Zkušenosti od jinud I.

21.9.2023 17:23 · 521 zhliadnutí Good-Coffee

Dnes se mi přihodila zvláštní věc. Po pár dnech, kdy mne lifko nechalo naplno vytrpět nemožnost se podívat alespoň na jejich titulní stránku, mi byla zrušena blokace IP adresy. No rozumíš tomu? Zničeho nic. Tak jak mne vyhodili a blokli, tak mne zase odblokli. Možná chtějí, abych se tam nějak přihlásil znovu a opět si vyzkoušel jaké to je, nechat se okrást a následně vyhodit a vyblokovat. Zvláštní manýry.
Jediné co mne napadlo, je, že si tímto přístupem rozšiřují okruh uživatelů. Čím víc uživatelů (profilů), tím líp, že? Proč? Protože prachy.
K tomu se časem ještě vrátím. Spíše chci v tomto blogu popsat jakým způsobem jsem truchlil nad ztrátou svého milovaného lifka, jak jsem se vyrovnával s křivdou, kteří mi ti zlí administrátoři provedli.

Ne. Netruchlil jsem. Naopak jsem se začal zajímat o to, jestli jsem sám postřelená husa, nebo jestli se najdou i další, kteří nevěříce svým očím, jednoho okamžiku zjistili, že se na svůj profil prostě nemůžou přihlásit.
To co jsem zjistil, daleko překonalo nejen mé očekávání, ale naprosto přesným kopnutím mne vykoplo mimo mou představivost.
Na internetu není totiž žádný problém najít spousty stížností, komentářů i recenzí. Ti mírnější tamní adminy označují za aroganty, jiní celé prostředí lifka hodnotí jako hluboce totalitární s STBáckými metodami. A samozřejmě jsem nalezl dost komentářů těch, co si neberou žádné servítky a na plné řádky je zasypávají vulgarismy.
A víš, co je zvláštní? Nenašel jsem jediný pozitivní komentář.
Abych byl férový, lifko není jediné, které je takto komentované. Stejné principy prý vládnou i u dalšího z webů pro bdsm zaměřenou komunitu – spláštěnky.
Zjištění ve mne probudilo lovecký instinkt. Vzrušení z lovu velké kořisti u mne nastartovalo klasické investigativní postupy. Začal jsem pátrat. Po majitelích domény a webu, po zvyklostech, pravidlech, uživatelích sučasných i těch vyhozených. Dávám dohromady mozaiku informací. Dílek zjištění skládám k dalším dílkům, obrázek roste před očima. A není to pěkný obraz.
Web vlastní (zhruba od roku 17) jakýsi Petr H. z Pardubic. Zastřešuje jej pomocí jedné či obou svých firem. (Doufám, že do lifka nezapojuje i sportovní sdružení, jehož je sekretářem.) Ten pán má už svoje roky, takže je možné, že web nechává plout za kormidlování najatých adminů. V žádném případě to z něj ale nesmývá podíl odpovědnosti.
Web je konstruován tak, aby admini měli jedinou práci. Hlídat, aby se nikde neobjevila jakákoliv negativní poznámka na lifko samotné. Takže se vše cenzoruje.
Chceš dát inzerát? Projde cenzurou. To že neprošel zjistíš podle toho, že ti po čase začne být divné, že není uveřejněn. Chceš se dotázat proč? Zapomeň. Kontakt na adminy není. Chceš založit vlákno v diskuzi? Opět to projde rukama cenzora. Buď ti vlákno projde nebo ne. V mém případě se „Správce“ (jak se admin. nazval) rozhodl mi napsat, že píšu kraviny (šlo jen o pokus se domoci odpovědi proč mi odmítnuli neškodný, dá se říct něžný, inzerát, (byť jsem si jeho zvařejnění zaplatil).
Napíšeš vzkaz přítelkyni, kde si na lifko postěžuješ? Vzkaz bude smazán, a ty vyhozen. Až tak daleko to došlo. Cenzůra v osobních zprávách jako ve válce (viz. Hlava XXII.)
Jakákoliv námitka, upozornění či dotaz (pakliže najdeš způsob jak ho poslat), který by vyžadoval při odpovědi trochu myšlení, je trestáno zrušením profilu. Bez vysvětlení, bez možnosti obhajoby, jen tak. Najednou se prostě nepřihlásíš.
Co mne dostalo asi nejvíce je, že jsem nalezl několik komentářů lidí, co byli, bez vysvětlení, vyhozeni i poté, co si zaplatili roční členství v „bdsmklubu“. Jestli u mne šlo o zcizení pár desítek korun, v těchto případech už jde o stovky. A znáš to. Stovka ke stovce a desítka tisíc je tady. Chápeš co tím chci říci?

Rád bych získal co nejvíce informací, referencí, zkušeností s lifkem i s spláštěnkami. Máte-li nějaké osobní zkušenosti neváhejte se mi ozvat. Nejlépe soukromou zprávou ať zbytečně nerozšiřujeme diskuzi, kterou si čtou i vanilky a zřejmě nechápou co se to ve světě bdsm děje.. Budu rád, když se ozvou i lidé, kteří za lifkem stojí a jsou zde také. Vím, že tu jsou. Znám je. Proto ta výzva. Rád bych znal i názory druhé strany. Reportáž, aby byla dobrá, by měla být vyvážená. Díky.