Sbírka motýlů 🦋 ačkoli vůbec

19.5.2024 10:45 · 205 zhliadnutí ore32gum

Naposledy jsem tu psal o tom, co je na amatérech půvabné - a co opakující se. Z hlediska obsahů. A vzpomněl jsem si, že je tu i příjemná možnost si místní obsah třídit. A tříbit. A vzpomněl jsem si, že to už tu nějakou dobu dělám. A že se o to chci podělit.

(A je trošku škoda, že se tu se sbírkama nepracuje o něco líp. Teda… pracuje se s nima dobře, ale třeba se nikdy nedozvíte, že si vaši galerii nebo video někdo dal do sbírky. Ani že je tu spousta sbírek posbíraná od cizích lidí, které by vám mohli přijít zajímavé. A to je trošku škoda.)

Dřív jsem to dělal tak, že mi něco prostě přišlo zajímavý, nebo pěkný, nebo geometricky úchvatný a já si to dal do jedný jediný sbírky. Pro sebe. A tak v tom časem nastal nepořádek.

Který vybízel k protřídění.

Obrázky, které mi (samozřejmě čistě subjektivně) učarovaly, jednoduše vším, jsem si uklidil do šuplíku CO STOJÍ, ALE I ZA TO.

Obrázky, které jsou jen dílčí výsečí celku, přesto (nebo právě proto) utancují pozornost, jsem přendal (se vzpomínkou na pana Kaplana) do přihrádky FOJSTKLÁS PETYŠA NEBODUDY.

Obrázky děvčat, která jsou tu zvěčněná ve vší svojí kráse, kterou dvojitě a významně podtrhly otevřenou tváří, mi přišlo výstižné nazvat laškovně (laškovné nazvat výstižně) ODHALENÁ NESTYDA.

A vzácný jev žen a dívek, co vychází naproti svým pudům mílovými kroky s roztaženou spodní náručí (podle vzoru Messaliny) jsem si nazval jednoduše OCHOTA ROZDAT SE.

Z obrázků zbývá už jen královská kategorie. Když něco navíc je i něco nejvíc. (S tichou vzpomínkou na odmlčelou přebornici žánru @beastie ) Tahle sbírka skutečných klenotů je v prosté krabici od bot s prostým nápisem HEZKÝ NÁPAD.

A tady je na všechny sbírky odkaz

https://www.amateri.com/en/user/collections/1726543

a třeba jednou přijde doba, kdy bude motýle sbírat každý…