Východisková situácia

1.4.2021 05:15 · 970 zhlédnutí AldebaranZA

Pre niekoho dlhý článok s možno zbytočným filozofovaním v úvode ale to aspoň od filtruje mudrlantov, ktorý by aj tak nič rozumné nenapisali.
Ostatných chcem vopred upozorniť, že toto je blog v ktorom, riešim záležitosti osobného charakteru. Uzatváram v ňom vývoj, ktorý predchádzal mojim problémom a vytváram čiaru od ktorej sa môžem odraziť a pracovať na zlepšení situácie.
Uverejňujem ho pretože, chcem poznať aj iný postoj ako môj vlastný. Sám som si doteraz zo situáciou neporadil, tak nastal časť nájsť niekoho ochotného ku komunikácii a premyslieť rozhodnutia potrebné k zmene.
Berte tiež na vedomie, že niesom žiadny spisovateľ takže gramatika ani vetná skladba není dokonalá. A pretože moje problémy majú korene približne 12 rokov dozadu odpovedá tomu aj dĺžka článku.

Keď sa človek vedome rozhodne pre zmenu v živote aký vedie, nachádza sa v situácii, ktorá mu nevyhovuje.
Nevyhovuje pretože je nespokojný s tým a iným. To prechádza do pocitov, ktoré v závislosti od ich intenzity napĺňajú myseľ. Keď myseľ nevie čo s tým a hodnoty nespokojnosti stále rastú, môže to celé prerásť v nervozitu. Tá má rovnako stúpajúcu tendenciu a závisí od osobnosti koľko jej zvládne uniesť.
Nárastom ale príde u každého k hranici, na ktorej už nemožno nespokojnosť ignorovať a treba rozhodnúť čo stým.
Je už na každom z nás ako sa k tomu postaví. Niekto posunie hranicu, iný presunie zodpovednosť na druhých, ďalší nájde spôsob ako ju odbúrať a niekto sa rozhodne pre zmenu.
Ale zmeniť niečo, v čom sa hranica posúvala tak dlho, že sa z toho stal zvyk a pretrvávajúca nervozita ovlivnila vývoj životnej cesty, sa mení veľmi ťažko.

Niekto tvrdí, že náš osud je naplánovaný dopredu tak po ceste života idú zo zavretými očami veriac, že však všetko má nejaký zmysel, aj tá nespokojnosť čo stále pociťujú je k niečomu dobrá. Takto som aj ja dlhé roky žil ale to je na iné vyprávanie.

Tu riešim do teraz odkladanú situáciu s neuspokojením vlastných sexuálnych potrieb a manželkyne problémy s uvoľnením.
Začnem zoznámením s manželkou, kedy som veril, že konečne budem mať možnosť prežiť prvý sex a následne užívať krásy intímneho milovania. No opak bol pravdou. Manželka vychovávaná v náboženskej rodine nikdy nevenovala pozornosť ani len vlastným sexuálnym potrebám. Prvé mesiace vzájomného spoznávania tiel pohľadom aj dotykom mi ale dávali vieru, že správny čas na pravé milovanie príde skoro. Jej presvedčenie vydržať do svatby však bolo spočiatku pevné. Roky plynuli vzrušenie a potreby vzplanuli a chladli. V sexe bolo "dovolené" všetko okrem vniknutia. Moje občasné výbuchy hnevu zapríčinené veľa krát z nadržanosti tomu nepomáhali a oddialovali jej pozvoľné upustenie od presvedčenia . Časom ale predsa len upadlo a pristúpila k pokusom. Avšak vyšiel najavo jej strach. Z čoho presne neviem a nevie to ani ona. Akonáhle som však čo i len jemne vošiel, okamžite strnula a stratila vášeň. To u mňa vyvolávalo ešte väčšiu flustráciu pretože k nežnostiam som sa už musel skoro doprosovať. Jej strach sa časom vytratil ale pridalo sa pálenie chvíľu po tom ako som vnikol. Nepomáhali ani pred tým opakované hodiny trvajúce predohry, opatrnosť, orál, prsty, rôzne kondómy, lubrikanty... zakaždým prišlo k páleniu, nepríjemným pocitom a občas bolesti pričom vlhká bola dostatočne. Medzi časom sme sa vzali a nutno mi podotknúť, že to rozhodnutie neľutujem. (Napriek sexuálnym nezhodám je naše manželstvo spokojné, naplnené vzájomnou úctou, spoločnou snahou o pokojný zdraví život a láskavú starostlivosť o dieťa.) Problém však pretrvával aj neskôr v snahe o dieťa. Gynekológ žiadny problém nenašiel. Po dlhšom čase, zmene bývania a občasných pokusoch sa konečne podarilo aby manželka otehotnela. Dúfal som v tehotenskú žiadostivosť ale prišla skôr odpudivosť. Po pôrode som sa nemohol dole ani priblížiť. Až po roku sa vrátili jej občasné nálady na milovanie ale s mojím nadržaním stačilo krátko a už som bol. Manželka z toho tak nemala nič a časom prestali aj jej nálady.  Ďalší rok a ja som už aj stratil záujem o milovanie s ňou.  Bez úspešne som hľadal milenku, kým ma moja nadržanosť a zúfalstvo nedoviedli k tomu, že som reálne pozeral po ženách, ktorým za sex zaplatím.
No vo chvíľach, keď som bol pripravený zavolať ma rozum zastavil. Prišlo uvedomenie, či som fakt taký neschopný aby som musel za uspokojenie mojich potrieb platiť a vlastne naozaj mi ide len o to aby som bez pocitou zasunul. Pozrel som sa na seba a nespoznával som sa. Na oko síce stále veselý ale vo vnútri zničený.  Bezcitný k manželke, kričiaci po dieťati, nevrlý k rodine a kamarátom. Dni trávené bezduchým zabijaním času pri telke, v práci ako robot. Pribratý, lenivý a bez energie do života. Už bolo jasné, prečo doma bola veľmi napätá situácia s častými hádkami.
Rozhodol som sa, že toto sa musí zmeniť. Začal som čítať, zmenil stravu a prístup k životu. Urobil som si poriadok v hlave, ukludnil emócie, začal sa o seba poriadne starať a vedome sa rozhodovať. Prebral som zodpovednosť za seba aj rodinu. Našiel som koníčky, pomocou ktorých sa zdokonaľujem a každý deň sa snažím naučiť niečo nové. A samozrejme manželke znova dávam najavo ako veľa pre mňa znamená.
Tak prišlo aj k debatám o sexe a niekoľkým vášnivým chvíľam. Pri nich ale vyšli najavo známe ťažkosti, ktoré ale tento krát chcem riešiť a preto vznikol aj tento blog.
Pri rozhovoroch manželka uviedla, že stále nepociťuje potrebu milovať sa. Raz za mesiac jej telo naplnia hormóny a jej chute prídu ale to je tak všetko. Zároveň naše milovanie je...no bez experimentovania a orgazmu.
Moje vzrušenie po dlhej abstinencii sa opäť rýchlo preukazuje a čas na znovu vzskriesenie je pri dieťati za dverami málokedy. Pri orálnej snahe ju potešiť zastavuje, akonáhle ju začne každý dotyk jazykom štekliť. Pri ďalších skorších snahách a mojej dlhšej vydrží sa nedokážeme synchronizovať. Skúšanie  polôh väčšinou končí nedorozumením  a celkový pocit smeruje k negatívu. Moje snahy o dosiahnutie jej orgazmu tak vždy narazia na nejakú nezhodu. V minulosti sa to darilo veľmi striedmo a to len orálne alebo pri jej veľmi silnom hormonálnom vzrušení. Štve ma to pretože, môj vlastný pocit uspokojenia požaduje aby bola žena dostatočne uspokojená. Nestačí mi keď ja uvoľním svoje telesné potreby. To rovno môžem opäť masturbovať a výsledok bude rovnaký.
Úprimne pred sebou samým nedokážem povedať či je to mnou alebo ňou.
Je jediná žena, s ktorou som kedy bol. Skúsenosti, ktoré mám su väčšinou negatívne a to spôsobuje aj neustálu vlastnú nespokojnosť a aj nízku sebadôveru. Ale v hlave mám nespočetné množstvo nápadov, ako, kedy, kde. Na miestach ako wellness, malá ukrytá lúka, jaskyňa, poľovnícky posed, pod hviezdou oblohou.... proste kam prídem tam vidím možnosť na vzrušujúce hrádky.
Môj život mám pod kontrolou viac ako kedykoľvek pred tým a verím, že nájdem spôsob ako manželku priviesť k častým orgazmom, ktoré určite pomôžu k tomu aby sa naše hrádky neobmedzovali len na posteľ. Zároveň s tým dúfam, že sa prestane ozývať môj stále hlasitý záujem o spoznávanie tela a potrieb inej ženy, ktorá pozná vlastný záujem a svoje potreby dokáže dať najavo pretože to sama chce

Ďakujem za prečítanie celého článku. Minulosť, ktorú som tu spísal dáva myslím jasnú predstavu v akej situácii sa nachádzam a ako som sa do nej dostal. Budem rád za vyjadrenia názorov, ktoré mi pomôžu pochopiť, čo mohlo spôsobiť naše ťažkosti v spojení a tiež za rady ako zabezpečiť aby náš sexuálny život nabral tie správne obrátky.