Pokusy o vydírání

Máte zkušenosti s vydíráním

Nedávno dnes mi přišel vyděračský email, že po otevření mám 48h na zaplacení 30 tisíc přes bitcoinovou peněženku, psalo se tam že byli hacknuty všechny moje zařízení a má nahrávky mé obrazovky a ví na co koukám, že má kopie všech mých messengerů a zpráv a včetně toho že mám v pc soubory "které je ve vaší zemi zakázáno ukládat" 😅
Email dlouhý tak na padesát řádků

Reagovat samozřejmě nebudu

Také jsem se setkal s pokusy o vydírání tady i na snapchatu.

Máte podobné zkušenosti? Jak jste řešili? Jak vypadali ty zprávy?

Osobně jsem přesvědčen že ten email je hromadná zpráva co míří na co nejvíce lidí, s účelem vyvolat stres a nátlak a donutit je zaplatit a nejedná se o cílený útok.
..... nastartovat Linux na starém komplu z CD a poslat zpátky starý dosový vir....onehalf,tremor,Yankee.....
Také se mě to stalo a jen jsem se zasmál. Úplně vidím jak je na to moje péro někdo zvědavej 😂
Změnit hesla za velmi silné a nereagovat.
Nic zvlastniho, driv to byly emaily o dědictví po princovi z nigerie, dnes tohle. Podobne chodi casto, ignorovat
Príspevok bol zmazaný užívateľom.
Me se to dtalo vcera, odepsal jsem na nick Danuska30, psani v pohode pak vymema kont. na whatsApp, poslala foto, opetoval jsem, dalsi bylo er. opetoval jsem, pak vyhrozovani ze to da fb, posle manž. nebo zaplatit, to uz jsem nečekal a vse kde ksme se bavili smazal zablokovsl číslo
Jo, prislo mi to na email dvakrat v ruzne variante. Celkem me pobavilo jak psali, ze maji videa jak si honim a muzou mi zapnout kameru na zarizeni, kdyz na pc webku nemam a mam tlacitkovy telefon :-D Ale verim, ze to nekoho vyplasit muze.
Taky mi psali, že mě nahráli, že tam mám trojana. Akorát, že nemám webkameru, takže mi domů museli nasadit Ivana Trojana s kamerou.