Čumil Franta: Ukulele uprdele

16. 2. 2023 · 1 156 zhliadnutí sex2vec

"Kozy, kozy, ukaž kozy! Co má tahle sekvence znamenat?" Řekl kdosi a Franta ucítil náraz do jeho už tak zkoušeného nosu.
"Nic to neznamená!" Opakoval Franta, který nic neviděl přes zavázané oči.
"Vysílal jste to na zahraniční frekvenci" Ukázal kdosi na krabici od bot, v níž byla sestavena primitivní vysílačka.

"No a? Je to jenom rozladěný!" Řekl Franta zoufale a schytal další ránu.

"Kozy, kozy, ukaž kozy! Co je to za heslo? Co to znamená? Mluv, nebo!"
"Stavěl jsem si vysílačku podle NDR verze Amatérského rádia. Nic víc!" Řekll Franta.
Sebrali ho hned půl hodiny poté, co to zapnul. Blízkost vojenského prostoru všemu taky nesvědčila. A to co ho napadlo bylo odpovídající jeho věku.
Už už sice leštili Makarovy, ale přišel tam jeden otylý lampasák, který to naštěstí měl docela v zádeli.
"Co je tohle za bordel?" Zeptal se.Pak vzal jednu z věcí do ruky.
"Ukulele!" Řekl mu podřízený.
"Ukulele - uprdele!" Zařval lampasák.
"Můžete mi vysvětlit, co to tu provádíte?" Zeptal se řevem. S tím co slyšel nebyl spokojen, a poručil, aby Frantovi sundali kuklu. Pak si vzal složku ze stolu.
"Vždyť je to jen amatér, co se mu rozladilo rádio." Četl z protokolu. "Navíc chodí na chmelové brigády!"

***

Franta se plížil tmou. Najednou se postavil před barák a spustil na ukulele, kterým doprovázel svůj zpěv. Jeho milou to neprobudilo. Místo toho dostal do hlavy botou. "Hovado, už jsem zavolal na VB!"
"Pojď nahoru!" Ozvalo se z okna. "Franta to však blbě pochopil a začal šplhat po hromosvodu. Ten neudržel jeho váhu a Franta spadl asi z 5 metrů. "Kurva, já bych se na to..."

"Zase chtěl čumět! To dá rozum! Ten úchyla na to úplně vypadá." Ozvala se jedna babka, když Frantu vedli příslušníci k autu. Franta jí nemohl říct ani, aby držela hubu.

***

"No tak to rozparáď vole!" Zakřičel Frantův kamarád, jehož hlas zanikal v roztůrovaném motoru zánovní škody 120S.

"70, 80, 90... Ty pičo jedeme stovkou!"

Vůz byl součástí menšího dědictví a udělal Frantovi docela radost. "To je úplný kundolap ti říkám! A ta rychlost!" Pochvaoval si Franta, když zastavil před kolejema. Měl tehdy ukrutně dlouhé vlasy a pohledný obličej, do kterého si občas musel někdo třísknout. Ať už v hospodě, nebo na VB, kde byl takovou stálicí za různé průsery. Vrchol byl, když mu policejní vlčák azor našel jointa v rozkroku a nevybíravým způsobem na něj upozornil.

"Teď marihuana, později určitě heroin!" Znělo v protokolu. "Naštěstí chodí na chmelové brigády!" Zněl vždycky závěr. "Tak den basy, ne Azore?!" Řekl příslušník. Azor souhlasně štěkl, a tak samosoudci poslali Frantu do cely. "Pitomej čokl co?!" Přivítal ho jeho nový spolubydlící. "Mě ten zmrd odsoudil na týden! A ještě mě kous do prdele! A to jen za vloupačku!" Řekl obtloustlý cikán na palandě. Frantovi nebyly známy svévolné praktiky zrovna téhle stanice. Tady nebyl lampasák, který mu pomohl minule. Den uplynul, ač se mu moc nechtělo. Naštěstí si cikán hleděl svého.

***

"Už si tu šukal?" Zeptal se Frantův kamarád. "Jen nějakou stopařku!" Řekl Franta. "Sklapovací sedadla jsou fajn!" Dodal.
"A jak se ti z toho daří dostat sperma a kundí šťavý?" Zeptal se spoujezdec.
"Normálně se dá pořídit v mototechně přípravek na sperma a kundí šťávy..." Řekl Franta pobaveně.
"Kouřila ti tu taky? Jo?"
"To si piš!" Odpověděl Franta.
"A na té chmelové brigádě si byl?"