Nahá IV.

25.9.2021 18:26 · 668 zhlédnutí CathyDavid

Žijeme v dobe, keď informácie cestujú tisíce kilometrov za sekundu, dostanú sa do vreciek, televízorov a nakoniec aj do našich životov, niekedy bez toho, aby sme mali čas ich úplne asimilovať. Doba, v ktorej je tento útok v sociálnych sieťach viac než kedykoľvek predtým a ktorý ukazuje budúcnosť tak prázdnu, že na nás čaká sedenie v kresle, s cynizmom niekoho, kto sa chváli tým, že videl svet z YouTube. Je prekvapujúce, ako sa spoločnosť za taký krátky čas zmenila a ako nás pokračujúca izolácia, ktorú nám náš smartfón ponúka, ani v najmenšom nerobí starosti.

Pred par dnami sme mali večeru s mojimi bývalými kolegyňami a išli sme sa najesť do reštaurácie pri mori.
My baby sme sa rozhodli, že posadíme chlapcov na jednu stranu stola a my sa posadíme na druhú. Bolo nás 5 párov. My dievčatá, ktoré sme spolu pracovali, sme mali tisíce tém na rozhovor, muži sa polovične poznali, začali sme typické rozhovory pri hľadaní spoločného základu a uvoľnenej a príjemnej konverzácie.

Jednou z tém, ktoré neskôr prišla na pretras bol nudizmus, pretože to, kde žijeme, je v mnohých zátokách bežnou praxou a do určitej miery je „normalizované“. Bolo zaujímavé sledovať, ako sa jeden mladých muž tak uráža na tému nudizmu. Jeho argumenty hovorili nasledovne.: "Nudisti sú exhibicionisti prezlečení za hipisákov, ktorí keďže im plavky dobre nesedia, pretože sú tučný a škaredý, idú sa na pláž dotknúť nosa bežných ľudí. Akú potrebu má niekto tie finty kúpania sa nahého a hnusu všetkých naokolo? ...."

Neobťažovali sme sa reagovať na takú ľudskú aberáciu, pretože po niekoľkých hodinách sme si uvedomili, aká primitívna bola táto bytosť. Vedeli sme, že bez ohľadu na to, ako veľa sme vysvetľovali, nemôžeme preniknúť do tej brnenia nevedomosti a predsudkov, ktoré už od detstva živí ich vzdelávanie. Nedokážeme pochopiť, ako stále existujú mladí ľudia, ktorí sú takí znepokojení, keď vidia ľudí na pláži alebo v horách, ako robia svoj život nahým, a potom majú svoj smartfón plný fotografií a videí s nahými ľuďmi, ktorí robia poľutovaniahodné sexuálne akty.

Možno hlavným problémom nie je znecitlivenie a sú to milionárske marketingové akcie, ktoré nám každý rok pripomínajú, že musíme obnoviť plavky alebo že oblečenie minulej sezóny je zastarané alebo sexuálna segregácia, ktorou trpíme od narodenia, ale čo je jasné musíme začať sa učiť hodnotám rešpektu, ktoré v dnešnej dobe veľmi chýbajú...