Zásady ochrany súkromia

Webové stránky Amateri.com a rovnomennú dcérsku mobilnú aplikáciu vyvíja a prevádzkuje spoločnosť Deka International LLC a tej tiež zverujete vami poskytnuté údaje ako správcovi, pri používaní služby Amateri.com. V týchto zásadách ochrany súkromia zistíte, aké údaje zhromažďujeme, prečo ich zhromažďujeme a čo s nimi robíme. Tieto informácie sú dôležité, nájdite si čas a starostlivo si všetko prečítajte.

Pripomíname, že ovládacie prvky pre správu ochrany súkromia a zabezpečenia nájdete na stránke Nastavenie / Súkromie, kde vám umožňujeme nastaviť viditeľnosť niektorých poskytnutých údajov.

Vstupom na stránky Amateri.com vyjadrujete súhlas s obchodnými podmienkami uvedenými v samostatnom dokumente a beriete na vedomie tieto zásady ochrany súkromia, vrátane spôsobov používanie cookies uvedenými nižšie.

Ak nesúhlasíte s Všeobecné podmienky alebo zásadami ochrany súkromia Amateri.com, opustite tieto stránky a nepoužívajte ich.

Zásady ochrany osobných údajov

Posledná revízia: 25. 5. 2018

Naše služby môžete využívať rôznymi spôsobmi, napr. vyhľadávať a zdieľať informácie, komunikovať s ostatnými ľuďmi či vytvárať nový obsah. Keď s nami zdieľate informácie, napríklad tým, že vytvoríte účet na stránkach Amateri.com, máme možnosť tieto služby ešte viac vylepšiť — zobraziť relevantnejšie výsledky vyhľadávania, pomôcť vám pri nadväzovaní kontaktov s ľuďmi či zrýchliť a uľahčiť zdieľanie s ostatnými užívateľmi. Chceme, aby ste pri využívaní našich služieb vedeli, akým spôsobom informácie používame a ako môžete chrániť svoje súkromie.

Zásady, ktorými sa riadime

  • Údaje spracovávame sami a v súlade so zákonom.
  • Nevyžadujeme od vás viac informácií, než je potrebné na registráciu. Údaje poskytnuté v priebehu registrácie uchovávame bezpečne a to po dobu platnosti vašej registrácie na stránkach Amateri.com.
  • Nezbierame o vás žiadne informácie, ktoré ste nám sami neposkytli.
  • Za pravosť informácií na fotkách, videách alebo iné informácie neručíme.

Zásady, ktorými by ste sa mali riadiť

  • Všetky údaje poskytujete dobrovoľne. Sú pravdivé a overiteľné. V opačnom prípade máme právo zrušiť účet, aby sme chránili ostatných užívateľov.
  • Ak sa na fotkách či videách objavujú aj ďalšie osoby, záväzne vyhlasujete, že máte súhlas danej osoby so zverejnením fotky alebo videa.
  • Beriete na vedomie zásady ochrany súkromia na stránkach Amateri.com.
  • Ste zodpovedný za informácie, fotky a videá, ktoré nahrávate.
  • Rešpektujete súkromie ostatných užívateľov.

Informácie, ktoré zhromažďujeme

Informácie, ktoré zhromažďujeme, zhromažďujeme preto, aby sme mohli všetkým našim používateľom poskytovať lepšie služby - od určenia jednoduchých vecí ako je jazyk, ktorým hovoríte, až po veci zložitejšie ako odporúčanie relevantného obsahu, ktorý by vás mohol zaujímať.

Informácie, ktoré nám poskytnete

Pri registrácii vás požiadame o osobné údaje, ako je e-mailová adresa, pohlavie, krajina a región, ktoré k vášmu účtu uložíme. V tej súvislosti pripomíname, že vyplnenie "nicku" slúži na uloženie vašej prezývky, nie skutočného mena.

Ďalej potom môžete do vášho verejne viditeľného profilu dobrovoľne doplniť ďalšie nepovinné údaje, ktorými môžu byť napr. Vaše fotografie, video, dátum narodenia, výška, váha, farba očí, farba vlasov, a niektoré kontaktné údaje, napr. telefónne číslo alebo Skype.

Niektoré z nepovinných údajov môžu byť citlivé údaje, napr. sexuálna orientácia, sexuálne záľuby, alebo informácie o tom, koho hľadáte a za akým účelom. Je len na vás, ktoré údaje vyplníte, z nepovinných údajov nemusíte vyplniť žiadne.

Vždy budete mať prístup do vášho profilu, kde môžete vaše údaje kedykoľvek zmeniť alebo vymazať.

Amateri.com nezhromažďuje ani nespracováva informácie o maloletých a deťoch

Členom komunity Amateri.com sa môžete stať len ak ste dosiahli vek 18 rokov. Amateri.com teda vedome nezhromažďuje a nespracováva informácie o maloletých a deťoch. Ak ste ešte nedosiahli vek 18 rokov, neposkytujte nám žiadne informácie a opustite tieto stránky.

Ak zistíme, že nám poskytol informácie niekto mladší ako 18 rokov, bezodkladne podnikneme kroky vedúce k odstráneniu a zmazaniu účtu vrátane všetkých poskytnutých údajov.

Pokiaľ odstránime niečí profil pre porušovanie našich pravidiel týkajúcich sa detí, môžeme si z dôvodu oprávneného záujmu ponechať dotyčného IP adresu, aby sme sa pokúsili zabrániť jeho opätovnému vstupu na naše stránky.

Informácie, ktoré získavame, keď používate naše služby

Zhromažďujeme informácie o službách, ktoré používate a o spôsobe, akým ich používate.

Informácie o vykonaní platby

Zhromažďujeme údaje súvisiace s uskutočnením platby za VIP členstvo, hlavne číslo bankového účtu, platobné údaje, prípadne telefónne číslo.

Informácie o zariadení

Zhromažďujeme informácie o konkrétnom zariadení (napríklad model hardvéru, verziu operačného systému, jedinečné identifikátory zariadenia a pod.). Identifikátory vášho zariadenia môžeme priradiť k vášmu účtu Amateri.com.

Informácie z protokolu

Keď používate naše služby alebo sledujete obsah poskytovaný stránkami Amateri.com, automaticky zhromažďujeme určité informácie a ukladáme ich v protokoloch serverov. Medzi tieto informácie patria nasledujúce:

  • Podrobnosti o tom, akým spôsobom ste našu službu použili, napríklad vaše vyhľadávacie dotazy.
  • IP adresa.
  • Informácie o udalostiach zariadenia, ako sú nastavenie hardvéru, typ prehliadača, jazyk prehliadača, dátum a čas vašej požiadavky alebo odkazujúca adresa URL.
  • Súbory cookie, ktoré môžu byť jedinečnými identifikátormi vášho prehliadača alebo účtu Amateri.com.

Informácie o polohe

Informácie o vašej polohe na Amateri.com neukladáme, len ich používame na:

  • Prednastavenie lokality pri registrácii.
  • Predvyplnenie filtra (zoznamka).
  • Prednastavenie časového pásma.

K tomuto účelu nepoužívame GPS, ale len IP adresu.

Miestne úložisko

Pomocou mechanizmov, medzi ktoré patrí webové úložisko prehliadača (vrátane technológie HTML 5) alebo medzipamäti aplikácií, môžeme zhromažďovať a uchovávať informácie (predovšetkým nastavenia) v miestnom úložisku vášho zariadenia.

Súbory cookie a podobné technológie

Keď navštívite stránky Amateri.com, používame súbory cookie alebo podobné technológie na identifikáciu vášho prehliadača alebo zariadenia. Keď sú tieto informácie prepojené s vaším účtom Amateri.com, nakladáme s nimi ako s osobnými údajmi.

Cookie je informácia uložená vo Vašom počítači, pochádzajúca z webovej stránky, ktorú ste navštívili.

Cookies väčšinou ukladajú vaše nastavenia pre webové stránky a zjednodušujú tak vašu budúcu prácu s nimi.

Na Amateri.com pomocou cookie súborov vykonávame analýzy návštevnosti, personalizuje obsah a reklamy.

Cookie súbory používame napríklad v nasledujúcich prípadoch:

  • Registrácia a prihlásenie.
  • Automatické prihlásenie.
  • Údaje pre webovú analytiku (napr. Google Analytics vrátane User-ID).

Ako používame informácie, ktoré zhromažďujeme

Osobné údaje poskytnuté pri registrácii používateľa či pri využívaní našich služieb spracovávame za účelom naplnenia Všeobecné podmienky a plnenia účtovných a daňových povinností našej spoločnosti.

Informácie, ktoré zhromažďujeme zo všetkých našich služieb, používame na ich poskytovanie, udržiavanie, ochranu a zlepšovanie, k vyvíjaniu nových služieb a k ochrane stránok Amateri.com a ich užívateľov.

Tieto informácie taktiež používame, aby sme vám mohli poskytnúť obsah zodpovedajúci vašim potrebám — ako napríklad relevantnejšie výsledky vyhľadávania.

Keď kontaktujete stránky Amateri.com, môžeme si ponechať záznam o komunikácii, aby sme vám boli schopní pomôcť pri riešení akýchkoľvek prípadných problémov. Vašu e-mailovú adresu môžeme použiť na zasielanie informácií o našich službách, ako napríklad oznámenie o chystaných zmenách, vylepšeniach či zvýhodnených ponukách VIP členstva. E-mailovú adresu môžete taktiež použiť pre zasielanie notifikácii na prichádzajúce správy vo vašom profile, alebo k zasielaniu informácii o analýze návštevnosti vášho profilu. Zasielanie informácií na e-mailovú adresu môžete kedykoľvek vypnúť na stránke Nastavenie / Upozornenia.

Niektoré vaše osobné údaje (napr. IP adresu) držíme taktiež z dôvodu oprávneného záujmu za účelom ochrany našich práv, prípade práv a slobôd tretích osôb. Tieto informácie držíme po dobu 6 mesiacov po deaktivácii vášho používateľského účtu.

Váš obsah na Amateri.com analyzujú naše automatizované systémy, aby sme vám mohli ponúknuť funkcie služieb relevantných priamo pre vás, napríklad detekciu spamu a malwaru.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

V priebehu využívania našich služieb sa môžu vyskytnúť situácie spojené s možným spracovaním niektorých vašich osobných údajov, ktoré nebudeme môcť využiť pre konkrétny účel bez vášho súhlasu.

O takýchto situáciách vás budeme informovať samostatne a ponúkneme vám možnosť udeliť našej spoločnosti súhlas s použitím vašich presne vymedzených osobných údajov pre konkrétne popísaný účel na vopred uvedenú dobu.

Bude len na vašom slobodnom rozhodnutí, či nám navrhovaný súhlas udelíte, alebo sa rozhodnete opačne. Užívanie našich štandardných služieb nie je podmienené žiadnym takýmto súhlasom na uvedené účely a nikto vás nebude k jeho udeleniu akýmkoľvek spôsobom nútiť.

Každý takýto jednotlivý súhlas, udelený podľa GDPR, môže nahradiť vaše predchádzajúce súhlasy týkajúce sa rovnakých účelov spracovania, či doplniť vaše ďalšie prípadné súhlasy týkajúce sa spracovania osobných údajov.

Vaše rozhodnutie samozrejme môžete kedykoľvek zmeniť a akýkoľvek udelený súhlas odvolať.

Spracovanie a zdieľanie osobných údajov

Naša spoločnosť spracováva vaše údaje manuálne i automatizovane. Pri automatizovanom spracovaní vašich údajov ale nepoužívame automatizované rozhodovanie, ktoré by mohlo mať vplyv na vaše práva.

Ochrana vašich údajov v našej spoločnosti je organizačne a technicky zabezpečená v súlade s príslušnými právnymi predpismi. Porovnateľnú úroveň zabezpečenia vašich údajov vyžadujeme aj od všetkých našich spracovateľov osobných údajov.

Vaše osobné údaje môžu byť pre zaistenie vyššie popísaných účelov vedľa našej spoločnosti a jej zamestnancov spracovávané tiež niektorými ďalšími subjektmi ako spracovateľovi vašich údajov. Vaše údaje subjektom odovzdávame len v tom prípade, že spĺňajú nami definované organizačné a technické podmienky na zabezpečenie ich náležitej ochrany. Týmto subjektom sú vaše osobné údaje odovzdané iba v prípade, že sú písomnou zmluvou zaviazaní k dodržaniu dohodnutých podmienok spracovania vašich údajov aj zaistenie stanovenej ochrany.

Dôvodom pre odovzdávanie vašich údajov týmto ďalším subjektom ako spracovateľom je spravidla skutočnosť, že využívajú vedomosti, postupy alebo technológie s potrebnou odbornou úrovňou, ktorá im umožňuje efektívnejšie dosiahnuť niektorý z vyššie uvedených účelov spracovania a zaistiť pritom aj potrebnú ochranu vašich osobných údajov.

Medzi hlavných spracovateľov našej spoločnosti patria nasledujúce subjekty:

  • ScrumWorks s.r.o., Hrdějovice, Těšínská 9, Post Code 373 61. Company ID no. 26111161. Tax ID no. CZ26111161.

Spracovávame osobné údaje na svojich serveroch a serveroch tretích strán. Vaše osobné údaje môžeme spracovávať na serveri umiestnenom mimo vašej krajiny, ale vždy v rámci EÚ, alebo v krajinách, ktoré sú podľa zoznamu Európskej komisie vedené ako krajina poskytujúca dostatočné záruky pri zabezpečení ochrany osobných údajov.

Môžeme zdieľať anonymné údaje, ktoré neumožňujú zistenie totožnosti, a to verejne aj so svojimi partnermi, napríklad s majiteľmi stránok, inzerentmi či spriaznenými webmi. Môžeme napríklad verejne zdieľať údaje za účelom zobrazenia trendov súvisiacich s všeobecným používaním našich služieb.

Ak sa naša spoločnosť zúčastní zlúčenia či akvizície alebo predá svoj majetok, zabezpečíme aj následne dôvernosť všetkých osobných údajov a predtým, než budú osobné údaje prevedené alebo sa na ne začnú vzťahovať iné zásady ochrany osobných údajov, túto skutočnosť dotknutým používateľom oznámime.

Zdieľanie údajov na základe súhlasu

Ak nám k tomu dáte súhlas, môžeme osobné údaje zdieľať so spoločnosťami, organizáciami alebo jednotlivcami mimo našej spoločnosti. V prípade zdieľania citlivých osobných údajov požadujeme váš výslovný súhlas.

Zdieľanie údajov z právnych dôvodov

Osobné údaje zdieľame so spoločnosťami, organizáciami či jednotlivcami mimo našej spoločnosti, ak sme v dobrej viere presvedčení, že prístup k takýmto údajom, ich použitia, uchovania, alebo jeho uverejnenia sú rozumne nutné za účelom:

  • Dodržanie platných zákonov či nariadení a prejednávania súdneho konania alebo vymáhateľných žiadostí štátnej správy.
  • Uplatnenie príslušných zmluvných podmienok vrátane vyšetrenia ich možného porušenia.
  • Zistenie, zabránenie alebo iný postup proti podvodu, technickým ťažkostiam či bezpečnostným problémom.
  • Ochrana pred poškodením práv, majetku alebo bezpečnosti našej spoločnosti, našich užívateľov alebo verejnosti tak, ako to vyžaduje alebo povoľuje zákon.

Transparentnosť a voľba

Ak si želáte rozhodnúť, pre koho budú vami zadané údaje viditeľné — či len registrovaným užívateľom alebo i neprihláseným - skontrolujte a aktualizujte ovládacie prvky na stránke Nastavenie / Súkromie.

Ďalej máte možnosť na stránke Nastavenie / Upozornenia zapnúť či vypnúť ktorúkoľvek z emailových alebo Push notifikácií zasielaných z Amateri.com.

Zmazanie účtu

Naším cieľom je poskytovať služby spôsobom, ktorý informácie ochráni pred náhodným či zámerným zničením. Vzhľadom k tejto skutočnosti vás upozorňujeme, že po tom, čo svoje informácie z našich služieb zmažete, ich reziduálne kópie ihneď nezmažeme z našich aktívnych serverov a informácie neodoberieme z našich záložných systémov.

Kedykoľvek môžete požiadať o zmazanie vášho Amateri.com účtu na stránke Nastavenie / Môj účet.

V takom prípade budete vyzvaný k zadaniu dôvodu a vášho hesla.

Konečným potvrdením vašej žiadosti o zmazanie účtu je kliknutie na odkaz v potvrdzujúcom e-maili.

Od tej chvíle ubieha lehota 6 mesiacov, počas ktorých je Váš účet neaktívny a už nie je verejne prístupný, ale ešte neboli zmazané všetky data s ním spojené. Počas tohoto obdobia môžete ešte v prípade potreby požiadať o obnovenie účtu. Údaje držíme do tejto doby taktiež na základe nášho oprávneného záujmu z dôvodu ochrany našich práv, prípadne práv a slobôd tretích strán. Proti oprávnenému záujmu môžete podať námietku a v prípade, že vyhodnotíme vašu námietku ako opodstatnenú, zmažeme všetky data bez možnosti obnovenia do 30 dní od podania námietky.

Po uplynutí 6 mesiacov od okamihu podania žiadosti o zmazane účtu, zmažeme nenávratne všetky data, ktoré ste poskytli a taktiež všetky data asociované s vašim účtom.

Informácie, ktoré zdieľate vy

Naša služba vám umožňuje zdieľanie informácií s ostatnými. Pamätajte na to, že ak zdieľate informácie verejne, môžu byť indexované verejnými vyhľadávačmi.

Vaše práva k zaisteniu ochrany osobných údajov

Naša spoločnosť sa usiluje o transparentné a korektné spracovanie vašich osobných údajov a zabezpečenie ich primeranej ochrany, vždy v súlade s príslušnými právnymi predpismi. Aby sme vás uistili o našom zodpovednom prístupe k spracovaniu vašich údajov, sme pripravení rýchlo a profesionálne reagovať na vaše oprávnené požiadavky, ktorými si môžete overiť našu zodpovednosť pri spracovaní vašich údajov a prípadne nám pomôcť napraviť nedostatky, pokiaľ sa v tejto činnosti výnimočne vyskytnú.

Ak spracovávame vaše osobné údaje, robíme tak na základe príslušných právnych titulov, umožňujúcich poskytovanie našich služieb, zabezpečenie chodu našej spoločnosti, plnenie našich zmluvných a právnych záväzkov, zabezpečujúcich ochranu a zabezpečenie našich systémov, alebo plnenie iných oprávnených záujmov našej spoločnosti tak, ako je popísané vo vyššie uvedených častiach tohto dokumentu. Prípadne vaše osobné údaje spracovávame na základe vášho súhlasu.

Chcem mať prehľad, aké moje údaje spracovávate

Máte právo na prístup k vašim údajom a ďalšie súvisiace informácie. Práva tretích strán však týmto nesmú byť dotknutá. Všetky vaše údaje a obsah, ktorý ste nám poskytli, sú dostupné pod vašim Amateri.com účtom.

Máte právo nás požiadať o poskytnutie vašich osobných údajov v bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, umožňujúcim ich odovzdanie inému správcovi, ak sme ich získali na základe vášho súhlasu alebo v súvislosti s uzatváraním a plnením zmluvy, a sú spracované automatizovane. V takom prípade vám poskytneme základné údaje, ktoré ste nám odovzdali pri registrácii vášho používateľského účtu.

Mám záujem o opravu mojich údajov

Môže sa stať, že vaše údaje sú nesprávne zaznamenané, alebo neaktuálne. V tom prípade máte možnosť údaje kedykoľvek aktualizovať alebo vymazať na svojom užívateľskom účte.

Neprajem si, aby ste moje osobné údaje naďalej používali

Plne rešpektujeme vaše právo na vymazanie osobných údajov. Kedykoľvek môžete požiadať o zmazanie vášho Amateri.com účtu na stránke Nastavenie / Môj účet. Spôsob vymazania vašich osobných údajov je uvedený vyššie v sekcii „zmazanie účtu".

Myslím si, že niektoré moje osobné údaje používate neoprávnene

Na základe vašej námietky posúdime a do jej vyriešenia zablokujeme prípadné používanie vašich osobných údajov, pri ktorých budú pochybnosti, či ich používame v súlade s príslušnými právnymi predpismi.

Nechcem vám poskytnúť niektoré svoje osobné údaje

Nie ste povinný nám poskytnúť svoje osobné údaje. Vždy vás budeme v konkrétnych situáciach informovať, ktoré vaše osobné údaje sú pre využívanie našich služieb nevyhnutné.

Chcem odvolať svoj súhlas

Ak ste nám na spracovanie vašich údajov poskytli váš súhlas, ste oprávnení tento súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie tohto súhlasu nemá vplyv na spracovanie vašich údajov po celú dobu, počas ktorej bol váš súhlas platne udelený. Odvolanie vášho súhlasu bude mať vplyv len na spracovanie vašich údajov pre konkrétny účel alebo účely, pre ktorý bol udelený. Nemá však vplyv na spracovanie vašich osobných údajov na iné účely a právne dôvody, pokiaľ sa na takéto osobné údaje vzťahujú.

Chcem obmedziť marketing

Pokiaľ vám chodia informácie o našich službách na vašu e-mailovú adresu (na základe nášho oprávneného záujmu), môžete ich zasielanie kedykoľvek vypnúť na stránke Nastavenie / Upozornenia.

Podanie sťažnosti

Máte právo podať sťažnosť Úradu na ochranu osobných údajov.

Zabezpečenie informácií

Usilovne pracujeme na tom, aby sme stránky Amateri.com a ich používateľov ochránili pred neoprávneným prístupom alebo neoprávneným pozmeňovaním, zverejnením alebo zničením informácií, ktoré uchovávame.

Data a ich prenos šifrujeme modernými šifrovacími metódami.

Proces zhromažďovania, ukladania a spracovania informácií vrátane fyzického zabezpečenia starostlivo kontrolujeme, aby sme predišli neoprávnenému prístupu do našich systémov.

Prístup k osobným údajom obmedzujeme iba na zamestnancov našej spoločnosti, zmluvných partnerov a zástupcov, ktorí tieto údaje potrebujú poznať, aby ich pre nás mohli spracovať, a ktorí sú zmluvne viazaní prísnymi povinnosťami utajovania a mlčanlivosť a v prípade porušenia tohto záväzku môže dôjsť k ich potrestaniu či k ukončeniu spolupráce.

Súlad s predpismi a spoluprácou s regulačnými orgánmi

Dodržiavanie zásad ochrany súkromia pravidelne kontrolujeme. Keď obdržíme formálnu písomnú sťažnosť, budeme osobu, ktorá ju podala, s cieľom prešetrenia kontaktovať. Na vyriešenie všetkých sťažností ohľadom prenosu osobných údajov, ktoré nemožno vyriešiť priamo s užívateľmi, budeme spolupracovať s príslušnými regulačnými orgánmi vrátane miestnych orgánov na ochranu osobných údajov.

Zmeny

Naše zásady ochrany osobných údajov môžu byť z času na čas zmenené aj bez predchádzajúceho upozornenia. Vaše práva vyplývajúce z týchto zásad ochrany osobných údajov bez vášho výslovného súhlasu neobmedzíme. Všetky zmeny zásad ochrany osobných údajov zverejníme na tejto stránke a pokiaľ sa bude jednať o významné zmeny, budeme vás o nich informovať (v prípade niektorých služieb môžeme zmeny zásad ochrany osobných údajov oznamovať e-mailom).

Naša spoločnosť

Deka International LLC, 280 Madison Ave, Suite 912, 100 16 New York, USA
Kontaktujte nás.