Příliš mnoho sexu má člověk tehdy, když mu to působí bolest a vyčerpání

23.12.2022 10:10 Источник: Famous
Příliš mnoho sexu má člověk tehdy, když mu to působí bolest a vyčerpání

NEW YORK – Třikrát denně nebo třikrát do roka? Pro jednoho je to málo, pro druhého moc. V obou případech. Ale podle odborníků neexistuje jednoznačná odpověď na to, kdy má člověk sex příliš často, nebo naopak příliš málo. V tomto se lidé mezi sebou ohromně liší a každý by měl poslouchat své tělo. Problém s nadměrnou sexuální aktivitou nastává tehdy, když velmi častý sex působí bolesti a poškození pohlavních orgánů, kdy tělo vyčerpává a narušuje běžný život.

„Definice častého sexu je proměnlivá, a pokud se člověk cítí dobře a nebolí ho to, pak je sex v jakékoli frekvenci v pořádku,“ svěřila magazínu Health doktorka Rebecca C. Brightmanová, asistentka klinického profesora porodnictví, gynekologie a reprodukční medicíny na University of New York.

Člověk může mít tolik sexu, kolik chce, pokud nepociťuje žádné nepříznivé účinky, jako je bolest, únava či problémy ve vztazích a společnosti. Pokud má z častého sexu nepříjemné pocity, otoky, podráždění nebo jiné fyzické potíže, jde zřejmě o nadměrné zatěžování pohlavních orgánů a dalších částí těla.

Výzkumy hovoří jasně. Frekvence sexu se u jednotlivých osob výrazně liší. Průměrný dospělý má sice sex čtyřiapadesátkrát ročně, ale někdo nesouloží vůbec a jiný několikrát denně. Jedním z faktorů je věk. Lidé ve dvaceti letech měli sex v průměru asi osmdesátkrát ročně. Přibližně po padesátém roce věku není neobvyklé, že sexuální frekvence začne klesat. Ve věku šedesáti let mají lidé sex v průměru asi dvacetkrát ročně.

Больше статей