Protein nebo cukr?

28.12.2023 03:33 · 257 zhliadnutí GVE

😊 Ano, máte pravdu, opravdu tu nebudu rozebírat kalorie a fit programy či diety. Delší dobu už ale pozoruji, že materialismus převládá nad duchovnem. A ano, nejde mi teď o duchovno ve svém prvoplánovitém významu. Jde mi o naše vnímání druhého, jako člověka ne jako oběť. Vzrušení nebo vyvrcholení, milování nebo sex, láska nebo násilí, porozumění a nebo nenávist. Přijde mi, že většina lidí si i přestala vůči sobě samým tuto otázku pokládat.
A ano, vím. Většinu to nebude ani zajímat. Spoustě lidí to bude vadit a další velká část mým řádkům nebude chtít rozumět a nebo je to dokonce pobouří. Ale to je přirozené a vyplývá to z toho, co vidím a vnímám kolem sebe. Snažíme se neztratit ve vesmíru, který nás obklopuje a přitom zapomínáme, že právě díky vesmíru jsme tady. Jsme tu proto, abychom byli šťastní. Snažíme se hromadit věci a věříme, že s každou další budeme mnohem šťastnější. A ano, v daném okamžiku uspokojení jsme opravdu šťastnější. Ale na jak dlouho? Dokud nám ostatní přejí nebo závidí co máme? Nebo dokud projevují svůj zájem palcem nahoru na všech možných sociálních sítích?
To vše je jen základ, který si každý z vás dokáže rozvést sám. A opět ano, udělejte to, rozveďte si to. Dejte si tím chvilku pro sebe a zamyslete se, zda jste si to opravdu rozvedli a nebo zda jste si začali omlouvat své chování.
A co z toho? Vrátím se více k podstatě této stránky, která je o milování, vzrušení, sexu.
O co nám jde více, o orgasmus nebo prožitek? Jak dlouho mi vydrží ten krásný a blažený pocit z orgasmu, než budu chtít další? Kolik žen či mužů potřebuji k uspokojení takových prožitků? Ano, nespočítám to, není to důležité. Spousta z nás si to prožila a ví, že se mohli oddávat rozkoši z vyvrcholení klidně celou noc nebo víkend až do úplného vyčerpání, kdy únavou spokojeně usnuli. A když se probudili, chtěli ten pocit prožít znova. A zase, a zase a……
Není mým cílem zde hodnotit, jestli je to správně nebo špatně, ani mi to nepřísluši. Každý si svůj dosavadní život vyhodnotí sám.
Co se ale v dnešní uspěchané době pokusit posunout kousek dál? Co si místo rychlého sexu každý den, udělat čas na mnohem silnější prožitek, který přetrvává mnohem déle a na který nám stačí udělat si čas jednou za týden, čtrnáct dní a nebo měsíc?
Ano, i zde chápu všechny masérky a noční sociální pracovnice, že jim sahám do jejich výdělků, protože právě jejich “ řemeslo” je na daném spotřebním stylu života založeno.
Ale nebojte, ještě dlouho budete mít spoustu práce, protože pro velké množství dnešní populace je jednodušší sáhnout právě po cukru, než se zamyslet a najít správnou rovnováhu mezi cukrem a proteinem.