fantom-ka rýchlika..

1.3.2010 16:02 · 1 677 zhlédnutí janoocka

Dlhovlasá blondínka s červeným melírom štihlej postavy sebavedome vkročila na železničnú stanicu. Jej kroky vo vysokých čižmách na opetku sa ozývali po celej hale.. elegantne oblečená v bielej bundičke a tričku z výstrihom vzbudzovala pozornosť okolia, aj keď už nebola najmladšia, nevyzerala na svoj vek.. .
Práve mužský hlas oznamoval príchod rýchlika do Ba na piatu kolaj. Zneistela.V ruke zvierala poskladaný cestovný lístok s miestenkou.. v rýchlosti si pozrela číslo vozňa a sedadla a váhavými krokmi vykročila. Veľmi rada cestuje vlakom aj keď vždy má obavu či nastúpi na ten správny.
Všetci po tomto ozname" akoby na povel zodvihnú svoje batožiny a v druhej ruky krčiac časopisy na krátenie dlhej chvíle sa uberajú hľadať to svoje miestečko na sedenie..
Ľudia hrnúci sa k vagónom boli tentoraz prevažne študenti zrejme na roznych univerzitách a každý tretí zvieral okrem veľkej batožiny aj tašku z notebookom. Schodíky do vagóna sebavedome zvládla a vkročila do celkom čistého vozňa.. tretie kupé v ktorom mala sediet, bolo otvorené, tmavovlasý muž sedel pri okne a znudene hľadel do okna kde pozoroval jemne poletujúci sneh.
Vlastne sedel na jej mieste ale sadla si oproti , ved bolo voľné.. nechcela ho vyrušovať v v jeho putujúcich myšlienkach.. Dvere sa zatvorili, vlak sa pohol a ticho v kupéčku prehlušoval pravidelný buchot" koľajníc. Snažila sa zatvoriť oči a zdriemnut si, utriediť si myšlienky zo dňa, premýšľala o veciach na ktoré inokedy nemá čas ale zrazu ju niečo prebralo.. cítila na sebe pohľad až jej tvár horela.. Otvorila oči a pristihla mladíka oproti ako si ju obzerá, uhol pohľadom a zaboril nos do hrubej knihy ktorú v zápetí otvoril.. Pripomenula jej knihu Saxany ktorá z takej čarovala:) Pousmiala sa nad touto myšlienkou a mladíka si začala obzerať. Asi 22 ročný mladík tmavovlasý s náušnicou v uchu ktorá sa ligotala viac ako tie jej, velké hnedé kukále tmavá košeľa, bledomodré športové džínsy.. tam sa jej oči zastavili.. džínsy mal tak obtiahnuté že kopírovali jeho mužstvo. Nemohla oči odtrhúť.. myšlienky jej začali utekať tým smerom ktorým si to neželala.. Zahľadela sa tam a skúmala aký veľký" može byť, aké má asi prádlo a na ktorej strane odpočíva" momentálne.. a ako vie asi milovať.... premýšľala ktorá poloha by sa jej s nim páčila.. priamo tu, vo vlaku..Myšlienky jej pretrhla výčitka že predsa takto zmýšľajú iba muži a nie ženy ..prečo na to teda myslí? pretože ženy myslia na to isté iba o tom menej hovoria.. a jej sa páčia tieto myšlienky veď nikomu predsa neublížia..
Napadlo ju, ako by sa asi mladík zachoval keby sa trochu nahla a dlaňou mu siahla na to vypuklé miesto v rozkroku.. len tak .. bez slova.. nemohla prestať na to myslieť .. sedel tak uvoľnene, rozkročene, že by nebol problém to urobiť.. Cítila stupnujúce sa vzrušenie a strašné teplo až si vzdychla.. myslela na to.. chcela to skusiť, chcela tam iba siahnuť.. Všimla si že mladík má džínsy čoraz tesnejšie a znervóznel....
V tom ticho prerušil chrapľavý hlas.. "slečna,o chvíľu vystupujeme nemáte chuť si dať so mnou kávu??"
"Nie ďakujem"odpovedala.. pri vstávaní mu siahla do vzdúvajúceho sa rozkroku a vzápetí rýchle vystúpila a ponáhľala sa do cudzieho rušného mesta.. J.v.v.