Sex "před dětmi"

11.9.2019 09:34 · 1 502 zhliadnutí Wevu

Před nedávnem jsem tady četla, jak některé z vás řekla dcera, že jí vadí, že to doma s manželem děláte. Dceři bylo okolo 15, už si nevzpomínám. A možná nebyli manželé, ale na tom asi nezáleží. Z blogu vyšlo najevo, že se snažili to dělat tak, aby je dcera nenačapala, ale prostě se stalo a dcerka řekla, že si nepřeje, aby se to opakovalo. No a autorka se bránila, že přeci není tak stará atd. Přesně si to nepamatuji, ale více méně to tak bylo.

Teď trošku z mého úhlu pohledu. Děti nemám, manžela taky ne. Myslím, že na to ještě jsem mladá. Takže to mohu hodnotit jen z pohledu té dcery. Nedávno o něčem podobném mluvila kolegyně v práci, která má dceru asi v mých letech. Detaily si nepamatuji, ale ukončila to závěrem, že si myslí, že je nejlepší, když děti neví, že jejich rodiče sexují a rodiče neví, že jejich děti mají sexuálně aktivní život. A to mě zaujalo. Je pravdou, že jsem se v rodiči nikdy o sexu nebavila. Nic mi nevysvětlovaly (krom začátků menstruace, co mi mamka vysvětlila, ale to není sex), nemůžou vědět, kdy jsem sexuálně začala žít. Nemůžou ani mít jistotu, že už jsem začala. Já je taky nikdy nenačapala. Ani neslyšela. Popravdě jsem si myslela, že už to nedělají. Nebo spíš jsem o tom přesvědčená. Sice kolegyně mě trochu zarazila, že to takto funguje na obě strany, tady je mnoho žen přes 50, které hledají partnery (ne)jen na sex. Nevím, myslela jsem, že už se to třeba od 45 nedělá. Ale čím jsem starší, tím víc zjišťuji, že mnoho věcí nefunguje tak, jak jsem si myslela, že fungují.
Já nechci, aby mí rodiče souložili. Nevím, zda to ještě spolu dělají. A vím, že je to jejich věc a opravdu nevím, proč mi to vadí. Nebo proč by mi to vadilo. Je to divné, já vím, ale už představa, že to dělali po mém narození, je divná. A přitom úplně normální. Vždyť 2 děti jsou tuším stále ještě průměr. Nebo nedej Bože je u toho načapat. Mamku jsem nahou viděla naposled snad ještě ve školce, tátu nikdy. Ani nechci. Nedovedu si třeba představit, že bychom s rodiči před sebou chodili nazí. Nebo spolu šli na nudapláž. Mám koupelnu hned vedle svého pokoje, občas, zpravidla, když jsem sama doma, tak přeběhnu jen tak, ale když jsou rodiče doma, tak skoro nikdy. Myslím, že jim by nevadilo, kdyby mě uviděli, ale mě by vadilo, kdybych já viděla je a vlastně i kdyby oni viděli mě.
Já si ani nedovedu představit, že by mě zasvěcovaly do tajů sexu. Jen představa, že naši drží v ruce kondom… Já fakt nevím, proč mi to vadí. Nejsem nepřející, ale… Myslím, že to máte stejně, že je to normální, ale stejně je to zvláštní.
A tento problém, co autorka blogu, řešívám i já. Nemám doma soukromí. Když přijdu z práce, mamka už je obvykle doma. Když jdu do práce, je táta doma. Někdy si to neudělám i víc jak týden. Pokoj mám společný se sestrou, která navíc chodí do školy později, než já a z ní se vrací dřív, než já z práce. Takže ani v pokoji se nezavřu. Na záchodě to nesnáším, přijde mi to tam vyloženě antisexy a v koupelně mě to taky moc nebere. Ani nevím proč, dřív jsem si tam hrála, teď už ne.