"Nejsem jako všichni"

28.12.2023 23:00 · 1 287 zhliadnutí Vik98

NÁSLEDUJÍCÍ ŘÁDKY BERTE PROSÍM POUZE JAKO MŮJ VLASTNÍ NÁZOR A ZAMYŠLENÍ.*

Sama nevím proč ale tahle fráze mě začala v posledních letech strašně vytáčet. "Nejsem jako všichni" - ano nejsi, každý jsme originální ale jestli máš potřebu uvádět že jsi jiný nedělá tě to pak stejným jako i většinu lidí kteří tuhle frází používají? 🤔

Obzvláště zde mě jiné formy této fráze velmi štvou. Například "nebudu ti posílat ptáka to tady dělá každý", jak ty víš co dělá každý? Nebo "nejsem jako všichni ti ubožáci tady" nemyslíš že když jsi tady tak jsi též stejný (jak jsi to sám označil) ubožák jako i všichni? Nejsi? Tak proč by tedy ostatní měli být?

Vím že je to klišé ale velkou část svého života jsem se řídila klasickým úslovím "zamést si před vlastním prahem" a "soudím tebe podle sebe" a neleze mi do hlavy takové chování a myšlenka toho že vůbec někdo odsoudil někoho dřív než se s ním alespoň bavil. Ano, blbců je plno, neříkám že ne ale těch je všude plno. Otázkou však je zda chceš v lidech vidět jen to špatné a nebo dobré. Já jsem třeba typ člověka který se snaží v lidech vidět nejdřív to dobré.

A díky tomu vzniká otázka která zní takto: Jestli ty v lidech vidíš jen to špatné a díky tomu jsi schopen říci nějakou z forem NEJSEM JAKO VŠICHNI je opravdu pro tebe vhodná dívka která to má nastavené zcela opačně?


*Je tudíž zcela v pořádku se s tím ne ztotožňovat nebo mít názor zcela odlišný. Avšak já vám svůj názor necpu, je to jen mé zamyšlení "vylité na papír" které můžete dobrovolně přečíst. Tudíž prosím chovejte se stejně a v případě že nesouhlasíte prosím necpěte mi vaše přesvědčení že nemám pravdu.