To je otázka mnoha ale ...Zejména jsou všechny vztahy o nějaké výměně , respektive o obchodu, samozřejmě tohle nechtějí lidé a hlavně ženy slyšet, ale já si myslím, že to tak je. Často se setkávám s tím, že žena tvrdí svému příteli, jak je s Pepou jen kamarádka, ale zároveň ví, že Pepa jí nabíhá a chtěl by sex, takže i v tomto případě probíhá obchodní styk :-) Ženě se dostává pocitu, že je žádaná , bez ostychu přijímá lichotky, které ji dělají dobře, možná jí i zvedají v jistém směru sebevědomí a muž je rád za hezkou společnost , hru na dobývání , i když třeba tuší, že to jistou hranici nepřekročí , jako třešnička na tomto vztahu je, když si jako kamarádi , respektive lidé máte co říci, nebo snad dokonce máte společné zájmy ..
V podstatě je to jednoduché .Buď mám milenku,nebo kamarádku.Pokud chce být kamarádka milenkou,nemůže být ani má kamarádka ani milenka.🙂
Jestli můžu rozvést dotaz... co když si žena najde partnera, který má spoustu kamarádek...? Má se začít bát nebo je normální u mužů udržovat přátelské vztahy s několika ženami? A je normální pokračovat v těch přátelských vztazích i ve vztahu?
Přijde mi nenormální kamarádský vztahy ukončovat.
Resp. nepřijde mi v pořádku 'používat' kamarády jen počas svobodnýho života a v momentě, kdy se zadám, je někam odsunout. Přátelství je snad přátelství, je to důvěrnej vztah dvou lidí, který spolu po určitou dobu sdílí něco, co s ostatníma ne. Takovej vztah nejde jen tak z ničeho nic ukončit, když už není pohodlnej, ne?
Pokud se teda nejedná čistě jen o sexuální vztahy, tam by pak pokračování muselo bejt na dohodě partnerů a míře jejich tolerance. Ale čistě sexuální vztah (za mě) nerovná se kamarádství.
A bát se, no... Buď partnerovi věřím a pak není důvod se bát, a nebo nevěřím a není důvod s ním bejt.
Resp. nepřijde mi v pořádku 'používat' kamarády jen počas svobodnýho života a v momentě, kdy se zadám, je někam odsunout. Přátelství je snad přátelství, je to důvěrnej vztah dvou lidí, který spolu po určitou dobu sdílí něco, co s ostatníma ne. Takovej vztah nejde jen tak z ničeho nic ukončit, když už není pohodlnej, ne?
Pokud se teda nejedná čistě jen o sexuální vztahy, tam by pak pokračování muselo bejt na dohodě partnerů a míře jejich tolerance. Ale čistě sexuální vztah (za mě) nerovná se kamarádství.
A bát se, no... Buď partnerovi věřím a pak není důvod se bát, a nebo nevěřím a není důvod s ním bejt.
Za mě bych řekl, že kamarádství mezi mužem a ženou jde pouze v případě, že oba dva jsou asexuální či homosexuální jedinci. Jinak si myslím, že tam ten sex vždycky někde bude a čím větší kamarádství, tím víc to bude "viset" ve vzduchu. Měl jsem pár kamarádek a téměř u každé jsem se neubránil sexuálním myšlenkám a "hodnocením" jejího zevnějšku. Tím chci říct, že pokud jim to slušelo, byl jsem jimi přitahován a pokud se mi nelíbily, ale byly mi sympatické a rád jsem s nimi trávil čas, tak jsem se vždy alespoň zamýšlel, zda "bych do toho šel". Prostě mezi mužem a ženou je sex vždy téma a dříve nebo později se projeví.
Tak tenhle komentář má nějakou hloubku , napsal jsi to výstižně a hlavně reálně. Ještě bych k tomu přidal zajímavou úvahu, vždy se pozastavuji nad tím , že v několika případech, kdy žena alias kamarádka měla přístup stejný jako v mnoha komentářích zde ve vláknu (jakože čisté kamarádství existuje) , tak stejné kamarádky mě sexuálně atakovaly v zajímavých momentech , třeba když se s nimi přítel rozešel, když mu chtěly vrátit nevěru atd atd , což se tedy zpětně dalo vyhodnotit jakože nějaké zmatené, když ještě nedávno říkaly , že jsme jen kamarádi... Ale kdo se vyzná v ženách
Ezt a hozzászólást a felhasználó törölte.
ty fakt umíš pobavit 

Přesně to si myslím též, ale dotaz zněl, zda je možné, aby si kamarád muž s kamarádkou ženou nic nezačali.
A to možné je, přestože si nad společným sexem můžou zauvažovat, event.poklábosit. Ale nejsme přece zvířátka ani tělesné schránky bez rozumu a vůle, jejichž chování je determinováno jen a pouze libidinózními tužbami.
Taky se leckdy neubráním myšlenkám na sex s kdekým (i zapovězeným), ale neznamená to, že mu hned rozepnu kalhoty a provedu felaci.
A to možné je, přestože si nad společným sexem můžou zauvažovat, event.poklábosit. Ale nejsme přece zvířátka ani tělesné schránky bez rozumu a vůle, jejichž chování je determinováno jen a pouze libidinózními tužbami.
Taky se leckdy neubráním myšlenkám na sex s kdekým (i zapovězeným), ale neznamená to, že mu hned rozepnu kalhoty a provedu felaci.
To máš pravdu. Na druhou stranu, když už jsem měl nějakou opravdu dobrou kamarádku, tak vždy jeden z nás chtěl víc. Buď sex nebo vztah. Někdy se to projevilo až po několika letech. Je tedy otázkou, zda kamarádství mezi mužem a ženou je možné, když emocionální blízkost má tak často blízko k té fyzické.
Ale souhlas, jsme myslící tvorové a dokážeme se ovládnout.
Ale souhlas, jsme myslící tvorové a dokážeme se ovládnout.
Za sebe můžu říct, že je možné se udržet a ke styku do nedotahnout, ale nikdy jsem (bohužel?) nezažila, že by kamarádství bylo oboustranně prosté sexuálních myšlenek. Buď si to představuju já nebo on nebo oba, ale ještě jsem nezažila, že bychom se navzájem nechávali chladní oba (když do výčtu kamarádů počítám jen heterosexuální muže). Ale vlastně to nepovažuju za špatné...za smýšlení se přece netrestá.
Tak samozřejmě k nelibosti zdejších dam , ale možná to je jen má domněnka , si dovolím říci, že celkem nereálná záležitost, respektive reálná pouze za jistých okolností. Které jsou spíš dost ojedinělé , jako naprostá sexuální nepřitažlivost, takovou kamarádku mám jen jednu.
Jinak vždy minimálně z jedné strany bylo a někdy to vyplavalo až po deseti letech, tady nutno říci, že já to nebyl .. A většinou jsem měl pocit , že kamarádky si dosti libují v tom, že jim někdo skládá komplimenty, ony dělají drahoty atd atd. Sdělit doma , že jdete s kamarádkou na kávu 1x v týdnu , na společné akce atd. je také celkem zajímavé sledovat ...
Jinak vždy minimálně z jedné strany bylo a někdy to vyplavalo až po deseti letech, tady nutno říci, že já to nebyl .. A většinou jsem měl pocit , že kamarádky si dosti libují v tom, že jim někdo skládá komplimenty, ony dělají drahoty atd atd. Sdělit doma , že jdete s kamarádkou na kávu 1x v týdnu , na společné akce atd. je také celkem zajímavé sledovat ...
Ano,je to možné. Přátelství mezi mužem a ženou existuje, bez toho aniž by tam bylo něco sexuálního.
Stačí si najít kamarádku, která tě nepřitahuje.
Stačí si najít kamarádku, která tě nepřitahuje.
A k čemu je to dobré??? Chlap si vždycky mnohem lépe pokecá s jiným chlapem než s ženskou. A když tě nebude přitahovat, tak k čemu ji jako budeš mít? Na vaření, úklid, ...
Bavíme se o kamarádství ne o vztahu. Kamarádi se přece nemusí přitahovat.
Samozřejmě že to existuje, ale člověk to musí mít v hlavě srovnaný a nesmí bejt rozmarnej a pyšnej.
A taky tomu výrazně prospívá funkční vztah s partnerem, aby v tom člověk nehledal víc, nebo aby v tom jeho partner neviděl ohrožení. Což je, přiznejme si, největší kámen úrazu. Že někomu přátelství s opačným pohlavím nefunguje neznamená, že to neexistuje, ale že jeden nebo oba nejsou schopný postavit přátelství na první místo.
A taky tomu výrazně prospívá funkční vztah s partnerem, aby v tom člověk nehledal víc, nebo aby v tom jeho partner neviděl ohrožení. Což je, přiznejme si, největší kámen úrazu. Že někomu přátelství s opačným pohlavím nefunguje neznamená, že to neexistuje, ale že jeden nebo oba nejsou schopný postavit přátelství na první místo.
pro:orman
Hodně záleží, kolik mají kamarádi roků, jsou li svobodní, bezdětní..........nebo jestli se potkávají v kostele nebo ve swingers klubu.
Hodně záleží, kolik mají kamarádi roků, jsou li svobodní, bezdětní..........nebo jestli se potkávají v kostele nebo ve swingers klubu.
Záleží zda je ten kamarád hezký, nebo zvonař z chrámu matky boží... :D
Vida! A to prý ženám na vzhledu nezáleží...
Takže třeba s předsedou hnutí Trikolóra by to nešlo?
Ja si teda z vlastni zkusenosti muslim,ze to mozne je. Ovsem za predpokladu,ze se nijak "intimne" nepritahuji. Jakmile se jeden do druheho zakouka a neni to oboustrane,je pratelstvi silne naruseno anebo v horsim pripade jde do kopru. Ale zazil jsem i to,ze ja se po usi zakoukal,ona to tak nemela. Asi po pul roce se to zaclo zlepsovat a ted jsme vetsi kamaradi nez pred lety
Myslím, že toto, jako spousta podobných otázek, nejde paušalizovat. Tisíc lidí tisíc chutí. Osobně si myslím že přátelství se ženou jde úplně stejně jako s mužem, ovšem ne s každou ženou, stejně jako ne s každým mužem...
Jo přesně měla sem kamaráda před kterým sem mohla chodit ve spodním prádle a nic to s ním nedělalo, nebo to aspoň na sobě nedával znát, a pak sem taky měla kamaráda před kterým sem se nemohla ani ohnout když sem na sobě měla sukni)))
Me jedna kamaradka tvrdila, ze kamaradstvi mezi muzem a zenou je jenom ze jeden chce a druhej ne. Ja chtel a byl sam a ona mela partnera, spostu casu a byla verna.
Ale existuje to. Mam pak kamaradek, ktere znam pres 20let, jezdili jsme na chatu, navstevy, vylety a nikdy nic. Ale opet to vzniklo v davnych dobach jako nahore a pote uz jsme byli mozna jako sourozenci.
Kamaradky na sex se jen nekde objevi a casem zase ztrati.Otazka zda to nebylo tim, ze byli jen na sex.
No dneska si rikak, jak jsme byli blbi, kolio nadhernych bab jsem nechal jen tak, ale co je v dome neni pro me. Na druhou stranu, tech par kamaradek VZDY melo plno kamosek a KAZDA pomahla. Takze jsem rad , ze se s tema buchtama stale schazime a bez nich by ten zivot stal za ....
Ale existuje to. Mam pak kamaradek, ktere znam pres 20let, jezdili jsme na chatu, navstevy, vylety a nikdy nic. Ale opet to vzniklo v davnych dobach jako nahore a pote uz jsme byli mozna jako sourozenci.
Kamaradky na sex se jen nekde objevi a casem zase ztrati.Otazka zda to nebylo tim, ze byli jen na sex.
No dneska si rikak, jak jsme byli blbi, kolio nadhernych bab jsem nechal jen tak, ale co je v dome neni pro me. Na druhou stranu, tech par kamaradek VZDY melo plno kamosek a KAZDA pomahla. Takze jsem rad , ze se s tema buchtama stale schazime a bez nich by ten zivot stal za ....
Ahoj taky mám kamosku se kterou nic nemam.Mame spolu ject na pobyt kde jsou i masáže.Trosku počítám s tím že ji aspoň ve spodním prádle uvidím
Je to o lidech, jedno jestli chlapem, nebo ženou. Po rozvodu a období sebelítosti, jsem se začal ,,kamarádit,, se spoustou žen. Vždy jsem s nimi jednal na rovinu a záleželo na nich jak se k věci postaví. Některé tolerují, že nejsou v mém životě jediné po sexuální stránce, některé toto neakceptují, ale dále jsme kamarádi, kteří si mají vždy co říct a udělali bychom pro sebe první poslední, jen spolu nesukame. Takže, ano, přátelství muž/žena je realizovatelné. Nicméně hodně záleží na daných jedincích.
To beru. To jsou vztahy na pracovišti. Samozřejmě že chlapsky kolektiv je lepší, ale tu je řeč o opravdovém přátelství, kdy tomu muži skutečně můžeš říct vše a on tobě.
Může to tak být. Měl jsem kamarádku, pak z ní byla milenka. Chtěla to ona a loveným jsem byl já.
Bylo to příjemné, ale musel jsem to ukončit, protože by to vedlo k mému rozvodu.
Kdyby to bylo jen na mě, zůstali jsme kamarádi, bez sexu. Po mém odmítání pokračování v mileneckém vztahu a vysvětlování to neunesla a už kamarádi nejsme.
Jakmile se překročí hrana intimity, už zbývá jen volit mezi rozchodem, nebo pokračování v novém vztahu.
Chápu, že sex je hodně lákavý, ale nevím, jestli to stojí za ztrátu kamarádství.
Bylo to příjemné, ale musel jsem to ukončit, protože by to vedlo k mému rozvodu.
Kdyby to bylo jen na mě, zůstali jsme kamarádi, bez sexu. Po mém odmítání pokračování v mileneckém vztahu a vysvětlování to neunesla a už kamarádi nejsme.
Jakmile se překročí hrana intimity, už zbývá jen volit mezi rozchodem, nebo pokračování v novém vztahu.
Chápu, že sex je hodně lákavý, ale nevím, jestli to stojí za ztrátu kamarádství.
Ne! Jakás takás kamarádka se z ní může stát až teprve poté, co ji ojedeš...
Můj kámoš říká jednu věc. Prvních pár let přátelství mezi mužem a ženou neexistuje. Protože pokaždé jeden bude chtít víc. Akorát k tomu nejsou vhodné podmínky, jako že jeden, nebo oba jsou zadaní.
Mám několik kamarádů třeba 20 let a nikdy jsme spolu nic neměli. Chodíme do hospody, grilování, výlety.
Takže za mě to možné je.
Takže za mě to možné je.
Jak ty kamarády vnímá tvůj partner?
Úplně v klidu.
Stejně tak úplně v klidu já vnímám kamarádky partnera.
Stejně tak úplně v klidu já vnímám kamarádky partnera.
V tom případě je to možné. U nás to bylo tak, že já kamarádky vnímala v klidu ale on toho kamaráda bral jako vetřelce. To se pak blbě udržují vztahy.
Přesně pokud lidé žárlí nejde to.
Takže základem všeho je zase ta stará dobrá důvěra :)
Takže základem všeho je zase ta stará dobrá důvěra :)
Nedávno na tohle téma proběhla vášnivá diskuse na FB. Já tvrdím že kamarádství mezi mužem a ženou neexistuje. Z vlastních zkušeností se mi to potvrdilo, naivně jsem dané muže považovala za kamarády do doby než me vyvedli z omylu.
V diskuzi se ale dámy tvrde do mě navezly že se pletu a mají dlouhodobé kamarády. Na otázku jak to opravdu vidí ti kamarádi už neodpověděly.
Takže za mě......pokud je žena jakž takž pohledná, vždy v ji muž uvidí sexuální objekt a ne kamarádku. A teď mě ukamenujte.
V diskuzi se ale dámy tvrde do mě navezly že se pletu a mají dlouhodobé kamarády. Na otázku jak to opravdu vidí ti kamarádi už neodpověděly.
Takže za mě......pokud je žena jakž takž pohledná, vždy v ji muž uvidí sexuální objekt a ne kamarádku. A teď mě ukamenujte.
Souhlasím, krásná kamarádka nikdy nebude kamarádkou
Par mych kamaradek je pro mne rekneme pritazlivych, ale predstava, ze bych rozbil jejich rodinu, ublizil tim jejich detem, nebo i manzelovi, o kterym vim, ze je to fajn clovek, mi proste nedovoli neco zkouset.
naprosto souhlasím,hlavně s poslední větou
měla jsem to tak celý život a mám
taky semnou muži nechtěli jen kamarádit(a já bych tak chtěla
..)
měla jsem to tak celý život a mám
taky semnou muži nechtěli jen kamarádit(a já bych tak chtěla
Ti ,, kamarádi,,?
Přestaly kamarádské řeči a začali komunikovat jako potenciální milenci-)))) z mé strany tam nebyla ta patřičná chemie v danou dobu
Přestaly kamarádské řeči a začali komunikovat jako potenciální milenci-)))) z mé strany tam nebyla ta patřičná chemie v danou dobu
No neměla jsem štěstí potkat v poslední době takového chlapa. Kdysi dávno v 18 letech jsem takového skvělého kamaráda měla ale padlo to jak jsem se vdala. Je někde ve světě a strašně mi to chybí, úplně normální pokec s chlapem o běžných věcech bez erotického podtextu.
Také v tom nevidím problém. Jednoho takového JEN kamaráda mám.
Možná to měli nastavené jako homo...
Koukám že píšu to samé
Prosím, co znamená kamarád? Jako, že ve dvou si sem tam a zaběháte, ve dvou na kafe, ve skupině na pivo, jednou týdně si zavolat.... Nic ve zlém, dle mě to nejde. :) Pokud mají oba dva partnera, tak vše končí. Ne ?
Zvláštní :) a závidím. Já mám za to, že třeba. Manželka řekne manželovi "jdu s kamarádem na oběd " a manžel " jo jen běž" .. a na druhé straně ten kamarád přítelkyni " jdu jen s kámoškou na oběd" a jeho přítelkyně s klidem"určitě, dejte si něco dobrého" ... (Nebo na kafe) ... Závidím, že ti to takhle jde :)
Tak pokud se znají páry, a jdou spolu, asi ano :) ... Jinak tomu nevěřím, ale dík.
Je to i o důvěře, máte to dobře nastavené. Závidím :)
Ono to funguje do doby než někdo z vás začne cítit něco jiného a že my jsme převážně ti lovci tak jak píše kolega, většinou zautocime v té nejlepší chvíli a pak už to jde do kytek to přátelství celkově je narušeno
Ten proces - kámoška - sex - kámoška.... je vlastně nejlepší - víte o sobě úplně všechno a úplně o všem můžete mezi sebou mluvit a takové přátelství je k nezaplacení - znám to.
A taky znám to opačné - kámoška a navždy kámoška.... a máme to mezi sebou takhle proto, že se fyzicky nepřitahujeme a žijeme si své životy - vnímáme se jako přátelé, ale nechtěli bychom sdílet společný život.
A taky znám to opačné - kámoška a navždy kámoška.... a máme to mezi sebou takhle proto, že se fyzicky nepřitahujeme a žijeme si své životy - vnímáme se jako přátelé, ale nechtěli bychom sdílet společný život.
To asi jsme jenže já sem ani jednu z nich ulovit nechtěl :D dokonce jsem i u některých na první dobrou odmítl ...

Kamarádství mezi mužem a ženou
Kamarádství mezi ženou a mužem
Myslíte si že je reálné mít kamarádku a nikdy si s ní nic víc nezačít ?
Proč se na to ptám ... Asi ze všech kámošek co sem měl se postupně stali bývalé ... Tak si tak říkám kde je chyba :D a jestli to je věc která "trápí" jen mě nebo je to docela běžný jev .
Samozřejmě někdy to věci prospělo ... Vlastně jen třikrát a z kámošky ze které se stala přítelkyně je opět jen kámoška ... a dál se bavíme , vídáme , občas dáme vínko nebo nějaký ten výlet a už je to čistě jen o přátelství ... Ale jde to i obráceně ? A udržet ? Co myslíte ?