Objímáním a hlazením si zaručíte, že bude žena ve vztahu spokojená

7.3.2024 05:26 Источник: Famous
Objímáním a hlazením si zaručíte, že bude žena ve vztahu spokojená

BLOOMINGTON – Lidé často hledají recepty na šťastné manželství. Určitě k němu patří vzájemná důvěra, komunikace, respekt a humor. Ale podle vědců z Indiany je třeba ženám zajistit dostatek objímání a hlazení. Ženy, které totiž mají dostatek objetí, mazlení a doteků, hodnotí svůj vztah nejlépe. Protože se cítí být žádoucí a milované.

Vyplývá to z výzkumu, do něhož bylo zahrnuto více než tisíc žen ve věku osmnáct až dvaasedmdesát let.

„Naše studie je první, která ukazuje, že fyzická povaha láskyplného doteku je formou komunikace o vlastním těle. Příjemci dotek vnímají jako pozitivní zprávu o svém těle, částečně proto, že jim byla vyjádřena náklonnost,“ píší autoři výzkumu v odborném věstníku Journal of Sex Research.

Autoři se ptali 1 156 žen na to, jak často zažívaly láskyplné doteky, včetně objímání, držení za ruku, laskání, masírování, mazlení a spaní v objetí. Byly také dotázány, jak jsou spokojeny se svým vztahem a tělem.

„Významná souvislost mezi spokojeností s vlastním tělem a kvalitou vztahu zdůrazňuje, jak může sdělení od romantického partnera – slovní i neverbální – ovlivnit vnímání vlastního těla u ženy. Prostřednictvím láskyplného doteku můžeme vztah podpořit poskytováním časté, pozitivní neverbální zpětné vazby, díky níž má příjemce pocit, že je ceněným partnerem ve vztahu,“ tvrdí autoři z Indiana University.

Больше статей