Zásady ochrany soukromí

Webové stránky Amateri.com a stejnojmennou dceřinou mobilní aplikaci vyvíjí a provozuje společnost Deka International LLC a té také svěřujete vámi poskytnuté údaje coby správci, při používání služby Amateri.com. V těchto zásadách ochrany soukromí zjistíte, jaké údaje shromažďujeme, proč je shromažďujeme a co s nimi děláme. Tyto informace jsou důležité, najděte si čas a pečlivě si vše přečtete.

Připomínáme, že ovládací prvky pro správu ochrany soukromí a zabezpečení naleznete na stránce Nastavení / Soukromí, kde vám umožňujeme nastavit viditelnost některých poskytnutých údajů.

Vstupem na stránky Amateri.com vyjadřujete souhlas s obchodními podmínkami uvedenými v samostatném dokumentu a berete na vědomí tyto zásady ochrany soukromí, včetně způsobů používání cookies uvedenými níže.

Pokud s Všeobecné podmínky nebo zásadami ochrany soukromí Amateri.com nesouhlasíte, potom opusťte tyto stránky a nepoužívejte je.

Zásady ochrany osobních údajů

Poslední revize: 25. 5. 2018

Naše služby můžete využívat různými způsoby, např. vyhledávat a sdílet informace, komunikovat s ostatními lidmi či vytvářet nový obsah. Když s námi sdílíte informace, například tím, že vytvoříte účet na stránkách Amateri.com, máme možnost tyto služby ještě více vylepšit — zobrazit relevantnější výsledky vyhledávání, pomoci vám při navazování kontaktů s lidmi či zrychlit a usnadnit sdílení s ostatními uživateli. Chceme, abyste při využívání našich služeb věděli, jakým způsobem informace používáme a jak můžete chránit své soukromí.

Zásady, kterými se řídíme

  • Údaje zpracováváme sami a v souladu se zákonem.
  • Nechceme po vás víc informací, než je potřeba k registraci. Údaje poskytnuté v průběhu registrace uchováváme bezpečně a to po dobu platnosti vaší registrace na stránkách Amateri.com.
  • Nesbíráme o vás žádné informace, které jste nám sami neposkytli.
  • Za pravost informací na fotkách, videích nebo jiné informace neručíme.

Zásady, kterými byste se měli řídit vy

  • Všechny údaje poskytujete dobrovolně. Jsou pravdivé a ověřitelné. V opačném případě máme právo zrušit účet, abychom chránili ostatní uživatele.
  • Pokud se na fotkách či videích objevují i další osoby, závazně prohlašujete, že máte souhlas dané osoby se zveřejněním fotky či videa.
  • Berete na vědomí zásady ochrany soukromí na stánkách Amateri.com.
  • Jste zodpovědní za informace, fotky a videa, které nahráváte.
  • Respektujete soukromí ostatních uživatelů.

Informace, které shromažďujeme

Informace, které shromažďujeme, shromažďujeme proto, abychom mohli všem našim uživatelům poskytovat lepší služby — od určení jednoduchých věcí jako je jazyk, kterým mluvíte, až po věci složitější jako doporučení relevantního obsahu, který by vás mohl zajímat.

Informace, které nám sdělíte

Při registraci vás požádáme o osobní údaje, jako je e-mailová adresa, pohlaví, země a region, které k vašemu účtu uložíme. V té souvislosti připomínáme, že vyplnění "nicku" slouží k uložení vaší přezdívky, nikoli skutečného jména.

Dále potom můžete do vašeho veřejně viditelného profilu dobrovolně doplnit další nepovinné údaje, kterými mohou být např. vaše fotografie, video, datum narození, výška, váha, barva očí, barva vlasů, a některé kontaktní údaje, např. telefonní číslo nebo Skype.

Některé z nepovinných údajů mohou být údaji citlivými, např. sexuální orientace, sexuální záliby, nebo informace o tom, koho hledáte a za jakým účelem. Je jen na vás, které údaje vyplníte, z nepovinných údajů nemusíte vyplnit žádné.

Vždy budete mít přístup do vašeho profilu, kde můžete vaše údaje kdykoli změnit nebo vymazat.

Amateri.com neshromažďuje ani nezpracovává informace o nezletilých a dětech

Členem komunity Amateri.com se můžete stát jen pokud vám již bylo 18 let. Amateri.com tedy vědomě neshromažďuje a nezpracovává informace o nezletilých a dětech. Pokud vám ještě nebylo 18 let, neposkytujte nám žádné informace a opusťte tyto stránky.

Pokud zjistíme, že nám poskytl informace někdo mladší 18 let, neprodleně podnikneme kroky vedoucí k odstranění a smazání účtu včetně všech poskytnutých údajů.

Pokud odstraníme něčí profil pro porušování našich pravidel týkajících se dětí, můžeme si z důvodu oprávněného zájmu ponechat dotyčného IP adresu, abychom se pokusili zabránit jeho opětovnému vstupu na naše stránky.

Informace, které získáváme, když používáte naše služby

Shromažďujeme informace o službách, které používáte, i o způsobu, jakým je používáte.

Informace o provedení platby

Shromažďujeme údaje související s provedením platby za VIP členství, zejména pak číslo bankovního účtu, platební údaje, případně telefonní číslo.

Informace o zařízení

Shromažďujeme informace o konkrétním zařízení (například model hardwaru, verze operačního systému, jedinečné identifikátory zařízení apod.). Identifikátory vašeho zařízení můžeme přiřadit k vašemu účtu Amateri.com.

Informace z protokolu

Když používáte naše služby nebo zobrazujete obsah poskytovaný stránkami Amateri.com, automaticky shromažďujeme určité informace a ukládáme je v protokolech serverů. Mezi tyto informace patří následující:

  • Podrobnosti o tom, jakým způsobem jste naši službu použili, například vaše vyhledávací dotazy.
  • IP adresa.
  • Informace o událostech zařízení, jako jsou nastavení hardwaru, typ prohlížeče, jazyk prohlížeče, datum a čas vašeho požadavku nebo odkazující adresa URL.
  • Soubory cookie, které mohou být jedinečnými identifikátory vašeho prohlížeče nebo účtu Amateri.com.

Informace o poloze

Informace o vaší poloze na Amateri.com neukládáme, jen je používáme k:

  • Přednastavení lokality při registraci.
  • Předvyplnění filtru (seznamka).
  • Přednastavení časového pásma.

K tomuto účelu nepoužíváme GPS, nýbrž pouze IP adresu.

Místní úložiště

Pomocí mechanismů, mezi které patří webové úložiště prohlížeče (včetně technologie HTML 5) nebo mezipaměti aplikací, můžeme shromažďovat a uchovávat informace (především nastavení) v místním úložišti vašeho zařízení.

Soubory cookie a podobné technologie

Když navštívíte stránky Amateri.com, používáme soubory cookie nebo podobné technologie k identifikaci vašeho prohlížeče nebo zařízení. Jsou-li tyto informace propojeny s vaším účtem Amateri.com, nakládáme s nimi jako s osobními údaji.

Cookie je informace uložena ve Vašem počítači, pocházející z webové stránky, kterou jste navštívili.

Cookies většinou ukládají vaše nastavení pro webové stránky a zjednodušují tak vaši budoucí práci s nimi.

Na Amateri.com pomocí cookie souborů provádíme analýzy návštěvnosti, personalizujeme obsah a reklamy.

Cookie soubory používáme například v následujících případech:

  • Registrace a přihlášení.
  • Automatické přihlášení.
  • Údaje pro webovou analytiku (např. Google Analytics včetně User-ID).

Jak používáme informace, které shromažďujeme

Osobní údaje poskytnuté při registraci uživatele či při využívání našich služeb zpracováváme za účelem naplnění Všeobecné podmínky a plnění účetních a daňových povinností naši společnosti.

Informace, které shromažďujeme ze všech našich služeb, používáme k jejich poskytování, udržování, ochraně a zlepšování, k vyvíjení nových služeb a k ochraně stránek Amateri.com i jejich uživatelů.

Tyto informace rovněž používáme, abychom vám mohli poskytnout obsah odpovídající vašim potřebám — jako například relevantnější výsledky vyhledávání.

Když kontaktujete stránky Amateri.com, můžeme si ponechat záznam o komunikaci, abychom vám byli schopni pomoci při řešení jakýchkoli případných problémů. Vaši e-mailovou adresu můžeme použít k zasílání informací o našich službách, jako například sdělení o chystaných změnách, vylepšeních či zvýhodněných nabídkách VIP členství. E-mailovou adresu můžeme rovněž použít pro zasílání notifikací na příchozí zprávy ve vašem profilu, či k zasílání informací o analýze návštěvnosti vašeho profilu. Zasílání informací na e-mailovou adresu můžete kdykoliv vypnout na stránce Nastavení / Upozornění.

Některé vaše osobní údaje (např. IP adresu) držíme rovněž z důvodu oprávněného zájmu za účelem ochrany našich práv, případně práv a svobod třetích osob. Tyto informace držíme po dobu 6 měsíců po deaktivaci vašeho uživatelského účtu.

Váš obsah na Amateri.com analyzují naše automatizované systémy, abychom vám mohli nabídnout funkce služeb relevantních přímo pro vás, například detekci spamu a malwaru.

Souhlas se zpracováním osobních údajů

V průběhu využívání našich služeb se mohou vyskytnout situace spojené s možným zpracováním některých vašich osobních údajů, které nebudeme moci využít pro konkrétní účel bez vašeho souhlasu.

O takových situacích vás budeme informovat samostatně a nabídneme vám možnost udělit naší společnosti souhlas s použitím vašich přesně vymezených osobních údajů pro konkrétně popsaný účel na předem uvedenou dobu.

Bude jen na vašem svobodném rozhodnutí, zda nám navrhovaný souhlas udělíte, nebo se rozhodnete opačně. Užívání našich standardních služeb není žádným takovýmto souhlasem pro výše uvedené účely podmíněno a nikdo vás nebude k jeho udělení jakýmkoliv způsobem nutit.

Každý takovýto jednotlivý souhlas, udělený podle GDPR, může nahradit vaše předchozí souhlasy týkající se stejných účelů zpracování, či doplnit vaše další případné souhlasy týkající se zpracování osobních údajů.

Vaše rozhodnutí samozřejmě můžete kdykoliv změnit a jakýkoliv udělený souhlas odvolat.

Zpracování a sdílení osobních údajů

Naše společnost zpracovává vaše údaje manuálně i automatizovaně. Při automatizovaném zpracování vašich údajů ale nepoužíváme automatizované rozhodování, které by mohlo mít dopad na vaše práva.

Ochrana vašich údajů v naší společnosti je organizačně a technicky zabezpečena v souladu s příslušnými právními předpisy. Srovnatelnou úroveň zabezpečení vašich údajů vyžadujeme i od všech našich zpracovatelů osobních údajů.

Vaše osobní údaje mohou být pro zajištění výše popsaných účelů vedle naší společnosti a jejích zaměstnanců zpracovávány také některými dalšími subjekty jako zpracovateli vašich údajů. Vaše údaje subjektům předáváme jen v tom případě, že splňují námi definované organizační a technické podmínky k zajištění jejich náležité ochrany. Těmto subjektům jsou vaše osobní údaje předány pouze v případě, že jsou písemnou smlouvou zavázáni k dodržení sjednaných podmínek zpracování vašich údajů i zajištění stanovené ochrany.

Důvodem pro předávání vašich údajů těmto dalším subjektům jako zpracovatelům je zpravidla skutečnost, že využívají znalosti, postupy nebo technologie s potřebnou odbornou úrovní, která jim umožňuje efektivněji dosáhnout některý z výše uvedených účelů zpracování a zajistit přitom i potřebnou ochranu vašich osobních údajů.

Mezi hlavní zpracovatele naší společnosti patří následující subjekty:

  • ScrumWorks s.r.o., Hrdějovice, Těšínská 9, Post Code 373 61. Company ID no. 26111161. Tax ID no. CZ26111161.

Zpracováváme osobní údaje na svých serverech i serverech třetích stran. Vaše osobní údaje můžeme zpracovávat na serveru umístěném mimo vaši zemi, ale vždy v rámci EU, nebo v zemích, které jsou dle seznamu Evropské komise vedeny jako země poskytující dostatečné záruky při zajištění ochrany osobních údajů.

Můžeme sdílet anonymní údaje, které neumožňují zjištění totožnosti, a to veřejně i se svými partnery, například s majiteli stránek, inzerenty či spřízněnými weby. Můžeme například veřejně sdílet údaje za účelem zobrazení trendů souvisejících s obecným používáním našich služeb.

Pokud se naše společnost zúčastní sloučení či akvizice nebo prodá svůj majetek, zajistíme i následně důvěrnost všech osobních údajů a předtím, než budou osobní údaje převedeny nebo se na ně začnou vztahovat jiné zásady ochrany osobních údajů, tuto skutečnost dotyčným uživatelům oznámíme.

Sdílení údajů na základě souhlasu

Pokud nám k tomu dáte souhlas, můžeme osobní údaje sdílet se společnostmi, organizacemi nebo jednotlivci mimo naši společnost. V případě sdílení citlivých osobních údajů požadujeme váš výslovný souhlas.

Sdílení údajů z právních důvodů

Osobní údaje sdílíme se společnostmi, organizacemi či jednotlivci mimo naši společnost, pokud jsme v dobré víře přesvědčeni, že přístup k takovým údajům, jejich použití, uchování nebo zveřejnění jsou rozumně nutné za účelem:

  • Dodržení platných zákonů či nařízení a projednávání soudního řízení nebo vymahatelných žádostí státní správy.
  • Uplatnění příslušných smluvních podmínek včetně vyšetření jejich možného porušení.
  • Zjištění, zabránění nebo jiného postupu proti podvodu, technickým potížím či bezpečnostním problémům.
  • Ochrana před poškozením práv, majetku nebo bezpečnosti naší společnosti, našich uživatelů nebo veřejnosti tak, jak to vyžaduje nebo povoluje zákon.

Transparentnost a volba

Chcete-li rozhodnout, komu budou vámi zadané údaje viditelné — jestli jen registrovaným uživatelům nebo i nepřihlášeným — zkontrolujte a aktualizujte ovládací prvky na stránce Nastavení / Soukromí.

Dále máte možnost na stránce Nastavení / Upozornění zapnout či vypnout kteroukoli z e-mailových nebo Push notifikací zasílaných z Amateri.com.

Smazání účtu

Naším cílem je poskytovat služby způsobem, který informace ochrání před náhodným či záměrným zničením. Vzhledem k této skutečnosti vás upozorňujeme, že poté, co své informace z našich služeb smažete, jejich reziduální kopie ihned nesmažeme z našich aktivních serverů a informace neodebereme z našich záložních systémů.

Kdykoli můžete požádat o smazání vašeho Amateri.com účtu na stránce Nastavení / Můj účet.

V takovém případě budete vyzváni k zadání důvodu a vašeho hesla.

Konečným potvrzením vaší žádosti o smazání účtu je pak kliknutí na odkaz v potvrzujícím e-mailu.

Od té chvíle běží lhůta 6 měsíců, během které je váš účet neaktivní a není již veřejně přístupný, ale ještě nebyla smazána veškerá data s ním spojená. Během tohoto období můžete ještě v případě potřeby požádat o obnovení účtu. Údaje držíme po tuto dobu rovněž na základě našeho oprávněného zájmu z důvodu ochrany našich práv, případně práv a svobod třetích stran. Proti oprávněnému zájmu můžete podat námitku a v případě, že vyhodnotíme vaši námitku jako opodstatněnou, smažeme všechna data bez možnosti obnovení do 30 dnů od podání námitky.

Po uplynutí 6 měsíců od okamžiku podání žádosti o smazání účtu smažeme nenávratně všechna data, která jste poskytli a také všechna data s vaším účtem asociovaná.

Informace, které sdílíte vy

Naše služba vám umožňuje sdílení informací s ostatními. Pamatujte na to, že když sdílíte informace veřejně, mohou být indexovatelné veřejnými vyhledávači.

Vaše práva k zajištění ochrany osobních údajů

Naše společnost usiluje o transparentní a korektní zpracování vašich osobních údajů a zajištění jejich náležité ochrany, vždy v souladu s příslušnými právními předpisy. Abychom vás ujistili o našem odpovědném přístupu ke zpracování vašich údajů, jsme připraveni rychle a profesionálně reagovat na vaše oprávněné požadavky, kterými si můžete ověřit naši odpovědnost při zpracování vašich údajů a případně nám pomoci napravit nedostatky, pokud se v této činnosti výjimečně vyskytnou.

Pokud zpracováváme vaše osobní údaje, činíme tak na základě příslušných právních titulů umožňujících poskytování našich služeb, zajištění chodu naší společnosti, plnění našich smluvních a právních závazků, zajišťujících ochranu a zabezpečení našich systémů, nebo plnění jiných oprávněných zájmů naší společnosti tak, jak je popsáno ve výše uvedených částech tohoto dokumentu. Případně vaše osobní údaje zpracováváme na základě vašeho souhlasu.

Chci mít přehled, jaké moje údaje zpracováváte

Máte právo na přístup k vašim údajům a další související informace. Práva třetích stran však tímto nesmí být dotčena. Veškeré vaše údaje a obsah, které jste nám poskytli, jsou dostupné pod vašim Amateri.com účtem.

Máte právo nás požádat o poskytnutí vašich osobních údajů v běžně používaném a strojově čitelném formátu, umožňujícím jejich předání jinému správci, pokud jsme je získali na základě vašeho souhlasu nebo v souvislosti s uzavíráním a plněním smlouvy, a jsou zpracovány automatizovaně. V tomto případě vám poskytneme základní údaje, které jste nám předali při registraci vašeho uživatelského účtu.

Mám zájem o opravu mých údajů

Může se stát, že vaše údaje jsou nesprávně zaznamenané, nebo neaktuální. V tom případě máte možnost údaje kdykoliv aktualizovat nebo vymazat na svém uživatelském účtu.

Nepřeji si, abyste moje osobní údaje dále používali

Plně respektujeme vaše právo na výmaz osobních údajů. Kdykoli můžete požádat o smazání vašeho Amateri.com účtu na stránce Nastavení / Můj účet. Způsob výmazu vašich osobních údajů je uveden výše v sekci „smazání účtu“.

Myslím si, že některé moje osobní údaje používáte neoprávněně

Na základě vaší námitky posoudíme a do jejího vyřešení zablokujeme případné používání vašich osobních údajů, u kterých budou pochybnosti, zda je používáme v souladu s příslušnými právními předpisy.

Nechci vám poskytnout některé své osobní údaje

Nejste povinni nám svoje osobní údaje poskytnout. Vždy vás budeme v konkrétních situacích informovat, které vaše osobní údaje jsou pro využívání našich služeb nezbytné.

Chci odvolat můj souhlas

Pokud jste nám ke zpracování vašich údajů poskytli váš souhlas, jste oprávněni tento souhlas kdykoliv odvolat. Odvolání tohoto souhlasu nemá vliv na zpracování vašich údajů po celou dobu, po kterou byl váš souhlas platně udělen. Odvolání vašeho souhlasu bude mít vliv jen na zpracování vašich údajů pro konkrétní účel nebo účely, pro které byl udělen. Nemá však vliv na zpracování vašich osobních údajů pro jiné účely a právní důvody, pokud se na takové osobní údaje vztahují.

Chci omezit marketing

Pokud vám chodí informace o našich službách na vaši e-mailovou adresu (na základě našeho oprávněného zájmu), můžete jejich zasílání kdykoliv vypnout na stránce Nastavení / Upozornění.

Podání stížnosti

Máte právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Zabezpečení informací

Usilovně pracujeme na tom, abychom stránky Amateri.com i jejich uživatele ochránili před neoprávněným přístupem nebo neoprávněným pozměňováním, zveřejněním nebo zničením informací, které uchováváme.

Data i jejich přenos šifrujeme moderními šifrovacími metodami.

Procesy shromažďování, ukládání a zpracovávání informací včetně fyzického zabezpečení pečlivě kontrolujeme, abychom předešli neoprávněnému přístupu do našich systémů.

Přístup k osobním údajům omezujeme pouze na zaměstnance naší společnosti, smluvní partnery a zástupce, kteří tyto údaje potřebují znát, aby je pro nás mohli zpracovat, a kteří jsou smluvně vázáni přísnými povinnostmi zachovávat důvěrnost a mlčenlivost a v případě porušení tohoto závazku může dojít k jejich potrestání či k ukončení spolupráce.

Soulad s předpisy a spolupráce s regulačními orgány

Dodržování zásad ochrany soukromí pravidelně kontrolujeme. Když obdržíme formální písemnou stížnost, budeme osobu, která ji podala, za účelem prošetření kontaktovat. K vyřešení všech stížností ohledně předání osobních údajů, které nelze vyřešit přímo s uživateli, budeme spolupracovat s příslušnými regulačními orgány včetně místních orgánů pro ochranu osobních údajů.

Změny

Naše zásady ochrany osobních údajů mohou být čas od času změněny i bez předchozího upozornění. Vaše práva vyplývající z těchto zásad ochrany osobních údajů bez vašeho výslovného souhlasu neomezíme. Všechny změny zásad ochrany osobních údajů zveřejníme na této stránce a pokud se bude jednat o významné změny, budeme vás o nich informovat (v případě některých služeb můžeme změny zásad ochrany osobních údajů oznamovat e-mailem).

Naše společnost

Deka International LLC, 280 Madison Ave, Suite 912, 100 16 New York, USA
Kontaktujte nás.