JSEM ROCKERKA

25.5.2024 09:15 · 722 zhliadnutí Hrisnamalirka

Jsem rockerka
Tak nějak celkově. Můj playlist je J. Joplin, Stones, Pink Floyd, Zeppelin, Springsteen, Meat loaf, Judas, Accept, Smokie, Sweet, Iggy Pop, J. Mallenkamp, Scorpions, CCR, Hendrix, Bowie, D Purple, Nazaretth, l. Skynyrd, Small Facess, Rush, Byrds, Cindirella, Greta V Fleet, AC DC, Buchanan Bros, Pearl Jam, Beth Hart, Petrucci, Cockney Rebel, Satriani, Santana, K. W. Shepherd, Bad Company, U2, Headstone Circus, T. Rex, Steve Miller Band, Elvis, Beatles, Clapton,, ... a další, prostě dobrá hudba. Ale také reggae nebo fenomény jako Marian Varga, Fedor Frešo, Fero Griglák, Peter Lipa, Pavol Hammel, Mišík, Radim Hladík, Druhá tráva, Marsyas, Flamengo, Hudba Praha, České srdce, Vlasta Redl... Mohla bych jmenovat nekonečně dlouho..
Mám ráda kvalitní hudbu, kvalitní jídlo, kvalitní věci, kvalitní sex, kvalitní lidi. Celkem neumím pochopit, jak někdo zvládne poslouchat Slipknot a podobné příšernosti. Rovněž techno, všelijakou hudbu jako provozuje Kali a podobní pseudohudebníci. O naší pop scéně ani nemluvě. To už je na diagnózu. A co mě tedy umí odrovnat, tak zástup příznivců DYMYTRY. Na to nemůžu ani napsat názor, nebo bych dostala blokaci. Poslouchám doma hudbu na kvalitní aparatuře, takže je radost poslouchat tu kvalitu. Máme doma asi 1000 vinylů, takže je to krása. Když je klid, tak si vychutnám Vivaldiho, Haydna, Mozarta nebo Handela. A já jsem přesvědčená, že jak se říká, ukaž mi co čteš, já ti řeknu kdo jsi, tak platí, ukaž mi co posloucháš, já ti řeknu jak mrdáš.
Kdysi jsem četla, že nejhorší milenci jsou ti, co poslouchají country.
Ostatní si nepamatuji. Ale jsem přesvědčená, že kdo poslouchá Slipknot, Xindla x, Kaliho, Jelena nebo Dymytry, nemůže umět dělat sex. Hudba je parametr, který ukazuje, kdo je kdo. Je pravda, že k sexu musí být vhodná hudba. Skvěle se k tomu hodí např. Billy Idol nebo nějaká černá muzika, také muzika rezonující. Co vyburcuje smysly. Existuje hudba, kterou si nechám pro sebe, která opravdu člověka nabudí a rozpumpuje tak, že mrdá jako smyslů zbavený a ztrácí nad sebou kontrolu. Funguje to skvěle, mám vyzkoušeno.....
Hudba je lék, hudba je terapie, hudba sbližuje. Hudba ovlivňuje chování. Dobrá hudba dobrým směrem, špatná špatným....