Zeptej se mě v létě

1.1.2024 11:36 · 458 zhliadnutí MiaMia---

jak se mám.

Na to, že je prvního ledna, nám to hezky začíná. Já jsem si nadělila po včerejším Silvestru ještě nečekaný Novoroční ohňostroj v mikrovlnce.To jiskření trvalo sice chvilku, ale pokud znáte seriál pro děti Chobotničky z druhého patra tak to bylo hodně podobný. Prostě talíře se zlatem tam nepatří.

Jinak můj minulý rok si dovolím okomentovat slovy CO TO JAKO KUA BYLO? A jestli jsem si myslela, že ten předešlý byl mnohem horší, tak jsem se krutě mýlila. Ono se říká, chceš-li pobavit pána Boha, pověz mu o svých plánech.Nevím proč, ale všechny změny se týkaly jistot, které prostě roky fungovaly a na které jsme byla fakt zvyklá.

2023-Začalo to na jaře jaterníkem, to je takový nádherný jarní modře blankytný kvítko, který prostě kvete osm let a najednou nic. Tatkova slova ONA TO NEBYLA FIALKA ??? Pak to na jaře pokračovalo mobilem, který mě nechal několikrát na holičkách a to jsem té Nokii 3310 fakt věřila :-) Dotykovýho šmudláka nechci, jednou prasklej displej stačil.

Pokračovalo to editorem na fotky, kterej fungoval skvěle dvacet let, já vím jsou to kraviny, ale když se to pak nahromadí.... pak nám začali kouskovat v práci výplaty a do háje šel spořák, za to bych si nafackovala asi nejvíc. Pak mě celej rok trápil asi pětkrát zubař, který taky nevrtá zadara, protože to není žádnej vrták.Ale bude trápit zítra zas. Akorát nevím teda, za co, asi mu budu platit v naturáliích. Pak mě tatka v létě vyrýpl jednu růži -jenže ouha, ta byla hodně vzácná Maďarka a stála skoro litr, a už jsem tak nějak tušila -že to není jen tak.Něco se děje a NEJEN MNĚ potvrdila mi to i kartářka.
Pak mě začaly chcípat kytky, jako doslova odcházet před očima metrovej desetiletej banánovník a po něm pak v létě oranžovej ibišek. A TO UŽ BYLA JISTOTA, SEČTENO PODTRŽENO.NĚCO SE DĚJE.



Já vím, kraviny, KTERÉ ALE ZAMRZÍ, ale z čeho se asi ten život skládá???Z maličkostí. A když už i ty prkotiny se ser..ou.

Pak přišel podzim, a najednou jsme se stěhovali někam jinam, po dvaceti letech na jednom místě fakt blbý.O výplatách ani nemluvím- jak ve splátkovém kalendáři po 1500-2000 zatímco ty jim fakturujes treba 15x tolik. Sice mám zašukací kancl tak akorát pro dva, pokud teda nevadí že na tebe každej čumí pod krátkou záclonou snad ze všech světových stran. Stůl je prostě akorát naproti oknu. A nedá se tam ani otočit :-)

Do toho mamka bolest nohy a do nemocnice 140 km. Nejsem lekar, ale do silene bolave otekle nohy rvat trpici mamince obri injekci, to je pohled ktery nechces fakt nikdy videt,

Ale jo dobrý, kancl je práce je, je to prostě jak za covidu, nefuní ti šéf na záda ale jsi pánem svého času. Dobrý.A mamka na dohled, kdyby něco, ale raději radši nic. To hlavní teprve přijde.

Když si fakt myslíš, že to máš vybraný a jdeš si takhle z práce, najednou znicehonic zjistíš že ti chybí zlatej přivěsek, co jsi měla na krku od narození a prošel různýjma zkouškama teplem, potem, slanou vodou, přetržením.Životní talisman, kterej te chrani.

Řetízek v podprdě a andílek v háji. Asi mě měl plný zuby anebo prý /podle meho kamose lecitele a esoterika/ už ho nepotřebuji. /By se divil, jak moc mi chybi/ Po měsíčním pátrání v zastavárnách ztrátech a nálezech, zavrtaná nosem v dlažbě včetně kamerového systému a pobavení policajtů jsem se zklidnila a jak říká Jarda Dušek, Zklidni se dýchej a pozoruj a začnou se dít zázraky.

A měl pravdu :-P