pohádkové ráno

23.7.2015 18:28 · 359 zhliadnutí jenda-k-malicka

Tak zme sa v nedělu ráno rozhodli ,že posnídáme nekde venku než doma . Stejně je vedro ,že zemědělci místo turkyně zbírají popkorn . Podotykám ,že turkyně není turecká prodavačka na trhu ,nydrž kukuřice -po našém turkyňa. A co pak dělat v takém vedru .A tak zme sa rozhodly pro snídaňu v jednom obchoďáku , Je to tam klimatizované a tak si ju v klidu vychutnáme. Posadíme sa ,objednáme samé dobroty a kaféé .Já ho nemosím a tak kakao .Jak tak sedíme u tej skleněné výlohy a pozoruju okolí,jaká děvčata sem dnes zavál větr ,padnu moje oči na osobu ,která sa objevila v tych otáčacích vrátách. Normálně pohádková babička . Rád vám ju popíšu. Věk neco tak mezi 80 a nesmrtelností . Na hlavě cosi ala Kobukář z pohádky Alenka v říši divů. Jak sa to ke mě přibližuje ,zjišťuji ,že je to hnáty křivé pod plachetkou osoba a aj ten hrb nejaký má . Na sobě má uplé průsvitné šaty ,křiklavě růžové barvy . Pod nima podprdu dotykající se kolenou a v nich naroolované cosik jak roleta u vrát do garáže ,čemuž sa dříve asi říkalo prsa ,Nebudu urážat jezevčíka ,neb totok už je asi jako ušiska od sloona . Ty ružové šaty sů na tenkych raminkách a má je stažené do puli rukou . Podprda je černá , tak jako ty tanga ,co má doslova zařízlé mezi půlky . A sů krajkové . Brrr. Babička sa blíží k nám . Venku před naším sklem je na slupu povešeny jízdní řád mhd a babča ho ide studovat .

Na ruce sa jí hupe malá kabelka černé barvy , kteru určitě dostala od Hermioony ,protože čekám ,kdy z te kabelky vytahne krom te lupy velikosti menšího satelitu , která sa tam nemohla vejít , aj stan se 3 místnostma 2 záchody a kupelků s vanů plnů teplé vody.

Jak tak hledí do teho jízdního řádu , beru si do ruky rakvičku ,že si ju vychutnám a kopnu pod stolem do mojí ženy ať sa také pokochá tů pohádkovů bytosťů.

Moja si vychutnává laté a srká ho labužnicky slánků a otáčá sa k oné osobě Já také kukám na ňu a chystám sa zahryznut do tej dobroty . V tem sa pohádková babička otočí k mám u oka tů satelitní lupu a já sa jí tak lekl ,že sem shltl celů tu rakvičku bez skusnutí . Ona totiž naráz na mě čučalo také strašidlo jak z pohádky O zapomětlivém kouzelníkovy. To jak sa nakonec promění s tym jedním obrovskym okem. Moja jak to zmerčila , v papule furt tů slámku (brčko) a cucála to laté, nejak to v ní hrkolo jak sa lekla a laté ji vyletělo ven nosem a aj snad ušama . Babička sa otočila spět , dostudovála mhd řád a vydála sa ven . Moja se eště kuckála a celá červená mi povidá - Co to bylo? Noo pohádková babička nevidělas? povidám ,a otáčám sa za ňů . Vidím ,jak vycházá ven a na nohách černé ponožky v sandálách . Za dvéřama sa zastavuje , z tej malé kabelky vytahuje také to brčko na cigáro , strká doň tenké žváro zapaluje a labužnicky popotáhne . Její chuze připomíná kostitřasa jeducího po kostkách ,takže nebude mět problém s oklepáváním popela .

Zmizela mě z pohleda ,pohlédnu zpět a a--- nikde nikdo .. Že by to byl přelud? No podle teho ,jak sa moja červená a uklízá to vyprsklé latéé asi nezdálo .

Nuž majte také pohádkové ráno ,tedy bez teho růžového hororu ))

přeje jenda-k