Tak to zbylo zase na mě..

1.3.2024 09:38 · 875 zhliadnutí Bonobo_Chimp

Pátek, kolegové vybírají volno a dovolené a tak na dispečinku a dohledu dneska sedím sám. V noci se mi zdáli nějaký čuňačinky, blíží se jaro a jsem pěkně nadrženej, tak to řeším sjížděním galerií amaterék a řikám si: Tohle by mohla být tahle sousedka, tahle známá a fantazie jede naplno.. Jedním okem sleduju probíhající výpadky a servisní odstávky a najednou na mě vyskočí ticket, že nám vypadl jeden docela lukrativní zákazník. Řikám si, že jenom vypadla elektřina a za chvilku to naskočí.. Jenže do toho další telefonáty a hlášenky a člověk na to pozapomene.. Cca po 15 minutách mi volá majitel nemovitosti, že mu nefungují dohledy, kamery a že: Co s tím máte? Jsem dneska dost nabručenej, protože dělat dohled v jednom bez pohotovostní zálohy je vždycky naprd, je pátek a jakýkoliv výpadek potom může znamenat přehlcení dispečinku a navolávání posil.
Odpovídám, že nám všechno funguje, ale jejich vstupní router se nehlásí, ale všichni ostatní na stejném segmentu fungují ať prověří, jestli jim tam nevypadla elektřina... Odevírám si kartu a koukám na připojené nody a v tu chvíli vidím: Pojišťováci, vývojové centrum, školící centrum, Callcentrum a u Call centra je poznámka od kolegů: bordel je to (mlsné kočičky a tak) spravuje: Jméno kolegy, který je zrovna dneska off ..

Balím si servisní sadu a vyrážím. Přijedu, s panem domácím zjišťuju co se děje, skutečně všechno funguje, elektrřína ok, nicméně musím na střechu, přes podkroví, protože problém je zjevně někde nahoře na střeše. Dole v rozvodnici už není funkční linka na střechu, tak jdeme do posledního patra, přes mezonety, přes které se leze na střechu, no a je tam to call centrum. Zazvoníme na zvonek a otevře nám madam v županu, starší, jak bych řekl, dost vyžilá stařena a za ní vidím tak 7-10 dalších dam, které pokukujou, co se bude dít, jsou vesměs mladé, štíhlé, dost vyzývavě oblečené, nalíčené a podle linoucího se oderu i dost v rauši, procházím centrální chodbou, vidím jednotlivé kamrlíky a dochází mi, co to je za Callcentrum. Jsou to live camy a naprosto zjevně teď nemůžou pracovat, protože jsou odstřižené od klientů. Češtinu neslyším, ale s tím nic nenadělám. Z poznámek plyne, že v místnosti řekněme 7a má být napájecí zdroj a další větvení struktury a vyústění kabelu na střechu. OK. Zdroj je na místě, je v tácku květináče a z půlky plave ve vodě.. Tak si říkám a máme to, ale ono prdlačky, zdroj nějakým zázrakem funguje a problém je ještě dál, lezu přes terasu na střechu a už to vidím.. Na vedlejším domě se opravuje bitumenová střecha, chlapci zjevně zjistili, že přes Veluxy je vidět do kamrlíků a ty poctívě obcházeli po střeše a nakukovali do jednotlivých kamrlíků co se tam děje. Ony dámy si vydělávají tím, že roztahují pipinky, pičinky, prdelky zadelky a v našem případě popočki na kameru a my nadržený chlapi na druhé straně za to platíme a honíme jak o závod.. No jo, jenomže ti nadrženci na střeše, nechali jet hořák na železném parapetu, ke kterému je přichycený přívodní kabel a kabel prostě a jednoduše spekli a zničili, což vyzkratovalo napájení a celému baráku lehla přívodní linka..
Řikám jim: Pánové, jsem s Vámi solidární, ruku Vám podávat nebudu, protože jste mě nasrali, ale lidsky tomu rozumím. Kabel jsem zakrátil, překonektoroval, data se rozjela, slečny si vlezli do svých komůrek, já jsem pochopil, že budu ještě nadrženější, pokryvačům jsem doporučil ať se věnují své práci a jel jsem si po svým. Snad mě uspokojí fakt, že se jednalo o placený výjezd..