Důvěrný nepřítel

11.9.2019 09:31 · 263 zhliadnutí Wevu

Včera jsem koukala na film Důvěrný nepřítel. Bylo to i nedávno v televizi. Kdo jste to viděli, asi víte, o které scéně chci psát. Kdo ne, krátce objasním, o čem film je.

Mladý pár (nevím, zda byli manželé) se přestěhuje do domu budoucnosti. Dům se o ně stará, hlavně o tu jeho partnerku, vše jde ovládat hlasem, automaticky uklízí, zavlažuje trávu atd. No a pak se to zvrtne.

Pár blbostí, co mě zaujaly. Chytrý dům, dokáže sám napustit vanu, když ale je ta holka ve vaně, vodu zastaví „ručně“ tak, že nohou dá dolů pákovou baterii. Sice mi udělalo radost, že nejsem sama, kdo nohou ovládá vanu, ale jak to ten dům pustil? To přeci musí být nějaké chytřejší, než že se bude hýbat baterií. Nebo proč neřekla, ať už nenapouští? Navíc to tomu systému mohlo dojít samo. Nebo když spálí maso v troubě, hodí pekáč do dřezu a ručně pákovou baterií pustí vodu. Nebo dostala bonboniéru. Strčila ji do toho skenovacího přístroje, co dokáže říct, kolik to má proteinů, kalorií atd. No a ona tu komůrku použije jako nějakou úschovnu. Strčí to tam a vytáhne až o mnoho scén později. Navíc je v ní nějaký modem. Proč ten dům neupozornil na to, že je to nějaké divné? Vždyť na začátku filmu upozorňuje na abstraktní sochu, protože nic podobného nikdy neviděl.

No nic, to jsem jen kritizovala film, ale proč o tom píši zrovna na těchto stránkách? Je tam scéna, kdy se Zuzka, hlavní hrdinka, koupe. Dům jí napustí vanu, ona si lehne a dům spustí vířivku. Nastaví bublinky tím správným směrem a Zuzku udělá. A to se mi líbí. Ne že nějaká herečka předstírá orgasmus, ale ten koncept. Nepotřebuji chytrý dům, co zabije zloděje, který se do něj vloupává, co okamžitě vyšle robotický vysavač do míst, kde jsem nadrobila, nepotřebuji ani, aby mě dům po ránu pozdravil nebo mi udělal kafé a ohřál snídani (i když by to všechno bylo hrozně fajn, hlavně kdyby za mě pracovat i v práci), ale vyzývám všechny inženýry, programátory a vývojáře, navrhněte chytrou vířivku, co mě automaticky udělá. Koupání pak nabere jiný směr. Je pravdou, že doma vířivku nemám, mám obyčejnou vanu a že už mě párkrát jedna vířivka udělala (někdy jsem tu četla, že nejsem jediná), ale v přeplněném aquaparku se vrtět na trysce tak, aby to vyšlo, není ono a navíc je tam plno lidí. Prostě aby vana automaticky věděla, kam a jak stříkat. J Trošku dvojsmysl. No ale vážně, to nemůže být tak složité, ne?



No a teď k dobrovolníkům, co mi splní mé sny i bez vířivky nebo mi chtějí jednu „normální“ koupit. Já netoužím po orgasmu, k němu se přivedu i sama, já toužím po vaně, co mi nahradí chlapa. Co pozná mou náladu a mé touhy a zrelaxuje mě. Co pozná, zda chci namasíruje záda nebo rozkrok v případě, že ani já nevím, co chci, prostě vanu, co si zamiluji.



P.S.: Komu se to podaří, nejen že si rezervuji první funkční prototyp, ale i 40 % ze zisku. :-P