Houpačka a sinusoida

30.12.2021 18:18 · 890 zhliadnutí Johny.cz

Vážení a milí,

opět přišel čas na mé každoroční „ohlédnutí se“ za uplynulým rokem; ačkoliv tentokrát to bude asi o dost kratší, protože letošní rok byl jednak takový divný až „rozfrfňaný“; ale zároveň i poměrně nudný; a nic moc (extra) nového nebo zásadního se nestalo.

Hlavním tématem v podstatě celého roku byla, stejně jako v roce předchozím, epidemie koronaviru; která bohužel i nadále pokračuje; stejně jako i nadále pokračuje průběžné zlehčování (viz stále se opakující srovnání s „chřipečkou“) i různé konspirační teorie; tentokrát zejména kolem vakcín (Bill Gates, jedy, čipy, grafen, diktatura, bububu!).

Jenže o covidu se mi už psát nechce, protože o něm jsem psal už v minulém „ohlédnutí“; a situace se navíc v zásadě ani moc nezměnila. V některých aspektech je to lepší (např. vakcíny a nové léky); v jiných zase horší (nové mutace, hoaxy a dezinformace, hádky a protesty atd.); a obecně je to téma, které už většinu lidí zkrátka unavuje a otravuje.

Celoroční „sinusoida“, nebo třeba také „houpačka“ (mimochodem, cca dva dny zpátky o „houpačce“ ve svém blogu docela hezky psal i Člověk bez iluzí; viz blog/76247); ale probíhala i jinde; mj. i na Amatérech. Objevila se zde například celá řada „nových tváří“ (Ela_Ela, Sarrahh, Haixoo..); ale někteří „staří známí“ odsud pro změnu zase zmizeli; nebo se přinejmenším tak trochu „vzdálili“; např. k jiným zájmům či prioritám.

No a o webu jako takovém raději snad ani nemluvě, protože i když se zde nějaké novinky objevily, dvě asi největší nové „featury“ za poslední rok byly „Směna kreditů na peníze“ a „Možnost trvalého příkazu“; tj. funkce – zejména pro lidi kolem blogů – asi nejzbytečnější; a zároveň ještě více posunující naše milé (a hlavně „amatérské“) „Amatéry“ stále více směrem k „Profesionálům“ (resp. „Profesionálkám“).

No nic; koukám, že ani letos to nebylo zrovna nějak extra optimistické a plné radosti a veselí; takže to už raději uzavřu a zkusím ze sebe vymačkat alespoň nějaké pozitivní přání do dalšího roku! :)

Držme si tedy i tentokrát všichni palce, ať se nový rok „polepší“ (ale tentokrát už vážně!) a čekají nás už jen samá pozitiva (tedy kromě testů) a sociální jistoty! :)

Johny.cz

Nick
Región
nenefitka nenefitka
Slovakia
clovekbeziluzi clovekbeziluzi
Czech Republic Středočeský kraj
Sarrahh Sarrahh
Czech Republic Středočeský kraj
ElisaDay ElisaDay
Czech Republic Královéhradecký kraj
Lucii76 Lucii76
Czech Republic Ústecký kraj
pmk001 pmk001
Czech Republic
Ela_Ela Ela_Ela
Czech Republic
MeduleJedule MeduleJedule
Czech Republic