Domina pred tabuľou

18.7.2022 01:28 · 962 zhlédnutí lnvictus

alebo ešte dnes večer podpálime školu.


Oblečením dokážeme vyjadriť nielen svoje emócie, štýl ale aj dominanciu v spoločenských vzťahoch. Určité farby alebo typ oblečenia si nedávame na seba iba preto, lebo sa nám páčia a vyjadrujeme nimi aj to, že sme danú situáciu máme alebo chceme mať pod kontrolou. V určitých prípadoch outfit funguje ako brnenie, inokedy ako pasca. Ako to myslím, je opísané v krátkej, nazvime to tak, prípadovej štúdii o manipulácii pomocou celkového dojmu a o neistote manipulovaných.

Dnes tu bude nuda!

Milan je môj dlhoročný kamarát, s ktorým som v detstve prežil kopec srandy. Naše osudy sa nedávno preťali opäť, keď naši chlapci začali navštevovať tú istú základnú školu. Sadáme si do prvej lavice a smejeme sa z toho, že na rodičovskom združení reprezentujeme mužské pohlavie iba my dvaja. Obzeráme sa, či nepoznáme nejakú maminu, s ktorou by sme prípadne oslávili koniec školského roka v reštaurácii neďaleko školy. V šibalstve stále nepoznáme hranice.

Dominu na scénu!


Vtedy vkročila do triedy pani učiteľka. Iba nedávno prevzala štafetu triednej od staršej kolegyne, ktorá musela podstúpiť nečakanú operáciu. Vysoká, pôvabná rusovláska s kučeravými vlasmi a drobnými pehami na lícach, ktoré kontrastovali s veľkými modrými očami. Je taká mladá, svieža, krásna, pozerali sme sa na ňu obaja zasnene.

Svojím pohľadom vysielala sebaistotu, inteligenciu a ... najmä stelesnenie ženskej dominancie.


Ide o zámer alebo o náhodu?

Zaujala všetkých prítomných rodičov nielen priliehavými tmavými koktailovými šatami a dokonalými čiernymi topánkami na vysokých lakovaných opätkoch. Nalíčená bola čiernou riasenkou, výrazným červeným rúžom a mala bezchybnú manikúru tej istej farby. V triede sa vzduch dal v tom okamihu hádam aj krájať. Zrejme aby zavŕšila svoje dychberúce "antrè", vytiahla si stoličku od katedry a sadla si do prostriedku pred tabuľu. Opatrne si preložila ľavú nohu cez pravú. Dĺžka sukne, vlastne jej krátkosť, ponúkla pohľad na jej čierne podväzky.

Nesprávne zvolené oblečenie alebo kto tu velí?


Z jej postavy vyžarovala elegancia, ženskosť, no bola bez štipky vulgárnosti. Milan inštinktívne ťukol do mňa a vedel som, že sa mu v hlave premieta presne tá istá hriešna scéna ako mne. Zo zadných lavíc bolo počuť nespokojné šuškanie mamičiek. Rodičko sa po hodine skončilo, keď sme vyčerpali všetky naplánované body programu. Išlo najmä o rozlúsknutie náročnej situácie, kedy bolo potrebné aby triedna išla proti oficiálnemu postoju vedenia školy ohľadom plánu zaviesť školskú uniformu. My sme vtedy pochopil, že učiteľka možno chcela ukázať na ktorej strane je. Odchádzali sme s Milanom dobre naladení, pretože sme vedeli, že ak sa odvážila prísť medzi mamičky takto oblečená, nebude sa báť ani chrániť svojích žiakov pred riaditeľom školy.


Pri poháriku vína v reštaurácii, sme ešte polemizovali o tom, či prišla pani učiteľka vo vhodnom outfite a či bolo v jej rozhodnutí prísť takto nahodená, zámer ukázať svoju odvahu. Postupne sa nám vynárali scény z našich životov, keď sme pracovne alebo pri inej oficiálnej príležitosti stretli dámy, ktoré boli neuveriteľne sexi oblečené. Advokátka, pani primárka, predavačka v parfumérii ... ten zoznam bol celkom zaujímavý. Všetky nám utkveli v pamäti ako milé spomienky na ženskú rafinovanosť a schopnosť mužov ňou totálne odzbrojit.

Zaujímal by ma pohľad z opačného brehu. Milé dámy, máte podobné pekné spomienky, alebo vzrušujúce príbehy, keď vás upútal neznámy muž tým, ako bol oblečený? Prípadne zdrvujúci zážitok, keď inak príťažlivý muž klesol vo vašich očiach z dôvodu otrasného ošatenia?