Vánoční, sněhová vločka

24.12.2023 09:34 · 394 zhliadnutí Rudy_Gentleman

Celé se to odehrálo někde tak mezi koncem oktávy a prvních pěti let na vysoké škole. Obráželi jsme spolu kluby a nálevny po celém městě a užívali si život. Jako správná bejby jsi nikdy nesedávala v koutě. Vždy jsi byla žena vamp, která jen ukázala svým rudě nalakovaným nehtem, nebo našpulila rty a kluci pro tebe byli ochotni klečet ve vlastních zvratkách a rozlitém pivu, často značně okořeněném popelem a vajgly ze startek bez filtru.

Nikdy bych se k té bandě klečících, slintajících poloopů nepřidal, i kdyby sis to přála. Věděla jsi to. Oba dva jsme to věděli. Párkrát jsem nad tím přemýšlel, co jsi na mně tenkrát vlastně viděla a myslím, že zrovna tohle byl ten pravý důvod, co tě ke mně táhlo, co ti imponovalo a co nakonec vedlo i ke konci.

Byl pozdní Štědrý večer a v nedalekém kostele se odehrávala půlnoční. V té naší zakouřené špeluňce si však čas běžel svým obvyklým všedním životem a pivo a panáky tekly proudem.

Z beden se výjimečně nelinul black metal...

-----

In your head, in your head
Zombie, zombie, zombie
What's in your head
In your head
Zombie, zombie, zombie,

-----

Písnička odrážela aktuální zombie stav zdejšího osazenstva, které do sebe lilo vše co teklo jen proto, aby se zase mohlo vylít a spousta lidí byla ve stavu, že jim bylo jedno zda to vylije spodem, nebo vrchem.

Chytla jsi mě za ruku a vytáhla před hospodu.

Ty, women in black, se sněhově bílou pletí, havraními vlasy a na černo podbarvenýma modrýma očima. Bylo lehce nad nulou. Stála jsi naproti mně pod lampou a lehce se třásla. V tu chvíli jsem ji uviděl. Jednu, jedinou, velkou, sněhovou vločku, která se pomalu snášela z oblohy dolů. Ulpěla ti na řase a já v tu chvíli pochopil, že takhle prostě vypadá dokonalost, která se vypálí dozadu na sítnici a už tam zůstane.

Možná se právě ta jediná vánoční, sněhová vločka, která ten večer spadla schválně obětovala, aby mi navždy ulpěla v paměti tato vzpomínka na tebe a na ten polibek který následoval.

Ps: Sliby se maj plnit o Vánocích