Tak to je

4.8.2022 06:43 · 515 zhliadnutí mark_x

Moje naturální založení je hodně spojeno s erotikou a sexualitou. Je to mou součástí, jsem to já, je to ve mne a nelze to oddělit.
Dokonce ani velké životní krize nebo náboženské poblouznění se stavem věci moc nepomohlo.

Kreativita mě vlastní, touha experimentovat, hledat a zkoušet je na jedné straně super, na druhé straně je to doslova prokletí, zvláště nenajde-li se protějšek, který to vnímá alespoň podobně, když už ne zcela stejně.

Moderní doba mnohé mění. Jednou z těch změn je vědomí, nebo tedy jistota, že jsem se s takovým “darem” nenarodil sám, ale že svět je plný stejných exotů, kteří milují věci, které tí “normální” odsuzují, nebo se rovnou hrubě pohoršují.

Do určitého věku jsem si myslel, že to všichni mají rádi. Od určitého věku, že to ženy nemusí a v další fázi života, že mezi muži a ženami není až takový rozdíl, a v obou skupinách jsou zastoupeni, ti co to můžou a ti co to nemusí, zhruba stejným dílem.

Za svůj život jsem potkal fascinující lidi z obou skupin. Pozoroval jsem extrémy na obou březích neslučitelných světů. Každý má svou pravdu a každá z nich má svou nevyvratitelnou logiku. To je pravá krása života. Máme svobodu, právo se rozhodnout jak svůj život prožijeme.

Pocity viny, výčitky nebo morální kocoviny v tomto kontextu nedávají smysl. Protože až se nám před očima promítne život, mělo by to stát za to se koukat.

Myslím, že tím hlavní je upřímnost, otevřenost a síla konat.