Starší muži trpí závislostí na sexu častěji než ti mladí

1.3.2023 12:13 Источник: Famous
Starší muži trpí závislostí na sexu častěji než ti mladí

LONDÝN – Muži senioři ve srovnání s mladíky trpí závislostí na sexu častěji. Nebo častěji vyhledají odbornou pomoc. Vyplývá to ze studie Britského veřejného zdravotnictví (NHS), z níž je zřejmé, že mezi muži nad sedmdesát let vyhledá pomoc kvůli závislosti na sexu více jedinců než mezi muži ve věkové kategorii dvacet až třicet roků.

Statistiky NHS Digital odhalují, kolikrát se lékaři setkali s pacienty, jejichž zdravotní problémy souvisejí s nadměrným sexuálním pudem. Průměrný věk mužů byl loni osmapadesát let, ale pouze dva pacienti měli dvacet roků. A před čtyřmi roky NHS zaznamenalo dokonce pacienta ve věku devadesáti let, který nezvládal svůj nadměrný sexuální pud.

Nejčastěji vyhledávají pomoc kvůli závislosti na sexu osoby ve věku čtyřicet až padesát let. Podle expertů je možné, že mladší ročníky dokážou své extrémně silné libido ukájet, mají snadnější přístup k sexu, větší možnost někoho na sex sehnat. S věkem tyto šance klesají, protože s přibývajícími roky sexuální atraktivita lidí klesá. Proto možná mladíci svůj nadměrný pud neřeší tak často. Z analýz také vyplývá, že sexuální závislost ve vyšším věku podporují náhradní hormonální léčba a léky na poruchu erekce, které i výrazně starším mužům dovolují dosáhnout erekce.

Больше статей