Světový týden kojení

8.8.2021 03:56 · 1 294 zhliadnutí Andrea_K

Tento týden byl Světový týden kojení, přičemž tato informace se ke mně dostala náhodou, až když končil. Není divu, vždyť nejsem cílová skupina této akce. Dnes má své dny, týdny či měsíce kdeco, tak proč by to nemohlo být i kojení. Je to přirozená a prospěšná věc, která mimo jiné podporuje vazbu mezi dítětem a matkou. Názory se mohou lišit na dobu, jak dlouho dítě kojit, a kde kojit. A té poslední otázce bych ráda věnovala tento příspěvek.

V současné době se řeší otázka, zda je akceptovatelné dítě kojit na veřejnosti nebo ne. Někomu to vadí, jinému ne. Některé dnešní matky by rády kojily kdykoli a kdekoli, považují kojení za běžnou věc, kterou mohou dělat všude. A jakmile to někomu vadí, hned ho mají za netolerantního. Jenže ne každý se chce dívat na kojící ženu. Již jsem napsala, že kojení je přirozené. Na druhou stranu vykonávání velké či malé potřeby je také přirozené a určitě jej neděláme všude… Vzpomínám si na dávné doby svého mládí, kdy jsem jednou kojila ve vlaku v prázdném kupé, nebo několikrát v parku na dětském hřišti. Starší dcera si hrála s dětmi a mladší si řekla o nakrmení, tak jsem si poposedla do ústraní – žádná z přítomných maminek se nad tím nepohoršovala. Ale určitě by mě nenapadlo kojit třeba na úřadě nebo v obchodní pasáži.

V souvislosti se Světovým týdnem kojení jsem se doslechla zajímavý názor, že někdo považuje kojení za činnost obdobnou masturbaci a tudíž nepatřičnou na veřejné místo. Zajímavý názor, že? Opět přispěji svou zkušeností. Pořádali jsme s přáteli grilovačku, pánové se starali o oheň a maso, ženy si povídali a při-pravovaly jídlo, děti pobíhaly se psem po zahradě. Prostě letní pohodička. A do toho jsem klidně kojila, nikomu to nevadilo, nikdo se nad tím nepohoršoval. A teď si představte, že bych místo kojení stáhla kalhotky a začala se věnovat své pipině. Jistě cítíte ten rozdíl. Ne, kojení na veřejnosti opravdu není totéž co masturbace na veřejnosti!

Takže dámy, kojte si jak a kde je vám libo, ale berte prosím v úvahu, že ne každému pohled na kojící ženu nevadí. Buďme navzájem tolerantní.