Ložnicový oči

16.12.2022 18:46 · 1,418 views Classy

Žhavý jak panty k vratům od pekla...

Miluju to a přitom nenávidím. Takovej ten pocit, kdy se díváme jeden druhému do očí a já už cítím všechny ty doteky, co budou následovat. A je úplně jedno, jestli se známe nebo neznáme, jestli už jsme spolu něco měli, nebo to bude premiéra. Prostě a jednoduše vím naprosto přesně, jak bude ten polibek chutnat, jestli to bude jenom jemně hladit, nebo to bude takovej ten blesk, co projede od úst celým hrudníkem a zastaví se až v klíně.

Ten moment, kdy slyším padat clonu zrcadlovky a vím, že teď to bude naprosto dokonalý, každej pixel na svým místě a sama jsem nažhavená doběla z toho, co se objevilo v hledáčku, přestože jsem neměla šanci zahlédnout ani kousek záběru. Ten moment, kdy jsem ta nejušlechtilejší z múz a zároveň kus lacinýho masa.

Ten moment, kdy vím, že už se mi utrhnul kus země pod nohama, už vím že to nejen neuřídím, ale ani neubrzdím. Že už nechci řídit, nechci brzdit. Chci nechat svět, ať se to stane, a já jsem jenom účastníkem, pasažérem téhle jízdy. Tak ať se práší za kočárem, hlavně z toho vytřískat, co to jde, smutný historky natáhnout.

Nesnáším ten pocit, kdy mě to všechno táhne k vrcholu, kdy musím, i když řídne vzduch a svaly mi hoří kyselinou mléčnou. Chci ještě dál a vejš, a přitom cítím, že to je všechno jenom jeden velkej sešup rovnou do pekla.

Dneska to chci a nic lepšího neznám, ráno se probudím na polštáři špinavym od make-upu a s žaludkem na vodě. Počkám jenom pár minut, než i na druhým polštáři hrabičky řas odhrnou rolety očních víček a starý známý ložnicový oči mi řeknou, co bude dál. V nanosekundě se kocovina rozpustí a jdu znova na vrchol, dokud mi nedojde dech.

Znovu třeba najdu chuť oloupat ze sebe slupky svého soukromí, najít odvahu navštívit cizí byt, nebo dokonce pozvat návštěvníka přes práh mojí ložnice. Až zase jednou pohlédnu někomu do očí, pocítím bezděčně chvění v koutku a zavlnění horního rtu. Tak poznám, že tyhle oči jsou ty pravý, ložnicový. Možná to zkusím.

Až si zase jednou řeknu, že i pád na dno je cesta vpřed.