Úpal vtáka

16.8.2021 02:00 · 859 zhlédnutí lnvictus

Relax vo vírivke je zdraviu prospešný aj podľa odborníkov.

Moje nahé telo masírujú milióny bubliniek. Šteklia ale aj tlačia na tie správne miesta zároveň. Nervové zakončenia si užívajú prázdniny a hýčkanie. Napätie vo svaloch postupne opadá. Príjemné pocity znásobujú aj čoraz hrejivejšie lúče prebúdzajúceho sa ľahko žltého ohnivého kotúča na oblohe.

Mám rád dvojaký účinok bubliniek. Opierajúc sa o mäkkú sedačku whirpoolu srkám môj ranný správne zachladený a voňavý Aperol Spitz, pripravený z kvalitného prosecca. Na programovacom paneli zariadenia mám spustený program "príjemný ranný relax". Ide o mimoriadne tichý režim zariadenia v kombinácii s vlažnou vodou a jemným prúdom bubliniek. "Systémovo podaná" dávka bubliniek a alkoholu robí presne čo má.

Na urastenú hrušku obsypanú plodmi sa usádza veľký farebný vták, tuším nejaká žlna. Snaží sa pred lúčmi skryť v konároch.

Dívam sa smerom k terase a v mohutných presklených posuvných dverách túžim vidieť teba. Letná záclona, utkaná akoby z jemnej pavučiny rytmicky tancuje v prievane, ale nepustí môj zvedavý pohľad do obývačky.

Máš na sebe mäkkú bielu osušku. Bosá kráčaš ku mne, v pohári máš naliaty náš obľúbený letný nápoj oranžovej farby a v ňom koliesko pomaranča. Neviem sa vynadívať na tvoje štíhle kontúry a iskrenie paprskov svetla v tvojich vlasoch. Ticho sa priblizuješ ku mne a v čerstvo pokosenej voňavej tráve nie je počuť ako spúšťas veľkú osušku rovno na zem. Tvoje boky sa vlnia akoby v súlade s tancujúcou záclonou za tebou. Ostré slnko letného rána mi svieti priamo do očí. Nevidím ti do tváre ale cítim, že sa usmievaš na mňa. Elegantným pohybom sa usadíš v bublinkách naproti a ja sa ti pozerám do očí cez oranžový obsah pohára, ktorý držím v ruke. Cítim jemné vanilky z tvojho parfému, vnímam chlad môjho nápoja a šteklenie rosy, ktorá mi kvapne z neho priamo na hrudník. Pritisneš sa ku mne a perami mi vdýchneš bozk, ľahký ako dnešný ranný vetrík a sladký ako ten pomaranč v pohári.

"Ľúbim ťa" šepká ti do uší môj vnútorný hlas, "a som rád že sme konečne spolu".

Vírivka príjemne bzučí, bublinky veselo vyskakujú z pohára a na moju hlavu čoraz silnejšie praží augustové slnko ...

Úpal, či skutočnosť ?