho kolega profesor Giulio Garaffa z kliniky International Andrology v Londýně, také varoval, že používání tvrdých kroužků na penis s sebou nese řadu rizik. „Tyto komplikace mohou mít rozsah od drobných, jako je poranění kůže a podkožních tkání, až po velké, jako je ztráta penisu po uškrcení kroužkem. Určitě kroužky vyrobené z neelastických materiálů budou s větší pravděpodobností způsobovat problémy, protože když se zaseknou u kořene penisu, je obtížnější je odstranit. Za svých dvacet let praxe v této oblasti jsem se setkal s řadou pacientů navštěvujících pohotovost s penisem uškrceným kovovým kroužkem, kde byl k uvolnění penisu vyžadován řezný nástroj. Nebylo neobvyklé, že tito pacienti zažili určitý stupeň trvalého poškození penisu a v některých případech penis úplně ztratili nebo potřebovali rozsáhlou rekonstrukční operaci,“ tvrdí profesor Garaffa ve vyjádření pro deník The Mail.

Больше статей