Modelek je dost.............rada vam zaslu kohi znam....................................................
(upravené)
za kontakty, nebo odkazy na jejich Fotopátračkové,FB či IG profily budu rád....
Ja mam modelek plno jen jsou vcelku drahe pokud jsou hezke
platit modelku za glamour/akt mi nevadí, s tím jsem v pohodě.....spíše si říkám že je to otázka místa (bydliště) kde mám aťásek. Jiné to bude v Brně, Praze, Ostravě...zkrátka ve větších městech, nežli v městečku, kde je 1500 obyvatel a široko daleko nic. Ono. když si "modelka" zjistí, že třeba z Brna by musela 3x přesedat a strávila by 3 hodiny jednou cestou, tak se asi do focení u mne hrnout nebude,,,
Tak musíte vy za nimi.
Některé mají v ceně i vlastní ateliér nebo ho bude třeba pronajmout.
Některé mají v ceně i vlastní ateliér nebo ho bude třeba pronajmout.
budto mas solidni fotky, ktere budes presentovat, nebo si proste kup nejaky fotoworkshop.
Nejjednodussi do zacatku.
Nejjednodussi do zacatku.
Mam vlastni web kde mam stranku na casting, prima nabor je pres jiz zminenou fotopatracku, ale jsou take facebook skupiny. Pokud chces fotit neco tvrdsi tak doporucuji primo agentury, hlavne pro to, kdyz resis smlouvy, zdravi atd.
nejsem profi fotograf, jen hobík a primárně fotím wild life pro svou radost, jen sem tam zablbnu na glamour a aktech...takže zřizovat si vlastní web je z mého pohledu zbytečnost a tvrdšího nic fotit nehodlám, takže asi tak. I tak díky za názor
Ahoj. Když jsem začínala fotit, tak mi dost pomohl web fotopatracka.cz. Nevím, jestli je pořád ještě aktivní. Byl to pro mě jen úplný začátek a později už pouze Instagram. Měla jsem už portfolio, nápady na projekty a holky se už pak nacházejí samy.
Ahoj, fotopátračka ještě funguje (jsem tam registrovaný včetně mého portfolia a recenzí)...ale "modelek" ubývá, nebo jsou neochotné přicestovat (i když minimálně cestovné proplácím) . Slovo "modelky" mám v uvozovkách, protože se tam vyrojily profily žen, které mají v portfoliu 3 selfíčka a čekají, že dostanou nabídku s honorářem v řádu desetitisíců ...takže asi tak s fotopátračkou
No tak se tam musíš naučit oddělovat zrno od plev.
Domluvit se dá.
Domluvit se dá.
Neříkám, že se nedá domluvit zhola nic.....jen je to poslední dobou obtížnější a hoooodně zdlouhavé. Byly doby, kdy jsem na jednu poptávku dostal 8-10 odpovědí se zájmem o spolupráci. Teď jsem rád , když dostanu 1 či 2 a tam se stává, že nejsme schopni doladit termín, či čas...
Největší dojem udělá nějaké portfolio. Lidi uvidí tvoji tvorbu a zároveň to dodá nějakou důvěru, že nejsi nějaký honič.
Zkus na FB nějakou skupinu na focení formou TFP a časem to nějak půjde. I tady možná seženeš. Ale počítej s tím že to nebude hned.
Zkus na FB nějakou skupinu na focení formou TFP a časem to nějak půjde. I tady možná seženeš. Ale počítej s tím že to nebude hned.
Fotím spoustu let . Portfolio mám na FB , IG , i na foto 2 stránkách (vždy s pozitivními recenzemi)....samozřejmě v rámci rozšíření čas od času hledám novou tvář na nový foto projekt. Nevadí mi ani modelce zaplatit za pózování, pokud jde o akt a glamour a jde o můj nápad. Jen se mi zkrátka zdá, že doby , kdy "modelka" jela přes půl republiky aby fotila je ta tam. A prvotní domluva? Katastrofa....někdy i více než dva dny komunikace, ladění detailů a v domluvený termín zkrátka bez omluvy nedorazí , telefon nebere, vzkazy bez odezvy.... Každopádně díky za odezvu.
Zkus naplánovat nějaký projekt. Třeba obyčejný kalendàř. Dej tomu nějaký vzor. Dílenský, chatařský, nebo tak něco a zkus třeba starší ženy, které by mohly dorazit, než nějaké mladé střevo.😊
konkrétních projektů je hodně.... o věk mi nejde (samo že musí být 18+ ) , ale má zkušenost je taková, že starší ženy co by "modelky" pro veřejnou prezentaci v rámci portfolia v podstatě nejsou.

dotaz na fotografy/fotografky
kde, či jak hledáte modelky/nemodelky